精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.There is not enough oil in the world now.As time goes by,it becomes less and less,so what are we going to do when it runs out?Perhaps we will go back to use horses,carriages and bicycles.
In the Second World War,some people didn't use gas made from Petroleum(石油) in their cars.They made gas from wood and plants instead.The cars didn't go fast,but they ran,so this was better than nothing.However,in the future,we can't cut down all our trees to make gas; we need our trees for other things,too.
Besides different types of gas,we can also use electricity(电) to run our cars,but first we must make the electricity!Some countries have coal and they make electricity with that,but we might not always have coal,either.Other countries have big strong rivers,and they can use the power of water to turn turbines(涡轮机) and make electricity more easily and cheaply.
We are also able to get electricity from the ocean tides(潮汐).We put turbines into the mouth of the river.Then the tide comes in; the water turns the turbines and then it goes out; it turns them again.
Which of these ways will be used to run our cars in the future?
根据短文内容,完成下列小题.
87.Is there enough oil in the world now?
No,there isn't.
88.When might people have to go back to use horses and bicycles?
When oil runs out.
89.What did some people use to make gas in the Second World War?
Wood and plants.
90.We can't cut down all the trees to make gas in the future.Why?
Because we need our trees for other things.
91.How many ways are suggested to make electricity in the passage?
Three..

分析 短文讲了世界上没有足够的石油了,人们开始用天然气和电代替石油,作者主要介绍了三种发电方法.

解答 答案:87.No,there isn't.细节理解题.根据第一段第一句There is not enough oil in the world now.现在世界上没有足够的石油,可知现在世界上没有足够的石油,故答案为No,there isn't.
88.When oil runs out.细节理解题.根据第一段句子so what are we going to do when it runs out?Perhaps we will go back to use horses,carriages and bicycles.用完后我们该怎么办?也许我们会回去使用马、马车和自行车.可知当石油用完的时候.去使用马、马车和自行车.故答案为When oil runs out.
89.Wood and plants.细节理解题.根据第二段第一行句子In the Second World War,some people didn't use gas made from Petroleum(石油) in their cars.They made gas from wood and plants instead.在第二次世界大战中,有些人的车不使用石油制成的气体.他们用木头和植物制造天然气.可知他们用木头和植物制造天然气.故答案为Wood and plants.
90.Because we need our trees for other things. 细节理解题.根据第二段第二行句子However,in the future,we can't cut down all our trees to make gas; we need our trees for other things,too.然而,在未来,我们不能砍倒所有的树来制造天然气;我们也需要树木来做其他事情.可知我们也需要树木来做其他事情.故答案为Because we need our trees for other things.
91.Three. 细节理解题.根据第三段句子Some countries have coal and they make electricity with that,but we might not always have coal,either.Other countries have big strong rivers,and they can use the power of water to turn turbines(涡轮机) and make electricity more easily and cheaply.有些国家有煤,他们用煤发电,但我们不可能总是有煤.其他国家有大的河流,他们可以利用水的力量来转动涡轮机,更方便、更廉价地发电.和最后一段句子We are also able to get electricity from the ocean tides(潮汐).我们也能从海洋潮汐中获得电能,可知可以用火力发电,水力发电和潮汐发电,一共三种.故答案为Three.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Sandra is a girl of 13.She goes to school five days a(41)D.She has many(42)Cat school.She has math,English,Chinese,history,music,art…Of all of them,Sandra's favorite is(43)B.She thinks it is very great.Sandra often plays the(44)Aat school,but she wants to have one of her own(自己的)at her home.So(45)Cher birthday,her parents(46)Cher a new piano as a gift.Sandra is very(47)A.She says,"I want to learn(48)Dabout music,Mom."Her mother says,"You may(49)Ca music club.""OK,Mom.Thank you.I'll go and find a music club tomorrow."
Sandra want to be a(50)Bin the future(将来).
 
