2.I worked for a short time as a cashier(出纳员) at a restaurant a few months ago.I also helped to clean up the tables when it was very busy.One night,just before Christmas,I found a large black wallet on the floor near one of the tables.I guessed I should check it to find out who was the owner,but I was very busy at the time.And I imagined that if there was something valuable(有价值的) in the wallet,the owner would be back.Sure enough,an hour later a man came up to the counter and asked if anyone had found a wallet.I asked him to describe the lost wallet,and after he described it exactly,I gave him the wallet.He expressed his thanks when I handed it to him.He asked me if I had opened it,and when I told him"no".At once he opened it and showed that it had nearly 800in cash(现金).He took out a twenty-dollar bill and handed it to me and I was amazed at this."A reward(酬劳) for your honesty,"he said and then turned and walked away.
Thinking about it later,I began wondering whether I would have been honest if I had known what was in the wallet!I thought that if I had no way to find the owner and no one returned to get it,I might keep it.But it also came into my mind that I actually saved someone's Christmas plans by finding and returning the wallet.The good feeling it gave me was worth more than anything could buy.
61.Which of the following is true?C
A.The owner of the wallet found a twenty-dollar bill gone.
B.The writer wasn't surprised when the man gave her a reward.
C.Nothing in the wallet was missing.
D.The man was very,very excited when he got his wallet back.
62.The writer returned the wallet to the owner becauseB.
A.she thought Christmas was coming
B.the owner came back too soon
C.she didn't know there was so much money in it
D.as an honest person,she didn't care much about money
63.Which of the following is NOT true?B
A.The writer accepted a reward of $20.
B.The writer regretted (后悔) that she had returned the wallet.
C.The writer didn't return the wallet until the owner came back.
D.The writer fell very happy after she returned the wallet.
分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍作者在一家餐馆工作期间,在一张桌子上发现了一个钱包,他觉得等失主来认领,后来失主来了,打开钱包从800现金里给作者20美元作为奖励.作者觉得通过归还钱包来挽救别人的圣诞计划,它给作者的美好感觉超过任何能够买到的东西.
解答 61.答案:C.推理判断题.根据第四行He asked me if I had opened it,and when I told him"no".他问我是否打开了它,当我告诉他"不"的时候.可知,作者并未打开钱包,更没有从中取出什么.所以"钱包里什么东西都没有丢"正确.选C.
62.答案:B.细节理解题.根据第三行the owner would be back.Sure enough,an hour later a man came up to the counter and asked if anyone had found a wallet.失主可能会回来,果然,一个小时后,一个男人走到柜台前,问有没有捡到钱包.可知,作者把钱包还给了失主,因为失主很快就回来了.选B.
63.答案:B.推理判断题.根据第2段最后两句话But it also came into my mind that I actually saved someone's Christmas plans by finding and returning the wallet.The good feeling it gave me was worth more than anything could buy.但我意识到通过归还钱包来挽救别人的圣诞计划,它给我的美好感觉超过任何能够买到的东西.可知,B选项"作者后悔归还了钱包"不正确.选B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.