精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Camilla Chomp was a strange little girl. She liked to spend her time alone eating chocolate. Her parents were worried, so they took all the chocolate away.

Camilla left her house to look for some chocolate. She found a small house full of bottles. Among the bottles, a blue bottle caught Camilla’s eyes. It was full of chocolate. In the bottle there was also a card with the words “Change tears(眼泪) into chocolate.”

Camilla was very excited. She ran out of the house with the bottle to look for someone crying. First, she met a little boy crying hard and collected his tears. The tears were quickly changed into chocolate. While Camilla was collecting the tears, she comforted the boy. Finally, the boy stopped crying and they had a good time together.

Later, Camilla met a woman and an old man crying. The woman had broken some bowls. And the old man’s dog had just died. Camilla collected their tears and made them happy again.

Soon, Camilla knew that making people happy was much more important than finding chocolate. So she stopped collecting tears and began to help sad people. As a result, she had many friends and had a happy life.

1.Camilla liked to __________.

A. eat chocolate            B. read books           

C. collect coins           D. eat fruit

2. Camilla’s parents took away all the chocolate because they were ___________.

A. happy                  B. angry               

C. worried               D. hungry

3.What caught Camilla’s eyes?

A. A nice card.             B. A black dog.        

C. A red cup.             D. A blue bottle.

4.The old man was crying because ___________.

A. he had broken some bottles                       

B. He couldn’t find his way home.

C. he couldn’t find his daughter                      

D. his dog had just died

5. How many people did Camilla help before she stopped collecting tears?

A. One.                   B. Two.                

C. Three.                 D. Four.

 

1.A

2.C

3.D

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是Camilla非常喜欢吃巧克力,她的父母很担心,于是拿走了所有的巧克力。Camilla离开家去寻找巧克力。她发现了一个蓝色的瓶子,里面有一张卡片上写着:把眼泪变成巧克力。于是Camilla开始去搜集眼泪。在这个过程中,Camilla发现了帮助别人比找巧克力更重要。

1.细节理解题。根据短文第一行She liked to spend her time alone eating chocolate可知,Camilla喜欢一个人呆着,吃巧克力。由此可知选A。

2.细节理解题。根据短文第一段Her parents were worried, so they took all the chocolate away.可知,因为Camilla很喜欢吃巧克力,所以她的父母非常的担心,于是把所有的巧克力都拿走了。故选C。

3.细节理解题。根据短文第二段中Camilla left her house to look for some chocolate. She found a small house full of bottles. Among the bottles, a blue bottle caught Camilla’s eyes.可知,Camilla离开家去寻找巧克力,她发现了一个充满瓶子的房子,在这些瓶子中,一个蓝色的瓶子吸引了她。故选D。

4.细节理解题。根据短文第四段中Later, Camilla met a woman and an old man crying. The woman had broken some bowls. And the old man’s dog had just died.可知,后来Camilla又遇到了一个女士和一个老人在哭,那位女士打破了几个碗,那个老人的狗死了。由此可知选D。

5.细节理解题。这个题目问的是Camilla在停止收集眼泪之前遇到了几个人,根据短文第三段到第四段的内容可知,Camilla遇到了一个男孩、一个女士和一个老人,一共是三个人。故选C。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市中考第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Could you tell me________.?

Quite well, thank you.

A. what do you do

B. are you good at math

C. what you think of the film

D. how you are getting on with classmates

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:其他题

词汇运用 用括号内所给词的适当形式填空(每空不限一词10分)

1.It’s necessary to keep our air clean because the ___________(pollute) air does harm to our health.

2.The Ginkgo(银杏)Festival________________(hold) in Taixing every year.

3.She made lots of mistakes because of working on her homework ___________ (care),

4.Mo Yan, the most famous writer in China, got the Nobel Prize in literature in his_________

(fifty) in 2012..

5.A sudden shout broke the __________(silent) at night and we all felt frightened.

6.The radio says it will be far __________(rain) tomorrow. I am afraid that we have to stay at home.

7.More and more attention has been paid to ____________(protect) the environment in China.

8.Help ___________(you) to some fresh fruit and vegetables, kids. They are good for health.

9.Teenagers should try to be good ____________(city) and devote much of their time to

developing our country.

10.It’s reported that China______________(develop) new kinds of rice so far.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空

---______ beautiful furniture you bought!

--- Indeed, I liked it ______ much that I decided to buy it at once as soon as I saw it.

A. What; so  B. How; such

C. What a; so D. How a; such

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:阅读理解

There are lots of good things for children about having and caring for pets. Playing with or cuddling pets is part of the fun of having them. But there are some things to remember if you want to keep yourself safe.

1.Always wash your hands (1) playing with a pet, and be careful especially (1) eating, in case any germs(细菌) have got onto your fingers.

2.Don’t let pets lick your face -they may have been licking somewhere unmentionable just before they lick you! If they do lick your face, don’t be afraid-soap and water will get rid of any nasty germs.

3.Pets get worms and fleas. They need to be treated regularly to keep them healthy. Animal fleas can bite you.

4.Some skin diseases such as ringworm can be spread to humans from dogs and cats.[Ringworm is not really a worm; it is a skin infection caused by tinea.]

5. Some people can be allergic to animal hair or dander. They might get fever or asthma if they get too close to some pets.

It sounds like a lot of problems. doesn’t it? (2)But if you take care, pets can be great fun and not cause any problems. The important thing for us is to clean up. Regularly clean up after your pet in the garden, the cat little tray or the area where your pet lives. To avoid getting germs, wear rubber gloves and make sure that you wash your bands well after cleaning up.

1.在(1)句的空白处填入适当的词,使句意完整、上下文通顺。

2.将划线句子(2)译成中文。

 

3.回答问题: What can get rid of the germs if a pet licks our face?

 

4.在文中找出与下面句子意思相近的句子。

If you want to keep your pets fit, you need to treat them regularly.

 

5.在文中找出最能表达该短文主题的句子。

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:单项填空

Not only you but also she ______ about the result at this time last year.

A. worries B. was worrying

C. were worrying D. had worried

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:单项填空

Deng Ziqi is quite popular _____ the young now.

-So she is. She performed wonderfully _____ the night of the final.

A. among, on B. with, at

C. between, in D. among, in

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Nancy _________ eat a lot of snacks between meals, but now she _______ green food.

A. used to, is used to B. used to , used to

C. is used to, used to D. is used to, is used to

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省无锡市初三模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

根据句意和汉语注释,写出英语单词的正确形式。

1.How can you ________ go to college without hard work? (success)

2.It is ________ that the girl in her twenties planned to marry a man in his sixties. (surprise)

3.______ too much about your child may cause mental illness. (worry)

4.I am afraid that we need a _______ discussion on whether to use TOTO for the bathrooms. (far)

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案