精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.The first robots were invented in the 1920s.Robots have appeared in many American films.In some films,they are stronger,faster and cleverer than people.
In real life,robots are mainly used in factories.They do some dangerous and difficult jobs for humans.
Robots also help disabled people,for example,blind people.Today many blind people have a guide dog to help them.In the future,guide dogs might be robot dogs.
One kind of robot guide dog has wheels.It moves in front of the owner.It is very clever.It knows the speed of its owner's walk.The owner wears a special belt (带子).This belt sends instructions to the owner from the dog,such as"Stop here","Turn left"or"Turn right".
In the United States,another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life.The robot hears the sound of its owner's voice.It follows instructions such as"Turn the page"or"Make a cup of coffee".
Robots are also used in American hospitals.They can do simple jobs.At one hospital,for example,a robot takes meal from the kitchen to patients'rooms.It never gets lost because this robot has a map of the hospital in its computer memory.
Though robots can help people in many different ways,they will never take the place of humans.

61.From the passage we know robots cannot beA.
A.dangerous animals       
B.factory workers         
C.guide dogs
62.A robot guide dogA.
A.goes in front of blind people
B.has a map in its head
C.helps patients with their meals
63.The underlined word"disabled"meansC.
A.有害的         
B.失灵的         
C.残疾的
64.Some disabled people need robots'help toB.
A.become scientists
B.take care of themselves
C.do dangerous jobs
65.In the passage,the writer wants to tell us thatC.
A.robots are stronger and cleverer than humans
B.robots will take the place of humans some day in the future
C.robots can help humans in many different ways.

分析 全文大意:
20世纪20年代发明了第一代机器人.机器人出现在许多美国电影当中.在一些电影中,他们比人类更加强壮、速度更快、更聪明.在现实生活中,机器人主要被用于工厂.他们为人类做一些危险和困难的工作.机器人也帮助残疾人,例如:盲人.如今许多盲人有导盲犬帮助他们.在将来,导盲犬可能是机器狗.一种机器导盲犬有轮子.他走在主人的前面.他很聪明.他知道主人的行走速度.主人带着一种特殊的带子.这种带子把主人的指令传给机器狗,例如"停在这儿""左转"或"右转".在美国,另外一种机器人帮助残疾人在日常生活中照顾他们自己.这种机器人听到主人的声音.他遵守指令例如"翻页"或者"冲一杯咖啡".机器人也用于美国医院中.他们能做简单的工作.在一家医院,例如,机器人把饭送到病人的病房.他不会迷路因为这种机器人在他的计算机储存器中有医院的地图.尽管机器人在许多方面帮助人类,他们不会代替人类.

解答 答案:
61.A        细节理解题          根据第二段In real life,robots are mainly used in factories.They do some dangerous and difficult jobs for humans."在现实生活中,机器人被主要用于工厂.他们为人类做一些危险和困难的工作"可知机器人可能会是工厂工人,即factory workers,故排除B;根据第三段In the future,guide dogs might be robot dogs."在将来,导盲犬可能是机器狗"可知机器人可能会是导盲机器狗即guide dogs,故排除C,短文中没有提到机器人会是危险的动物,故选A
62.A        细节理解题           根据第三段One kind of robot guide dog has wheels.It moves in front of the owner.可知一种机器导盲犬有轮子.他走在主人的前面,故选A
63.C        词义猜测题          根据题干Robots also help disabledpeople 机器人也帮助…人们,结合下文for example,blind people"例如,盲人"结合选项可推知disabled意为"残疾的"故选C
64.B        细节理解题          根据第四段another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life.可知另外一种机器人帮助残疾人在日常生活中照顾他们自己,故选B
65.C        主旨大意题          根据短文中讲了机器人被用于工厂为人类做一些危险和困难的工作.机器人也帮助残疾人以及机器人也用于美国医院中结合最后一段Though robots can help people in many different ways,they will never take the place of humans."尽管机器人在许多方面帮助人类,他们不会代替人类."可知短文主要讲了机器人在许多方面帮助人类,故选C

点评 本题是一篇逸闻趣事类的阅读理解,做本题时,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.His uncle would rather __________ in the countryside than __________ to the city.(  )
A.stay,movingB.to stay,moveC.stay,moveD.to stay,to move

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-____________ can the work be finished?
-In two months.(  )
A.How longB.How oftenC.How soonD.How far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.---I think parents have a great influence on their children.
---_________,so parents should pay attention to their behaviour.(  )
A.I don't think soB.I can't agree more
C.I am afraid notD.I hope so

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.It's not too difficult,but I still can't bring all these words together into acomplete (完整的) sentence.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.They often watch TV ______ the evening.(  )
A.inB.onC.ofD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.There ______three pencils and a pen in the pencil-box.(  )
A.isB.areC.hasD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.If you don'tsucceed at first,try,try,and try again.(成功)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.May,Joe and Roy are talking about(16)Cthey want to do when they grow(17)B.May says,"I want (18)Da writer.I'm going to write a lot of books."I'm going to be a famous(19)C,"says Joe."I'm going to play basketball in summer(20)Dfootball in autumn."
"Oh,yes,"says May."I also want to become a famous tennis star."
"That(21)Agood.(22)BI think I am going to be a doctor and a carpenter(木匠).I'm going to(23)Aa cabin(木屋) myself,and I can live in it in winter,"says Roy.
"I am going to live in a lighthouse(灯塔)by the sea,"says Joe."Then I can go(24)D
every day."
"I want to own a castle(城堡),"May says in the end."Tennis stars always(25)Ca lot of money."

16.A.whenB.thatC.whatD.how
17.A.inB.upC.onD.tall
18.A.beB.isC.areD.to be
19.A.runnerB.reporterC.athleteD.doctor
20.A.butB.forC.orD.and
21.A.soundsB.sounds likeC.is going to soundD.is going to sound like
22.A.SoB.AndC.ButD.Because
23.A.buildB.buyC.takeD.paint
24.A.skatingB.readingC.shoppingD.fishing
25.A.spendB.buyC.makeD.pay.

查看答案和解析>>

同步练习册答案