12.In a school some trouble was caused by the students.They are very naughty and didn't obey the school rules.They often fought with each other and they didn't forgive each other.One day a new teacher came to this school.When he heard that,he came up with a good idea.
He told each of his students to bring a clear plastic bag and a bag of potatoes to school.For every person they didn't want to forgive in their lives,they chose a potato,wrote the person's name on it,and put it in the plastic bag.
Some of their bags were very heavy.They were then told to carry this bag with them everywhere for one week.They would put it beside their bed at night,on the seat when sitting in a car or on a bus,and next to their desk at school.Days of carrying the bags around with them made students get to know what a weight they were carrying in their minds.*And they had to pay attention to it all the time so they didn't forget it or leave it in embarrassing (令人难堪的) places.As time passed by,the potatoes went bad and smelt nasty.
Too often we think of tolerance as a gift to other people,and it clearly is for ourselves!*If we choose to keep our sadness and hatred (仇恨) in our hearts,we will have to carry them around all our lives.After that,the students got on well with each other and didn't fight anymore.Learn to forgive (原谅),and you will be happier at the same time.
41.The new teacher asked the students to bringDto school.
A.a clear plastic bag of potatoes
B.a clear plastic bag and a potato
C.some clear plastic bags of potatoes
D.a clear plastic bag and a bag of potatoes
42.They wrote the person's name on the potato,whoB.
A.they liked
B.they didn't forgive
C.hated them
D.liked them
43.The underlined word"tolerance"meansB
A.感恩
B.宽容
C.仇恨
D.憎恨
44.From this passage we can know thatA.
A.we should learn to forgive
B.we should know something about potatoes
C.we shouldn't use plastic bags
D.we should take potatoes to school
45.Which of following is NOT true?D
A.Tolerance is a gift for other people and ourselves.
B.Carrying a bag of potatoes made the students embarrassed.
C.The students had to take bags of potatoes with them everywhere.
D.The students had to take bags of potatoes with them for about two weeks.
分析 这篇短文中聪明的老师让学生把自己对其他人的仇恨化为一个个的土豆,从而让学生们意识到每天携带者这些仇恨时多么重的一项负担.以此让学生们认识到了学会宽容,你才会过的更快乐.
解答 答案:41.D 细节理解题.根据第二段He told each of his students to bring a clear plastic bag and a bag of potatoes to school.他告诉每个人他的学生带来一个透明的塑胶袋和一袋土豆去上学.可知新老师要求学生带一个透明的塑胶袋和一袋土豆去上学.故选D.
42.B 细节理解题.根据第二段For every person they didn't want to forgive in their lives,they chose a potato,wrote the person's name on it.每个人在他们的生活,他们不想原谅,他们选择了一个土豆,写上这个人的名字.可知在土豆上写上不能原谅的人的名字.故选B.
43.B 词义猜测题.根据As time passed by,the potatoes went bad and smelt nasty.Too often we think of tolerance as a gift to other people,and it clearly is for ourselves!*If we choose to keep our sadness and hatred (仇恨) in our hearts,we will have to carry them around all our lives.随着时间的推移,土豆坏了,闻起来很恶心.我们常常认为宽容是给别人的礼物,显然是为了我们自己!如果我们选择保留我们的悲伤和仇恨(仇恨)在我们心中,我们会带着我们所有人的生活.可知此处指的是宽容的意思,故选B.
44.A 细节理解题.:根据最后一段Learn to forgive,and you will be happier at the same time.学会宽恕,同时你将会是快乐的.可知我们应该学会原谅.故选A.
45.D 细节判断题.根据They were then told to carry this bag with them everywhere for one week.然后他们被告知要携带这个包在一周内带他们到任何地方.可知学生们不得不采取袋土豆与他们在一起两个星期.是不对的.故选D.
点评 注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行.然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.