精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Whitney didn't have many friends.She was shy and quiet.She (36)C wanted to be popular,but she did want to have someone to(37)Asecrets and laugh with.
Then it was time for her to go to college in another town.And she had to live with
someone she didn't (38)A.She had no idea if she could make friends in that(39)Benvironment.
But(40)A happened during the first class.And it changed Whitney's life.The teacher asked everyone to share a little about themselves.Whitney told everyone (41)Cshe came from and some simple information.The last(42)B for each student was-"What is your goal for this term?"Most of the students said it was to get good grades,pass the tests or something similar.But Whitney said something different.She said that her goal was to make just one good(43)B.
When most of the students sat quietly,one student came to Whitney.She (44)Cout her hand and introduced herself.She asked if she could be Whitney's friend.Whitney was surprised and happy.She smiled and reached her hand out,too.
Their friendship lasted all(45)Athe college.
36.A.everB.alwaysC.neverD.often
37.A.shareB.loseC.plantD.choose
38.A.knowB.findC.leaveD.remember
39.A.oldB.newC.badD.polluted
40.A.somethingB.nothingC.anythingD.everything
41.A.whichB.whatC.whereD.when
42.A.answerB.questionC.menuD.example
43.A.decisionB.friendC.planD.prediction
44.A.broughtB.lookedC.reachedD.found
45.A.throughB.acrossC.overD.out.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了Whitney之前是个害羞而文静的人,她渴望有一个可以分享自己秘密和快乐的朋友.在大学的第一节课上介绍自己一学期的目标时,她说自己想要一个好朋友,这时一个同学向她伸出了友谊的手.整个大学期间他们一直是好朋友.

解答 36-40 CAABA     41-45 CBBCA
36  C 考查副词.根据上文:Whitney didn't have many friends.She was shy and quiet.可知Whitney没有很多的朋友,她是个害羞而文静的人.所以此处表示她从来不会想要受欢迎.故选C.
37  A 考查动词.根据上文:She (36)wanted to be popular,可知她从来不会想要受欢迎.所以此处:but she did want to have someone to(37)secrets and laugh with.但是她想有一个可以分享自己秘密和快乐的朋友.这里指的是分享秘密.故选A.
38  A 考查动词.根据上文:Then it was time for her to go to college in another town.可知然后,到了她去另一个城市去上大学的时间了.所以此处:And she had to live with someone she didn't (38).表示她不得不和她不知道的人住在一起.这里应该是不知道的意思.故选A.
39  B 考查形容词.根据上文:Then it was time for her to go to college in another town.可知然后,到了她去另一个城市去上大学的时间了.所以此处:She had no idea if she could make friends in that(39)environment.表示的是一个新的环境.故选B.
40  A 考查代词.根据下文:The teacher asked everyone to share a little about themselves.Whitney told everyone (41)she came from and some simple information.The last(42)for each student was-"What is your goal for this term?"Most of the students said it was to get good grades,pass the tests or something similar.But Whitney said something different.She said that her goal was to make just one good(43).可知在大学的第一节课上介绍自己一学期的目标时,她说自己想要一个好朋友.所以此处:But(40)happened during the first class.表示在大学的第一节课上发生了一些事情.所以用something,故选A.
41  C 考查连词.根据文章:Whitney told everyone (41)she came from and some simple information.可知Whitney告诉了每一个人她来自于哪以及一些简单的信息.她来自于哪里,这是地点.所以用where来引导一个从句.故选C.
42  B 考查名词.根据下文:What is your goal for this term?可知句意:这学期你的目标是什么?所以此处:The last(42)for each student 应该是这是最后一个问题.故选B.
43  B 考查名词.根据前文:but she did want to have someone to(37)secrets and laugh with.可知她想有一个可以分享自己秘密和快乐的朋友.所以此处:She said that her goal was to make just one good(43).她说她的目标是可以交一个好朋友.故选B.
44  C 考查动词.根据文章:She (44)out her hand and introduced herself.可知她伸出手并介绍自己.此题中,reach out 表示伸出.故选C.
45  A 考查副词.根据文章:Their friendship lasted all(45)the college.可知整个大学期间他们一直是好朋友.所以应该是自始至终的意思.故选A.

