20.I work at a university in the USA.There,my team and I are trying to learn more about the American black duck,a kind of water bird.And now we are using an exciting piece of equipment called a"night vision scope".By using it,we can see the ducks in the dark.
We're worried about black ducks mainly because their number are falling hugely And we don't know whether there's enough food on the east cost for these birds.There's lots ofinformation about their daytime activities,but nothing about what they do at night,because we don't have the equipment.But this new"scope"will make really clear pictures,even on moonless nights,so we will be abole to find out more about the ducks.
It is very hard work.There are four of us,and we each work six hours every day.We study ducks in different places,and I sometimes have to take a boat to where I need to work.The eather is not helpful because most of the time it's wet.Oh,and it's so quiet that sometimes I need coffee to stop me from talling asleep.
But I like the work.Over the summer,we will spend hours in a lab,where we will look at our results together.It will be hard to stah=y there every day because of the hot wather---but it is very important to do this!
58.What does the underlined word"hugely"mean?B
A.Loudly
B.Greatly
C.Carefully
D.Cheaply
59.What does the writer's team hope to find out American clack ducks?C
A.what food they feed on
B.what animals like to stay with them
C.what they do at night
D.what makes the east coast a good place for them
60.What does the writer say about working in a lab ove summer?A
A.It's an important part of his work
B.He will study the results by himself
C.It's a good way to work with other people
D.He enjoys the working he does
61.The writer writes the passage mainly toB.
A.show us new equipment
B.tell us what kind of work he does
C.tell us how he became good at a watching water birds
D.gice us advice on how to work in the dark.
分析 文章大意:主要描写了作者在美国的一所大学工作,和他的团队正在努力研究更多关于美国黑鸭子,虽然非常辛苦,但他非常喜欢这个工作.
解答 58-61:BCAB
58题答案:B考查词汇题,根据文中的第 二 段We're worried about black ducks mainly because their number are falling hugely 可知 我们担心黑鸭子主要是因为它们的数量正在急剧下降,故答案是B.
59题答案:C考查细节理解题,根据文中的第 二段There's lots ofinformation about their daytime activities,but nothing about what they do at night可知 想知道它们晚上做什么,故答案是C.
60题答案:A考查细节理解题,根据文中的最后一段Over the summer,we will spend hours in a lab,where we will look at our results together.It will be hard to stah=y there every day because of the hot wather---but it is very important to do this!
可知 非常 重要,故答案是A.
61题答案:B考查归纳题,根据文中大意:主要描写了作者在美国的一所大学工作,和他的团队正在努力研究更多关于美国黑鸭子,虽然非常辛苦,但他非常喜欢这个工作.告诉我们他是做什么工作的,故答案是B.
点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.