分析 本文主要讲述了人们经常用once in a blue moon来表示"千载难逢",文章说明了人们为什么用它来表示"千载难逢"的原因.
解答 56.B 细节理解题.根据文意,once in a blue moon是"千载难逢""难得一遇"的意思.根据四个句子的意思,只有B符合题意.
57.C 细节理解题.根据however there will be two full moons in one month.When this happens,the second full moon is called a blue moon".可知一个月内会有两个满月.当这种情况发生时,第二次满月被称为"蓝色月亮".故选选C.
58.B 细节理解题.根据Over the next 20 years,there will only be 15 blue moons可知,二十多年仅有十五次,一年多一次,故选B.
59.A词义推断题.根据上两句 Over the next 20 years,there will only be 15 blue moons.As you can see,a blue moon is a very rare (稀有的)event在接下来的20年里,只会有15次蓝色的月亮.你可以看到,一个蓝色的月亮是非常罕见的事件,可知此处的这个事实就是:蓝月亮很稀少,故选A.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | like; likes | B. | like; like | C. | likes; likes | D. | likes; like |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | but | B. | though | C. | so | D. | however |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Accident | A car crashed into a tree. People were all trapped in the car. |
| Weather conditions | There was a heavy snow. |
| Date of call | December 3,2009 |
| Time of call | 9:30pm |
| Name of caller | Mrs.Green |
| Place | Zhongshan Road,Harbin |
| Conditions of victims | Mr Green hurt his head. Mrs Green hurt her left leg. Their daughter felt terrified. |
| Action | Policement arrived at 9:40pm and sent the victims to Gulou Hospital at 9:45pm. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A cleaner returns a bag full of 100,000yuan in cash(现金)to the man who accidentally left it behind at a hotel in Hankou,Hubei province. A student from Huazhong Normal University,who sweeps at the hotel to do a part-time job,found the bag and handed it over to the hotel reception.The hotel's owner,impressed(便印象深刻)with his honesty,promised to make him a waiter at one of the restaurants. Changjiang Daily |
| A prepaid(预付)phone card charged a love story.A resident(居民)of Dalian,Liaoning province,married a woman he met one year ago,when he recharged(续充)her cell phone with 100yuan by mistake. He called the number he had mistakenly recharged,and the girl on the other end"was ever so polite.""I fell in love,"the man said in a speech at his wedding last week. Liaoshen Evening News |
| The first piece of news | The second piece of news | |
| Title | A cleaner returns a bag full of 400,000 yuan in cash | (77)Aprepaid phonecardchargedalovestory |
| Who | (78)Astudent from huazhong Normal University | A resident of Dalian |
| What happened | ●Found a bag with 400,000yuan ●Returned the bag to the owner | ●Recharged a woman's cell phone by mistake ●Called the woman's number ●(79)Fellinlove |
| Result | Got a job as a waiter because of (80)hishonesty | Married the woman |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 16.A.sea | B.lake | C.mountain | D.river |
| 17.A.moving | B.exciting | C.anxious | D.nervous |
| 18.A.made | B.brought | C.watched | D.heard |
| 19.A.collected | B.jumped | C.turned | D.climbed |
| 20.A.light | B.sun | C.moon | D.lamp |
| 21.A.and | B.yet | C.but | D.or |
| 22.A.left | B.came to | C.stood by | D.played by |
| 23.A.make | B.sell | C.buy | D.offer |
| 24.A.house | B.holiday | C.garden | D.tide |
| 25.A.hardly | B.almost | C.still | D.perhaps |
| 26.A.waves | B.tides | C.hands | D.feet |
| 27.A.destroy | B.fix | C.use | D.build |
| 28.A.strong | B.weak | C.young | D.old |
| 29.A.children | B.boys | C.girls | D.grown-ups |
| 30.A.happy | B.tired | C.sad | D.sick. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | he | B. | him | C. | his | D. | himself |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com