点评 完形填空题需先浏览一遍全文,掌握文章大意,结合前后文语境,以及语法形态,推测出正确的选项.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.A.What should I do?
B.Why not?
C.How is it going on well?
D.What's your problem?
E.But I often can't understand the speakers.
F.You can listen to English tapes or programs on the radio or TV.
G.I can't agree with you.

A:Mr.Smith,I am worried these days.
B:(67)D
A:I don't know how to improve my English listening.(68)A
B:I think you need more practice.(69)F
A:I've done that (70)E
B:When you listen to the tapes,don't stop when you can't understand some words.
A:I see.By the way,there is an English party this evening in our school.Would you
like to come?
B:Of course.(71)B
A:Good.Let's meet at seven o'clock outside the school gate.
B:OK.See you thea
A:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Did your parents advise you go out alone?---No,we ______ to go out alone.(  )
A.are advisedB.were not advised
C.are not advised   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.琳达,五一期间你还去哪了?
Linda,where alsodid you go during the May Day holiday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Do you play ____ piano after class?
No,I like sports.I often play ____soccer with my friends.(  )
A.the;/B./; theC.the; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.My father is tall and has short gray hair.He wears glasses with heavy black frames( 框架).Today I find a picture of him in 1968.What a surprise!In the picture,he's 15years old.He's short and he has glasses with small round frames.He has long black hair and it's really straight.He's wearing blue jeans and a T-shirt with the word"Love".I'm 15years old now.I'm of medium height and I have short hair.
My hair isn't black,it's brown.My dad thinks it's strange,but my friends think it's great.I wear glasses,but my glasses have square( 方 的),red frames.They are so cool.I never wear blue jeans.I like big,
baggy pants and long T-shirts.Most of my T-shirts have pictures of my favorite actors or singers on them.
51.What kind of glasses did the father wear when he was 15years old?He woreD.
A.glasses with heavy black frames
B.long and yellow glasses
C.glasses with bright red frames
D.glasses with small round frames
52.What color is my hair?It'sB.
A.yellow
B.brown
C.gray
D.red
53The underlined word"strange"meansDin Chinese.
A.酷的
B.华丽的
C.可爱的
D.奇怪的
54.-What do I like to wear?
-I like to wearC.
A.blue jeans and a T-shirt
B.yellow jeans and a T-shirt with the word"Love"
C.big and baggy pants and long T-shirts
D.blue jeans
55.What's on the father's T-shirt?A
A.The word"Love".
B.Heavy and black frames.
C.Pictures of a singer.
D.An actor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.对我来说他是不是手工制作它的并不重要.
It doesn'tmatter to me whether he made it by hand or not.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整.(每空一词)
As we know,museums are buildings where many valuable and important objects are kept so that people can go and see them.For example,art museums are places where people can learn about (66)various cultures.More and more popular"design museums"that are opening today,however,perform quite a different role.(67)Unlike most art museums,the design museum shows objects that are easily found in our daily life,such as fridges and washing machines.
The (68)advantage of design museums is that they are places where people feel familiar with the exhibits(展品).Being different from the art museum visitors,design museum visitors (69)seldom feel frightened or puzzled.This is partly because design museums clearly show how and why mass-products(批量产品)work and look as they do,and how design has (70)improved the quality of our lives.Art museum exhibits,on the other hand,would most probably fill visitors with a feeling that there is something (71)beyond their understanding.
Several new design museums have opened their doors in (72)recent years.Each of these museums has tried to satisfy(满足)the public's growing interest in the field with new (73)ideas.
London's Design Museum,for example,shows a collection of mass-produced objects from electric typewriters to a group of Italian fish-tins.The choices open to design museums seem far less strict (74)than those to art museums,and visitors may also sense the humorous part of our society (75)while walking around such exhibits as interesting and unusually attractive toys collected from our everyday life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.I want to visit my grandparentsmorning (明天) morning.

查看答案和解析>>

同步练习册答案