精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Jean is a bright young woman from a rich and famous family.She goes to a good university and has almost everything that money can buy.But the people in Jean's family are so busy that they can hardly find time to be with her.In fact,Jean is quite lonely.
So Jean spends a lot of her time on QQ.She likes being anonymous (匿名的) talking to people who do not know about her famous family and her rich life.She uses the name Linda on QQ and made a lot of friends.
Last year Jean made a very special friend on QQ.His name was David and he lived in San Francisco.David was full of stories and jokes.He and Jean had the same interests in rock music and modern dance.So it always took them many hours to talk happily on QQ and sometimes they even forgot the time.Of course,they wanted to know more about each other.David sent a picture of himself:he was a tall,good-looking young man with big,happy smile.As time went by,they became good friends and often sent cards and small things to each other.
When Jean's father told her that he was going on a business trip to San Francisco,she asked him to let her go with him,so that she could give David a surprise for his birthday.She would take him the latest DVD of the rock singer they liked most.But when Jean knocked in David's door in San Francisco,she found that the special friend she had written to was a twelve-year-old boy named Jim!

61.Jean is quite lonely becauseD.
A.she has got everything
B.her family is too rich
C.she has no time to stay with her family
D.her family are too busy to be with her
62.Jean spends time talking on QQ in order toB.
A.tell others that she is from a good family
B.find someone to talk to
C.learn more from the QQ talking
D.find a good boy friend
63.The real name of the special friend she made on QQ isC.
A.David     B.Jean     C.Jim      D.Linda
64.Which of the following sentences is Wrong according to the passage?B
A.Neither David nor Linda is a real name.
B.Jim was a tall,good-looking young man.
C.Jean went to San Francisco with her father.
D.Both Jim and Jean like rock music.
65.What's the best title of the passage?A
A.A Real Surprise          B.A Talk on QQ
C.A Bright Young Girl       D.A Good-looking Boy.

分析 文章大意:这是一篇记叙文.主要叙述了一个富家女---Jean的故事.虽然出身富家,但家人没有时间陪她,所以她感到很孤独,所以就在聊天工具QQ上花费了很多时间,并结实了很多朋友.由于志趣爱好相同,她和圣弗朗西斯科的男孩David交流很多,成为好朋友,后来Jean随爸爸去圣弗朗西斯科,结果发现David是一个叫Jim的12岁男孩.

解答 61.答案D  考查细节理解题.根据第一段中的"But the people in Jean's family are so busy that they can hardly find time to be with her"可知由于家人太忙没有时间陪她,所以她感到很孤独.故选D.
62.答案B 考查细节理解题.根据第二段中的"So Jean spends a lot of her time on QQ.She likes being anonymous (匿名的) talking to people"可知由于Jean很孤独,所以就在QQ上找一些朋友来说话.故选B.
63.答案C 考查细节理解题.根据最后一段中的"the special friend she had written to was a twelve-year-old boy named Jim"可知这个特别的朋友的真实名字是Jim.故选C.
64.答案B  考查细节理解题.根据最后一段中的"she found that the special friend she had written to was a twelve-year-old boy named Jim!"可知一个12岁的男孩根本不可能是一个高大,英俊的年轻人,所以B是错误的.故选B.
65.答案A 考查标题概括题.本文主要介绍了Jean通过网络认识了一个朋友,给她发的照片是一个高大帅气的青年人,但是后来见面的时候,却是一个12岁的男孩,所以最好的标题应该是:一个真正的惊奇.故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,然后结合题目再去阅读短文,找到相关信息,然后进行整合、提炼,最终做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I still remember my first teacher ____ we haven't seen each other for many years.(  )
A.forB.becauseC.sinceD.though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-______,please.Could you tell me which BRT I can take to get to Zaozhuang Raiway Station?
-Take No.15bus and transfer (换乘) to No.B1BRT.(  )
A.Excuse meB.YesC.SureD.Hello

