精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.
School Library
To Joy Lee,
Just to remind you that you have four overdue(逾期的)books.
Title                 Writer
①The age of Innocence    Edith Wharton             due(到期)   22/Jan
②Mr.Standfast          John Buchan               due           24/Jan
③Imagine               Alison Lester               due           26/Jan
④Selected Tales          Jakob and Wilhelm Grimm   due           26/Jan
Please return these books tomorrow.Other people may be waiting to borrow them.
Jane Johnes
Librarian
Date:3/Feb/2012
Note:You may not borrow any new books until these books have been returned.
36.This isC.
A.a report                               
B.an introduction
C.a reminder                            
D.an advertisement
37.This note was written byA.
A.Jane Johnes     
B.Joy Lee          
C.Alison Lester      
D.John Buchan
38.John Buchan isD.
A.due on 20th January                    
B.a friend of Joy Lee's
C.the writer of the note                    
D.the writer of Mr.Standfast
39.Joy Lee should return the book Imagine beforeC.
A.22nd Jan        
B.24th Jan          
C.26th Jan          
D.3rd Feb
40.From this note we DON'T know thatC
A.Jane Johnes works in the library
B.Joy Lee may not borrow any new books now
C.Joy Lee has lent these four books to other students
D.Jane Johnes asks the note receiver to return the four books on Feb 4th

分析 学校图书馆
致李乔伊,
只是想提醒你,你有四本逾期的书.
伊迪斯华顿的 纯真年代,1月22日到期
约翰巴肯的 超快感先生,1月24日到期
莱斯特的 想象,1月26日到期
雅各布和威廉格林的 故事集,1月26日到期
请明天把这些书还回来,其他人可能会等着借.
简琼斯
馆员
日期:2012年2月3日
注:这些书归还之前,你不能借任何新的书籍.

解答 36.答案C 细节理解题 由文中 Just to remind you that you have four overdue(逾期的)books可知 只是想提醒你,你有四本逾期的书,这只是个提醒,故选C
37.答案A 细节理解题 由文中 Jane Johnes Librarian Date:3/Feb/2012可知 简琼斯 馆员 日期:2012年2月3日,故选A
38.答案D 细节理解题 由文中 Mr.Standfast John Buchan可知 约翰巴肯的 超快感先生,故选D
39.答案C 细节理解题 由文中 Imagine Alison Lester due 26/Jan 可知 莱斯特的 想象,1月26日到期,所以这天之前要归还,故选C
40.答案C 理解判断题 由文中可知,本文只提到了李乔伊借了什么书,需要何时归还,并没有说他把这些书借给别人了,故选C

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Ladies and gentlemen
Thank you for coming today (46)to attend (attend) the graduation ceremony at No.3Junior High School.First of all,I'd like to congratulate all the students who are here today.I remember (47)meeting (meet) all of you when you are just starting Grade 7at this school.You were all so full of energy and thirsty for knowledge.And yes,some of you were a little difficult to deal with!But today I see a room full of talent young adults who are full of hope for future.You (48)have grown(grow) up so much and I'm so (49)proud(pride) of you.
Although you (50)have worked(work) very hard over the last three years,none of you (51)did(do) it alone.I hope you will remember the important people (52)in your lives who helped and supported you--your parents,your teachers and your friends.Please consider what they (53)have done(do) for you and what they mean to you.Never fail (54)to be(be) (55)thankful (thank) to the people around you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Hi Geoff,
Don't be shocked about what I'm going to tell you.Last week,I became a parent!Calm down,Geoff.This was only a project we did at school,but let me explain.Every week,our teacher gives us a new topic to discuss in class.Last Monday,however,he asked us a very interesting question--"Do you think it is difficult to be a parent?"Some of the students said they thought it was easy,as parents never have to do any homework!Our teacher said he wouldn't tell us the answer.He said he would let us be a parent for a week.He was sure we would have the answer by the end of the week.
The rest of the lesson was spent making flour babies.We first took some bags and filled them with flour in order to make the babies as heavy as real ones.We then tied the bay very tight,so the flour would not fall out.After that,we used cardboard to make some arms,legs and a face for our flour babies,and then dressed them in old pieces of clothing.My baby looked so strange,as I am not very good at art,but it was great fun.
When we had finished,our teacher gave us all notebooks and told us we had to write down our experience with the babies for the whole week.We were told we had to carry them round with us every day,and look after them like real babies!That was really difficult.For example,one of my friends has quite a bad memory,and left his flour baby on the bus by accident.Another of my friends carried the baby upside down (we are supposed to carry them like real babies,with our arms under their?necks‘at all times.)
We also had to take the flour babies home with us,as well.My parents found it quite funny,as I was supposed to feed the baby in the evening,and then get it ready for bed.After doing that and finishing my homework,there was no time to chat with my friends on the phone,nor watch my favorite television programmes.
Every evening,I was so tired that I fell asleep very quickly.Yet only a few hours later my alarm clock woke me up.For that week,I had to get up three times every night to feed the flour baby!In the end,I got so little sleep that I had black bags under my eyes.
It was a difficult time,but now the project is finished.I feel I have learnt that______.I think it also gave me a new perspective on what my parents have done for me.
Let me know your news and hope to hear from you soon.
All the best
Rick

