精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.
My Favorite Sweater
by Bonnie Highsmith Taylor
My favorite sweater grew too small.
I love that sweater best of all.
My grandma made it when I was three.
She made that sweater just for me.

I picked the yarn(纱线),a special blue.
The color of bluebells,wet with dew(露珠)
When I was three I was very small.
But now I'm five and much too tall.

I have a new jacket now that's green.
So I gave my sweater to our cat Queen.
Queen just hadkittens  out in the shed(小屋).
My favorite sweater is now their bed.
46.Who is the writer of the poem?B
A.The grandma
B.Miss Taylor       
C.Mrs.Taylor 
D.Queen
47.The girl in this poem isC years old now.
A.3
B.4
C.5
D.6
48.Whose name is Queen?D
A.The girl's
B.Her grandma's
C.Her mother's
D.The cat's
49.What color is the girl's new jacket?A
A.Green
B.Blue
C.Red
D.Purple
50.The word"kitten"in this poem most probably meansB.
A.a kind of food
B.a baby cat
C.a kind of drink
D.a bed for a baby.

分析 全文大意:
我最喜欢的毛衣 
作者:Bonnie Highsmith Taylor
我最喜欢的毛衣变得太小.
我最喜欢这件毛衣.
我三岁时,奶奶织的.
她只为我织了这件毛衣.

我选了纱线,一种特殊的蓝色.
风铃草被露水打湿的颜色.
三岁时我很小.
但是现在我五岁了,长高了不少.

我现在有一件绿色的夹克.
所以我把我的毛衣给了我们的猫"皇后"
皇后刚在小屋生了小猫.
我最喜欢的毛衣现在是他们的床.

解答 答案:
46.B      细节理解题.根据标题下的By Bonnie Highsmith Taylor,可知这是由Bonnie Highsmith Taylor写的以及第二节诗的最后一句But now I'm five,可知作者只有5岁,结合选项Miss Taylor符合题意,故选B.        
47.C      细节理解题.根据第二节诗的最后一句But now I'm five,可知作者今年5岁了,故选C.        
48.D      细节理解题.根据第三节诗中的第二句So I gave my sweater to our cat Queen."所以我把我的毛衣给了我们的猫"皇后""可知Queen是猫的名字,故选D.          
49.A      细节理解题.根据第三节诗中的第一句"I have a new jacket now that's green.",可知作者的新夹克衫是绿色的.故选A.          
50.B       词义猜测题.根据第三节诗中的前两句"Queen just had kittens  out in the shed,My favorite sweater is now their bed"可知皇后刚在小屋生了kittens,我最喜欢的毛衣现在是他们的床,可推知kitten指的是小猫.故选B.

点评 对于诗歌阅读题,首先速读全文,抓住中心主旨;然后细读小题,捕获相关的信息,各个作答;然后复读,核对答案,注意上下句的联系

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.More and more foreign students come to China to learn _______ Chinese.(  )
A.aB.anC.theD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Jeremy Lin is the first Chinese-American basketball _____ in the NBA.He is a little different from Yao Ming.(  )
A.dancerB.playerC.watcher

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I have a lot ofrules(规则) in my house.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-I wish to study chess and now I've got it!
-Oh,it's wonderful!Your dreamhas come true(实现了).(come)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Could you tell me________________?-Yes,you can go there by bus.(  )
A.how can I get to the Miao King City
B.where is the Miao King City
C.how I can get to the Miao King City
D.where the Miao King City is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.David,is that man y our headmaster?-It       be him.He's having a meeting.(  )
A.mustn'tB.can'tC.won't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---___________ do you go to a movie,Jack?
---Twice a month.(  )
A.How soonB.How farC.How oftenD.How long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Must I clean up my bedroom now?
-No,you __________.You can do it later..(  )
A.mustn'tB.can'tC.needn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案