41.A.yearB.monthC.half a monthD.week
42.A.booksB.clothesC.classesD.photos
43.A.mathB.musicC.EnglishD.Chinese
44.A.pianoB.CDC.drumsD.guitar
45.A.inB.onC.atD.to
46.A.showB.sellC.buyD.keep
47.A.happyB.interestingC.sadD.funny
48.A.littleB.manyC.oneD.more
49.A.takeB.comeC.joinD.go
50.A.runnerB.musicianC.workerD.teacher

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13.A.用方框中所给单词的适当形式填空.每词限用一次,每空限填一词.
Afforddailykickpatientseldom
51.E-payment service is now widely used in ourdaily life.
52.The nurses in the hospital take good care of theirpatients.
53.Tinaseldom did sports before but now she exercises every day.
54.Granny told me that her family could not evenafford a bike at that time.
55.Billy waskicking a ball around the yard while his mom was cooking in the kitchen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.Grandmother's Problem     There was once a grandmother living in her grandson's house.The man loved (46)D grandmother very much.However,she had some strange habits,so the man thought she needed medical help.Perhaps,he thought,it was time for her to  (47)A  the rest of her life in a special hospital.
"I'd like you to examine my grandmother,"he told a doctor,"then let me know (48)Byou think she needs special care."
"All right,"the doctor said,"send her to me next Tuesday."Tuesday came and the old woman went to see the doctor.She(49)A  in front of him and he asked her lots of questions.She answered them all,and the doctor was(50)B.
"There's(51)C  with this woman,"he thought."I don't understand why her grandson has sent her to me.Perhaps he's the one(52)A   needs special care."
     He decided to ask her one last question."Why do you think,"he asked her,"your grandson wants you(53)D  special care?"
"I like hamburgers,"she said.The doctor laughed."I like hamburgers,too!"
"You(54)C?"the old woman said,"I'm so glad.Then you must come to my house and have a hamburger(55)C  me.I've got boxes and boxes of them in my bedroom."
46.A.herB.sheC.heD.his
47.A.spendB.costC.tookD.paid
48.A.becauseB.ifC.soD.or
49.A.satB.sangC.dancedD.ate
50.A.excitedB.surprisedC.boredD.pleased
51.A.something wrongB.wrong somethingC.nothing wrongD.wrong nothing
52.A.whoB.whichC.whoseD./
53.A.havingB.haveC.hadD.to have
54.A.didB.willC.doD.are
55.A.withoutB.toC.withD.behind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

7.American researchers have found that if teenagers watch TV too much they may develop depression(压抑).
Over 4,000(46)Bwere asked how many hours of TV they(47)Devery day.They were also asked if they played computer(48)Aand listened to the radio.
The result shows that young people(49)C  five and a half hours in front of media(媒体) every day.More than two hours which they spent on watching television.
Seven years later more than 70% of the people(50)Athe survey showed depression.The study also found that young men became more depressed than(51)D.
Watching TV(52)B more time away from sports.It also makes teenagers have less(53)B time.People who watch less TV find themselves(54)Cthan others.Watching too much TV is not(55)B for teenagers.It's bad for health.
46.A.bossesB.teenagersC.starsD.singers
47.A.readB.boughtC.changedD.watched
48.A.gamesB.screensC.videosD.keyboards
49.A.usedB.paidC.spentD.had
50.A.took part inB.carried outC.looked forward toD.made fun of
51.A.parentsB.teachersC.friendsD.women
52.A.runsB.takesC.throwsD.pushes
53.A.workB.sleepC.playD.dinner
54.A.wiserB.greaterC.happierD.younger
55.A.readyB.goodC.famousD.late.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Today is Monday.We have six classes today.It's five o'clock in the afternoon.(76)C.But we have to clean our classroom.There are five students in our group.Now there are only three in the classroom.(77)A.He looks very happy.Lin Tao is eating an apple.(78)D.I say to them,"It's late.Let's clean our classroom!"We start to work.Li Hong and Lin Tao sweep the floor,and I clean the desks.At half past five we finish our work.(79)B.They are playing football on the playground!

A.Li Hong is talking on the phone.
B.Where are the other two students in our group?
C.It's time to go home.
D.He likes apples a lot.
E.How many people is our group made up of?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.农村的生活与城市的生活有很大的不同.
Life in the country is quitedifferent from  that in cities.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Flying across the Atlantic for the first time was a greatachievement (成就).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-We're going to have a basketball match with Class 3.
-________.(  )
A.Wish you good luckB.Let me see
C.Thank youD.Have a good time

查看答案和解析>>

同步练习册答案