88.Did Rick take part in a project of being a parent?Yes.
89.Why did the students make the babies by filling the bags with flour?In order to make them as heavy as real ones.
90.What did Rick think of the process of making the flour baby?He thought it was great fun.
91.What happened to the forgetful student‘s flour baby?It was left on the bus by accident.
92.How did Rick look after his flour baby like a real one at night?93.Complete the sentence inHe got up three times to feed it.
93.the last paragraph according to the contest.Writing.it is very difficult to be a responsible parent..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.Write at least 60words about the topic"I don't want to losea chance to help others"
(以"我不想失去…"为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格.)
提示:许多初三的学生忙于学习,可能没有时间去留意身边的事物,但在生活中总有某样东西你不想失去,是什么呢?为什么?
Words or phrases for reference(以下单词或短语仅供参考)
precious  be helpful to   worth   care for
(注意:文中不得出现任何姓名、校名及其它相关信息,否则不予评分.)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.If you travel by air across the center of Africa or South America,you flyover forests for thousands of kilometers.These great forests are the seas oftrees.There are full of thousands and thousands of different kinds of plantsand animals.However,the world's forests are getting smaller all the time.Weare cutting down the trees because we need wood,and we need more farm land aswell.Some people say that there will not be any forests like these in 20 or 30 years.What will happen if theydisappear?If we cut down our forests,a lot of plants and animals willdisappear from the world.In a lot of places the new farm land will soon looklike the old deserts,for example,crops will not grow there,what's worse,it will not rain very often,and the weather will get very hot.Perhaps the climate of the world will change,which will be dangerous foreveryone in the world.That is why we must take care of our forests.

