精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.She was returning from teaching out in a small community.It was a moonless night,and a heavy snow was falling.
She remembered back to when she had first started teaching out in small communities.In those days she had always picked up hitchhikers (搭便车者),until the day her sister told her of a friend who had been shot (中枪) in the head by a hitchhiker,all because she had stopped out of kindness to help him during a storm.
Her family didn't become concerned (关心的) about her safety over the hitchhikers until the family heard the promise:"No more hitchhikers!"The snow that night was making her think back to this.
Then she saw a man waving.She slowed down for him,but now as he ran toward the car in the dark she shook with fear.Yet she thought that if he was truly in need she couldn't leave him here in this storm.
The stranger explained that his car was dead,and she told him to get in.They drove for an hour into the next city and she took him to a telephone booth (公用电话亭).She waited until he had made a call.When he reported back to her that a family member would soon come for him,she wished him well and left.
Tears fell on her cheeks as she drove away.She felt as though she had been holding her breath for an hour."I hope they'll understand why I had to break my promise,"she thought.

28.What can we learn about the woman?C
A.She was a taxi driver.
B.She used to be a hitchhiker.
C.She taught in small communities.
D.She seldom picked up strangers.
29.What made her family worried about her safety?B
A.She had been hurt by a hitchhiker.
B.Her sister's friend was killed by a hitchhiker.
C.There were often snowstorms on her way home.
D.Her car often broke down on her way home.
30.We can infer from the underlined sentence in the last paragraph thatC.
A.she was sorry for picking up the stranger.
B.she felt too tired to breathe.
C.she had been afraid being with the stranger.
D.she had been too careful driving in the storm.

分析 她从一个小社区上完课后正回家.这是一个没有月光的晚上,天正在下着大雪.
她回想起当她第一次在那个小社区教书的情景.在那些日子,她总是会让路边的人搭便车,直到那天她姐姐告诉她,一个朋友被一个搭便车的人击中头部,就因为在暴风雪天气中她出于好心停了车.
她的家人直到听到她的承诺:不再让陌生人搭便车,才开始不担心她的安全问题.这个大雪的晚上让她想起了这件事.
然后她看到一个男人在招手,她减速了,但是在黑暗中那个男人跑向了车子,她害怕得浑身发抖.但她还是想是否真的需要帮忙,她不能把他一个人留在这暴风雪天气里.
那个陌生人说他的车坏了,她让他上车.他们开了一个小时到达下一个城市,然后她把他送到一个公用电话亭.他去打电话了,而她一直等着.当他回来告诉她,他的一个家人会过来接他的,她祝愿他一路保重,然后离开了.
当驱车离开时,眼泪从脸颊上流过.她感觉自己这一个小时都是提心吊胆的.她心里想:"我多么希望他们能理解我为什么要违背诺言."

解答 28.C.推理判断题.根据第一段She was returning from teaching out in a small community.及She remembered back to when she had first started teaching out in small communities.可知她是一个在小社区里教书的老师,故选择C.
29.B.细节理解题.根据第二段until the day her sister told her of a friend who had been shot  in the head by a hitchhiker…及第三段Her family didn't become concerned  about her safety over the hitchhikers until the family heard the promise:"No more hitchhikers!"可知当她妹妹告诉她,一个朋友被一个搭便车的人击中头部,这件事让家人担心她的安全问题,故选择B.
30.C.推理判断题.根据全文可知当她知道妹妹的一个朋友因为出于善意让一个人搭便车而被击中头部,而且她向家人承诺自己不再让人搭便车,可在暴风雪夜最终她还是让人搭了便车,可知在那一个小时她都是非常恐惧的,故选择C.

点评 本文是一篇记叙文,讲述了一个女人违背承诺,在暴风雪夜晚让一个陌生人搭便车的感人故事.文章篇幅短小,内容浅显易懂,练习题以推理判断题为主,应认真阅读文章,仔细审题,结合上下文找出相对应的依据进行选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-We shouldn't spend too much time on computer games,it's bad for our eyes.
-___________(  )
A.I agree with you.B.That's OK.
C.Enjoy yourself.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.这个小男孩想知道哪个国家是世界第二大人口国.
The little boy wonderedwhich country has the second largest population in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I seem to be lost.Could you tell me ______________?
-Sure.You can take bus No.5to get there(  )
A.where is Ge Garden
B.how long it will take me to the Yangzhou-Taizhou Airport
C.how I can get to the Slender West Lake
D.how far is my trip to the museum in Yangzhou

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Excuse me,will the plane for Chicago _________within ten minutes?
---I'm not sure.Yu can go to the Information Desk for help.(  )
A.get offB.take offC.turn offD.show off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The traffic police warned the driver __________ drive over 60 miles in town.(  )
A.notB.don'tC.not toD.to not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.He just kept silent          he knew clearly it was his turn to speak.(  )
A.ifB.becauseC.afterD.though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

11.The air pollution in our city is very serious.(改为感叹句)
Howserious the air pollution in our city is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-They are supposed to arrive at six,but there is no sign of them.
-Something unexpected_____ to them.(  )
A.might happenB.must have happened
C.would have happenedD.could happen

查看答案和解析>>

同步练习册答案