精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.判断 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容.符合的写(T),不符合的写(F).
New rules and behaviour standards(行为规范) for middle school students came out in March.Middle school is going to use a new way to decide who the top students are.The best students won't only have high marks.They will also be kids who don't dye(染) their hair,smoke or drink.The followings are some of the new rules.
Tell the truth.Have you ever copied someone else's work in an exam?Don't do it again!That's not something an honest(诚实的) student should do.If you have played computer games for two hours in your room,don't tell your parents you have done homework.
Do more at school.Good students love animals and care for other people.April is Bird Loving Month in China.Is your school doing anything to celebrate?You should join!In that way,you can learn more about animals and how to protect them.When more people work together,it makes it more fun for everyone.
Have you ever quarreled(吵架) with your teammates when your basketball team lost?Only working together can make your team stronger.Be friendly to the people you are with.Try to think of others,not only yourself.
Protect yourself.Has someone ever taken money from one of your classmates?Don't let it happen to you.If you have to go home late,you should let your parents know.
Use the Internet carefully.The Internet can be very useful for your studies.But some things on the Internet aren't good for kids,so try to look at web pages that are good for you.You can use the web for fun or homework.If you can't find any good websites for children,here are two:http://kids.eastday.com;

76.The school new rules will help kids by telling them what is right and what is wrong.T
77.If you have played outside for only half an hour,you can tell your father you have done homeworkF
78.According to the passage,we know we should love animals and protect them.T
79.Good web sites for children can be a waste of time.F
80.The passage tells us the new rules and standards about how to be a top studentT.

分析 文章大意:
这篇短文主要从三个方面介绍了新出台的中学生行为规范.
好的学生不止有好的成绩,他们还不染发,没有其他一些坏习惯.
如果你在房间里玩电脑游戏,请不要告诉你父母你在写作业;但是我们应该知道有的网站对学生是有好处的.

解答 76.T,推理判断题.文中提到"New rules and behaviour standards(行为规范) for middle school students came out in March"三月开学后会实施新的行为规范,而据我们所知行为规范就是告诉大家什么是对,什么是错,所以正确.
77.F,推理判断题,"If you have played computer games for two hours in your room,don't tell your parents you have done homework"文章提到如果你在房间里玩电脑游戏,请不要告诉你已经做完作业,由此可以推断,出去玩,告诉爸爸作业已经做完是不对的,因此错误.
78.T,推理判断题,文中提到"Good students love animals and care for other people"好学生应该保护动物并关心其他人,可知此题中"我们应该保护动物"是正确的.
79.F,推理判断题.文中提到"so try to look at web pages that are good for you"有的网站对学生是有好处的,且文章最后还在推荐网站,由此可知"浏览好网站是在浪费时间"是错误的.
80.T,推理判断题,文章开头提到"Middle school is going to use a new way to decide who the top students are"学校通过一种新的方式来决定谁是好学生,做法就是通过新的行为规范,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.I finishedworking(work) out the problem in a minute.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Apple Watch represents a new chapter in the relationship people have with technology.It's the most personal product Apple has ever made,because it's the first one designed to be worn.
Calendar.See what's next in your day or month.Apple Watch sends you meeting reminders,as well as calendar invitations you can accept or decline directly from your wrist.
Maps.See your current location and get directions.Maps give you the single best route.And turn-by-turn navigation(导航) helps you arrive at your destination.
Passbook.Store your boarding passes,tickets,loyalty cards and more right on your wrist.Passbook alerts you when your discount or loyalty cards are relevant.And lets you choose which credit or debit card(借记卡)to use for Apple Pay.
Music.Control the music on your iPhone without taking it out of your pocket.And when you leave iPhone at home to go for ajog,listen to music directly on Apple Watch.
Remote Camera.Apple Watch doubles as a remote viewfinder(取景器) for the iSight camera on your phone.Use Apple Watch to display a live preview of what your iPhone sees,snap the photo,or set the timer on the camera.
Stopwatch.Apple watch presents this popular watch function in digital,analog,or bybrid view.It can even show you a real-time average of your lap times on a graph-something you won't find on other watches.
Photos.Apple Watch keeps your favorite photos on your wrist.You can zoom into photos with the Digital Crown,then swipe to scroll through them,
Siri.Raise your wrist and say"Hey Siri."Then ask to view your next event,find the nearest coffee shop,and more.Siri is closer than ever with Apple Watch.
Settings.Enable or disable Airplane mode,Bluetooth,and Do Not Disturb.Also turn mute(静音) on or off,or ping your iPhone to determine its location.