25.Which of the following has the closestmeaning to the underlined word"deserts"in this passage?B
A.Farmland.
B.Sands.
C.Green fields.
D.Villages.
26.The passage mainly tells us aboutA.
A.the importance of taking care of our plants
B.why a lot of animals disappear
C.where the forests are
D.the reasons for forming the deserts
27.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.Only Africa and South America are the oceans of trees.
B.Forests are homes for different kinds of animals.
C.Forests are usually several square kilometers large.
D.Different plants can't be found in the same forest.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
Captain Good Fellow
Do your children enjoy interesting stories,funny games,and exciting dances?Captain Good Fellow will be ready to teach all these things to children at the City Theatre on Saturday morning at 10:00free
Films at the Museum
Two European films will be shown on Saturday afternoon at the Museum Theatre.See Broken Window at 1:30.The Workers will be at 3:45.For further information,call 4987898.
International Picnic
Are you tired of eating the same food every day?Come to Central Park on Saturday and enjoy food from all over the world.Delicious and not expensive.Noon to 5:00p.m.
Take me out to the ball game
It's October,and Saturday night ( 7:00-9:00 ) is your last chance to see the Red Birds this year.Get your tickets at the gate.It might be cold.Don't forget sweaters and jackets.
Do you want to hear"The Zoo"
"The Zoo",a popular rock group from Australia,will give their first U.S.concert this Saturday night,at Rose Hall,City College.
46.On Saturday morning,you canB.
A.go to watch a ballgame
B.take children to play games at the City Theatre
C.go to a concert at Rose Hall,City College
D.enjoy delicious food from all over the world
47.The Red Birds ballgameB.
A.is in the afternoon
B.is outside
C.is at the gate
D.is on Sunday night
48.Mr.Turner wants to have a nice Saturday.Which is not possible for him to do?C
A.Watching a ballgame and having a picnic.
B.Having a picnic and seeing a film.
C.Listening to a concert and watching a ballgame.
D.Listening to a concert and take Children to City Theatre.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.In Europe,many people make friends between their countries through town twinning.Town or city twinning means two towns in different countries agree and decide to become‘twins'with sister city relationship (关系).
The people find pen-friends in the twin town.They exchange newspapers and stamps.The school teachers discuss teaching methods (方法) with the teachers in the twin town,too,but not very often if it is far away.
Sometimes,schools even exchange their classes for two or three weeks!For example,German middle school students study for a while at the school in their twin town in Britain,staying with British families.A few months later,their British friends come to study in Germany.
Many British towns are so pleased with the results of the twinning that they set out to find more than one twin town!
Tonbridge,a small town in Kent,for example,has twin towns in both Germany and France.Richmond near London has relationship with Germany,France and even a town in a Balkan (巴尔干半岛) country!Town twinning can help make friends.It helps students to improve their language skills,and also helps people to understand each other between different nations (国家).

28.Which of the following is NOT talked about in the text?B
A.Twin towns exchange newspapers and stamps.
B.Twin towns exchange business skills.
C.Twin schools exchange classes for some time.
D.People travel to the twin town.
29.Twin towns developD.
A.between European countries and China
B.in the English-speaking countries only
C.in the same country or rich countries
D.between different European countries
30.One of the advantages of town twinning isC.
A.to earn more money                 
B.to set up schools
C.to improve students'language skills     
D.to develop industry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.配对阅读.左栏是对5个学生做演讲时存在问题的描述,请在右栏为每个学生选择一个合适的建议,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
D66.Paul:I don't think I can talk fluently(流利) because it's difficult for me to remember all the words.
A67.Billy:When I come face to face with the audience,where should my eyes fall upon?Do I have to look front,or look around from time to time?
F68.Amy:When I am talking,I can't help waving my hands,for I think it can help me express what I want to say better.But my classmates say I look funny and foolish by doing this.
B69.Betty:I know that it's not right to speak fast.But I am afraid that I can't finish my talk in the given time if I speak slowly.
G70.Tony:Should I talk in American English or British English?
A.Looking at and talking to one person in the audience helps keep you natural,but it feels foolish talking to only one person.Speak to that person as long as 15seconds and then change another one.
B.The audience have a hard time understanding what they hear.They need your help.Slow down,pause(停顿) and guide the audience through your talk.Remember that you should help the audience understand what you are saying.
C.Make your voice a little lower than normal.Listeners like to listen to a relatively(相对) deep voice.
D.When you talk,try to be as natural as possible.Don't try to memorize your words and read or recite them to your audience.You can use short notes to help you remember the important points.
E.You should know you and most of the people you talk to are different in many ways.Some of them may not know what you are talking about.Then speak to them on their terms and in their languages.
F.Concentrate on what you want to say.If you are always paying attention to gestures(手势),you will feel uncomfortable.
G.It's true that there are some differences between American English and British English,but they'll not cause much difficulty for listeners,so just speak the way you're used to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.--When did the old man die?
--In 2008.He ______ for nearly three years.(  )
A.diedB.was diedC.has diedD.has been dead

查看答案和解析>>

同步练习册答案