精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Many students have hobbies,such as reading,painting,growing vegetables and looking after animals.Some hobbies are relaxing and others are active.Hobbies can make you grow as a person,develop your interests and help you learn new skills.
  David Smith is a student,and one of his hobbies is writing.During the summer of 2010,he spent four weeks at a summer camp.Besides the usual activities,such as sailing and climbing,there was a writing class."The teacher was a writer,and she asked us to talk about our lives and tell interesting stories.Then she encouraged us to write about our experiences at the camp,"says David.
  Back at school,David wrote a story about the life of a sixteen-year-old boy,and it came out as a book in 2012.Many young people love his book,and as a result,David hs become a successful young writer.
  David has been very lucky because his hobby has brought him pleasure and success.But writing is not his only hobby.He is also interested in many other things."I like playing volleyball too,"says David."I spend some of my free time playing volleyball for my school team.Maybe I'll write about my volleyball team in my future books."

Choose hte best ansewer from A、B or C according to what you read.
61.David Smith went to a summer campA.
A.in 2010            
B.in 2012          
C.at the age of 16
62.What summer camp activities are mentioned in the passage?B
①writing    ②swimming   ③sailing   ④climbing
A.①②④
B.①③④
C.②③④
63.David has become successful because ofB.
A.his teacher       
B.his book          
C.his experience
64.David plans to write aboutCin the future.
A.his school        
B.his friend        
C.his volleyball team
65.The passage mainly tells usC.
A.David is a writer  
B.David has many hobbies 
C.hobbies can bring us a lot.

分析 许多同学都有爱好,像看书、画画、种植物,或者是照顾动物.一些爱好是令人放松的,其他是令人活跃的.作为一个人来说爱好可以让你成长,爱好可以发展你的兴趣,帮助学到新的技能.
David Smith是一个学生,他的爱好之一是写作.在2010年的夏天,他在一个夏令营里呆了四个星期.除了一些常规的活动,如帆船和爬山,还有一个写作课."老师是一个作家,她让我们谈论我们的生活,讲有趣的故事.然后她鼓励我们在营地写我们的体验."David说道.
回到学校,David写了一个关于十六岁男孩的故事,在2012年,他的书出版了.很多青少年都喜欢这本书,因此,David成为一位成功的年轻作家.
David很幸运,因为他的爱好给他带来了快乐和成功.但写作不是他唯一的爱好.他也对许多其他的东西感兴趣."我也喜欢打排球"David说,"我花一些空闲时间在我的校队打排球.也许我会在未来写一本关于我的排球队的书."

解答 61、A         细节理解题        根据During the summer of 2010,he spent four weeks at a summer camp.在2010年的夏天,他在一个夏令营里呆了四个星期,故选A.
62、B        细节理解题       根据第二段Besides the usual activities,such as sailing and climbing,there was a writing class.可知除了一些常规的活动,如帆船和爬山,还有一个写作课,故选B.
63、B            细节理解题      根据Many young people love his book,and as a result,David hs become a successful young writer.可知很多青少年都喜欢这本书,因此David成为一位成功的年轻作家,故选B.
64、C              细节理解题     根据Maybe I'll write about my volleyball team in my future books,可知也许我会在未来写一本关于我的排球队的书.故选C.
65、C            主旨大意题        根据Hobbies can make you grow as a persan,develop your interests and holp you learn new skills以及下文可知本文主要讲的是爱好能给我们带来的许多东西.故选C.

点评 本文主要讲的是爱好.做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.对于涉及细节理解的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.这个小男孩想知道哪个国家是世界第二大人口国.
The little boy wonderedwhich country has the second largest population in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.He just kept silent          he knew clearly it was his turn to speak.(  )
A.ifB.becauseC.afterD.though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

11.The air pollution in our city is very serious.(改为感叹句)
Howserious the air pollution in our city is!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.根据短文内容和所给中文提示,在空白处填入单词.每空限填一词.
Dear Youth Travel Agency,
I'm Fred from(61)England(英国).I'm a junior student in Wenzhou University.I'm writing to ask about my(62)May(五月)Day Holiday.It is coming soon,how (63)excited( 兴奋的 )I feel although it is my second long holiday in Wenzhou!I'm planning to go (64)somewhere(某处) cooler than Wenzhou.I'd like to go on a (65)_train(火车) or a boat or a plane,but I don't want to (66)drive(驾驶)my car because I think I don't want to be (67)tired(劳累的).I enjoy hiking,camping,visiting museums or zoos,(68)meeting(遇见) people,and seeing new places that are (69)quiet(安静的) and beautiful.It's also good to travel with other young people.
Can you give me some (70)advice(建议) for my holiday plan?Please tell me how much each place will cost for a seven-day holiday.
Yours,
Fred.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.You have to be 18years old before you are allowed (允许)to drive a car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Don't you think these boots look very nice?I wonder     .(  )
A.how much I should pay for them
B.how much do they cost
C.how much should I spend on them
D.how much are they

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-They are supposed to arrive at six,but there is no sign of them.
-Something unexpected_____ to them.(  )
A.might happenB.must have happened
C.would have happenedD.could happen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.August 10thSunny
Today is the third day in Florida,the USA.You will never know (36)C I went today.I visited the Harry Potter Theme Park!It was really a great (37)B for Harry Potter fans.
In the theme park,I saw all the places in the movies,such as the school,the stores and the restaurant.I also went into these buildings and took a lot of pictures.I had lunch in the park,but I didn't (38)A in dollar.I used the money in the movies.Wasn't it interesting?
As a Harry Potter fan,I really wanted to (39)C Harry Potter and his friends in the park.(40)D,it was a pity that I didn't.But I got a chance to fly like them.It was exciting!

36.A.whenB.howC.whereD.what
37.A.zooB.placeC.cityD.book
38.A.payB.useC.affordD.take
39.A.readB.likeC.meetD.wait
40.A.OrB.ThoughC.SoD.However.

查看答案和解析>>

同步练习册答案