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-I think there is too much rain this spring.
-________.It causes many floods.(  )
A.I agree with youB.I’m not sure
C.I’m all right.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.
51、If Ann's parents go on a visit to G.uilin.the tickets will cost themB.
A.830        B.788               C.1696       D.394
52、Tom is searching for the information about the tour code on the Intemet.The tour code of Chengdu isA
A.CDCP-2           B.CLCP-3              C.LSCP-l             D.CDCP-3
53、Steve is interested in history and culture,he had better go toCaccording to the instructions above.
A.Lhasa             B.CuiLin               C.Chengdu          D.Yangshuo
54、If David goes to Lhasa for a visit,the whole jouney will lastD.
A.5 Days & 5 Nights                      B.4 Days & 3 Nights
C.3 Days & 2 Nights                      D.5 Days & 4 Nights
55、Which of the following is Not true?B
A.In Guilin,you can enjoy the best city attractions.
B.In Chengdu,anyone can live in the mystical temples.
C.Lhasa is the capital of Tibet.
D.Dujiang Yan has worked well since it was set up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.
Lisa's Gym
Keep fit!Lose weight!
Play basketball,do yoga(瑜伽),dance and meet many new friends!
Price:¥40/hour
Open time:Saturdays and Sundays
Tel:2133730
A Concert
Do you like classical music?
Come to the concert on Friday evening.
The concert will begin at 6:30in the Children's Palace.
Ticket price:Adults:¥120    Children(under 15):¥60
Star Wars
USA wonderful movie at Huachen Cinema.
Ticket price:¥80
Time:6:00pm--8:00pm
Dates:July 24to July 27
Summer Job
Do you like to talk with people?
Do you like to work late?
Do you like to work for a restaurant?
Then come and work for us as a waiter.
Please call Jenny at 8124697for more information.
51.You canD at Lisa's Gym.
A.watch a movie    B.find a job   C.listen to a concert   D.play basketball
52.Mr.and Mrs.Smith and their 14-year-old son want to go to the concert,they have to payC for the tickets.
A.¥120    B.¥180  C.¥300      D.¥240
53.Star Wars is the name ofB.
A.a cinema     B.a movie     C.a club   D.a gym
54.Linda wants to find a job during her summer holiday,she canA for more information.
A.call 8124697 B.call Lisa  C.call 2133730  D.go to the Children's Palace
55.Which of the following is TRUE?B
A.Lisa's Gym is open every day.
B.You have to work late as a waiter in the restaurant.
C.You and your friend should pay 80yuan for the movie.
D.The movie will be on for a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A neighbor of mine,Jackie,while visiting his mother in Boston,took her to a shoe store to buy a new pair of shoes.When he was trying on different styles(款式),Jackie took the manager aside."When she picks out a pair she likes,"he said,"Just tell her the price is 12 dollars,I'll pay the regular(平时的)price.I don't care how much it is.I only want to make her happy."
The following week,when Jackie was walking by the shoe store,the manager recognized him and called him in.
"What's the problem?"asked Jackie as he entered the store."Wasn't my check any good?"
"That's not it,"answered the manager,"The problem is that your mother is bringing all her friends in and for all those shoes at the price of 12dollars."

51.What was the main purpose of Jackie's going to BostonC?
A.To buy shoes for his mother    
B.To visit the shoe store
C.To see his mother
52.The regular price of the shoes must beB.
A.12 dollars            
B.higher than 12dollars    
C.lower than 12dollars
53.Which of the following is trueA?
A.Jackie wanted to please his mother.
B.Jackie wanted to help his manager.
C.Jackie wanted to cheat his mother.
54.Why did the manager call Jackie in the following weekB?
A.there was something wrong with the check
B.It was hard for him to satisfy his customers
C.He didn't have enough shoes for his customers
55.Why did Jackie's mother bring all her friends to the storeA?
A.Because she thought the shoes were very cheap.
B.Because the shoes were very beautiful.
C.Because her friends were in trouble.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Where is Darning?
-He ________ the teacher's office.He'll be back soon.(  )
A.has been toB.has gone toC.will go toD.is going to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The astronaut is so tired that he ____ for eleven hours.(  )
A.has been asleepB.has fallen asleep
C.has gone to bedD.has gone to sleep

查看答案和解析>>

同步练习册答案