26.Apple Watch has the following functions EXCEPTC.
A.stopwatch       
B.remote camera      
C.movie player     
D.calendar
27.Which of the following is not true?B
A.You can accept or decline calendar invitation from Apple Watch.
B.Most watch can show you a real-time average of your lap time on a graph.
C.Apple Watch can help you find the nearest book store.
D.You can use Apple Watch to preview what your iPhone sees.
28.The underline word"it"in the passage refers toD.
A.music    
B.Apple Watch       
C.pocket         
D.iPhone
29.This passage is probably fromC.
A.a storybook 
B.a novel
C.a science magazine.
D.an advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Could you buy me MP3like this,Uncle?
 Sure.I will buy you         one than this,but           this.(  )
A.a cheaper; as nice asB.a better; better than
C.A worse; as nice asD.A dearer; worse than

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.
surprise,suppose,take,answer,be,time,child,real,school,I,get,happy
Every day standing at my information desk,I have to(76)answerlots of questions of the visitors coming from all over the world.People may ask(77)methe strange things sometimes,I'm often(78)surprisedat the different questions that people ask.
I am(79)supposedto give information about bus and subway routes(路线) in the city.Of course,visitors always have questions about the best ways of(80)gettingto some interesting places.But quite often people are interested to know about museums,hospitals or(81)schools.Once a man wants me(82)to takecare of his dog,and another(83)timea woman asked me to watch her seven(84)children!
I love my job though I am always(85)reallybusy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.At present,a Chinese company,Xiaomi,took the No.1position in China's competitive market and became the world's third largest phone marker.
Xiaomi was founded in 2010as a company to sell smartly designed phones at cheap prices over the Internet.A clever marking strategy(营销策略) and a business plan helped the company build support from young and trendy Chinese people.With people in China expected to buy 500million smart phones in 2016,Xiaomi plans to solidify(巩固) its position as one of the most powerful phone makers in the world's most important market.
The company's founders,including the Chinese Lei Jun and the former Google manager Lin Bin,hope that they will make Xiaomi famous all over the world.Although the phones of Xiaomi are already sold internationally,next year will be the true test of whether it can continue its rise beyond China.Avoiding markets like the United States and Europe,Mr.Lei and Mr.Lin are looking at huge developing countries like Brazil and India.And they hope to use internet to sell cheap and high-quality phones,and create their Chinese success.
Xiaomi fans have a high level of organization.They love Xiaomi.Han Yu,a 24-year-old boy studying his master's degree(硕士学位),is one of those lovers.He helps Xiaomi test its user interface by looking for bugs and offering suggestions.Much of his life turned around Xiaomi and he said he was proud when his suggestions were accepted by Xiaomi.
Although Xiaomi makes some money on phone sales,the company's plan is to increase success by selling services like entertainment and apps through the phone.The company has also started to sell other machines,like a smart television,a tablet PC and a fitness band.
51.The underlined word"trendy"in Paragraph 2probably meansB
A.有钱的    
B.时尚的   
C.自私的    
D.美丽的
52.From the passage we know thatD.
A.when founded,Xiaomi sold cheap smart phones in supermarket.
B.Xiaomi expected to sell 500million smart phones in 2016.
C.Xiaomi smart phones are not available beyond China at present.
D.Xiaomi's strategy and business plan worked.
53.We can infer from the passage thatD.
A.Xiaomi only sells phones to the young and trendy people.
B.Han Yu made lots of money by helping Xiaomi test its user interface.
C.Xiaomi prefers to develop its foreigh market in developed countries.
D.Xiaomi has got a lot of help from its fans
54.From the last paragraph we knowC.
A.Xiaomi will focus on producing mobile phones
B.Xiaomi will become the world's largest phone maker
C.Xiaomi plans to make more money besides phones
D.Xiaomi is faced with challenges because of single product
55.Which of the following is the best title?A
A.The rise of a new smart phone giant:China's Xiaomi
B.The development of the company Xiaomi
C.The future of the company Xiaomi
D.The secret of Xiaomi's success.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.--Do you mind my opening the window?
--                    .(  )
A.Of course notB.No,you don'tC.That's rightD.It's a pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Now,more and more foreigners speak Chinese well.(变为被动语态)
Now,Chineseis spokenby more and more foreigners well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Peter will cook for his parents __ the International Day'of Families comes.(  )
A.unlessB.whenC.untilD.though

查看答案和解析>>

同步练习册答案