17.These days there are lot of possibilities to be always connected lo family and friends.Now that I have just moved lo France,this can be very convenient.1can ring my sister who lives in Los Angeles on Viber,or I can Skype my parents or friends back in England for a chat.However,sometimes the convenient and dependability of technology can be intrusive.
Even the most out-going people need some"down time"to calm down on their own and get relaxed.This is something that 1consider necessary and healthy.After all,you have to live with yourself for the rest of your life,so you'd better know how to enjoy your own company.It can be a good thing to have time to yourself to collect your thoughts and free your feelings.Today 1went for a walk by myself around the lake and just dav-dreamed.It was so relaxing and enjoyable and helped me let go of my bad emotions.
However,somehow it seems rude or perhaps makes people feel that you're
upset to say to people:"I'm going to go and spend some time by myself."And often when we are spending time‘alone',we are actually connected with a piece of electrical equipment.We try to make something into a Facebook or a Tweet to attract our friends,or we scroll (滚屏>through Facebook nosing into other people's lives or seeing what friends are up to.We judge ourselves and other people by the photos they put online,so we can tell how much fun they are having compared to us.This is an age when we can get so much surface information about other people's lives,but being wrapped(包裹) up in what other people are doing or always thinking about other people's recognition (认可) of us can be quite unhealthy.Perhaps these days forget about the simple pleasure of spending time just for us.
Having said all that,I also think that spending too much time by yourself
can separate you from others.I suppose it is important to find a good balance between spending valuable time by yourself and with other people.
52.What does the underlined word"intrusive"probably mean?A
A.Interruptive
B.Helpful.
C.Unsatisfactory.
D.Important.
53.What does the writer think of being alone properly?C
A.It's the only way to get relaxed.
B.It makes other people feel upset.
C.It's necessary and healthy for people.
D.It makes out-going people feel lonely.
54.The writer agreesB
A.It's important to know what other people think of us
B.its harmful to always compare ourselves with others
C.technology helps us lo judge and improve ourselves
D.technology helps us to know about other people clearly
55.What's the best title for the passage?D
A.Is technology really good for us?
B.How can we keep in touch with others?
C.What is the best way to enjoy ourselves?
D.Do we spend enough time truly by ourselves?
分析 作者提到,现在的科技发展,使我们人与人之间的联系变得非常的方便,但是这也并不是一个绝对完美的事.
我们有些时候需要一些时间独处来使我们自己放松,作者认为这是很必要的,也是有益于健康的.
但是现在由于科技的发展,我们很难做到独处,我们身边总是有一些电子产品,让我们从Facebook等获取其他人的信息.
作者认为,过多的独处会造成朋友之间的生疏,因此作者认为在独处以及和朋友相处之间找到一种平衡是非常重要的.
解答 52.A.词义猜测题.根据划线词前面的句子,介绍的是现在人与人之间联系的便利,而后出现转折即However,sometimes the convenient and dependability of technology can be intrusive.有些时候这些便利instrusive,因此排除B、D,因为B和D的意思分别是有用的、重要的,这些都与转折之前的含义相近;下文主要是讲述了适当独处对我们的好处,因此可知,这种无时无刻都在联系的便利会打断我们的独处,因此这里划线词的含义应该是A.Interruptive,打扰的,中断的;
53.C.细节理解题.题干的意思是作者认为适当独处是怎么样的?根据This is something that I consider necessary and healthy.可知,作者认为适当独处是非常有必要的,且是非常健康的,因此这里的答案是C.It's necessary and healthy for people.
54.B.推理判断题.根据This is an age when we can get so much surface information about other people's lives,but being wrapped(包裹) up in what other people are doing or always thinking about other people's recognition (认可) of us can be quite unhealthy.可知,在这个时代,我们可以得到这么多关于他人生活的表面信息(片面信息),但是整天沉浸在他人的生活中,或整天想着他人是否认可自己,是非常不健康的,因此可知,作者认为把自己和他人作比较是非常不健康的;
55.D.文章主旨题.根据文章中的内容,文章开头介绍了我们与其他人之间联系的便利,但是随后出现转折,作者认为我们应该有一定时间的独处,这是非常有必要的,也是很健康的,不要总是和他人作比较,这是一种不健康的生活方式,因此作者的意图其实就是告诫我们要适当独处,不要让这喧嚣的世界打扰,因此正确答案是D.Do we spend enough time truly by ourselves?
点评 本文是一篇生活教育类文章.题目涉及到词义猜测、推理判断和主旨大意题等,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.