精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.On 22nd January,2007,Dave Cornthwaite from the UK became the first person to skateboard across Australia.He made a new world record,by skating a total of 5,823kilometers.Jack Smith,the previous (前任的) champion,had skated a total of 4,830kilometers across the US in 2003.Dave's journey started in Perth and ended in Brisbane traveling about 60kilometers a day.It took him five months and 13pairs of shoes.He had great physical pain and he got really sore feet.
If Dave hadn't believed in making his dreams come true,none of this would have happened.Dave left his job two weeks after he had bought a skateboard and decided to go on a journey.He wanted this journey to be about something more than him,so he created an association that would raise money for charities."If people follow my journey and donations,then I'm doing many people a lot of good,"said Dave.This journey had plenty of challenges.He traveled across the Australian desert (沙漠) where temperatures reached 48℃in the day and 0℃at night.He had a serious accident in Adelaide when he jumped on a piece of metal that cut through his foot.
Dave helped raise more than£50,000for children's charities,wrote a book and encouraged others to follow in his footsteps.I wish we had more people like him leading the way!

69.Where is Dave from?C
A.The US.   B.Australia.   C.The UK     D.France
70.What can we get from the passage?B
A.Dave skated a total of 4,830 kilometers across Australia.
B.Dave spent 5 months skating from Perth to Brisbane.
C.Dave was the first person to skateboard across the US.
D.Dave traveled at the speed of 600 kilometers a week.
71.What is the main idea of the second paragraph?D
A.Dave got hurt during his journey.
B.Everyone can help others if he wishes.
C.The environment of Australia is terrible.
D.Dave challenged himself to achieve his dreams.
72.Where may the passage come from?B
A.An art book.  B.A story book.  C.A science book.  D.A medicine book.

分析 文章大意:本文主演讲述了来自英国的Dave用滑板跨越澳大利亚,并创造了新的记录,其中历时五个月,在其过程中,他历经了多重磨难,但沙漠的高温以及种种挑战都不能阻挡他实现梦想的脚步,最终他成功了,并建立慈善机构帮助了很多人.作者通过这篇文章想告诉我们有梦就去追,不怕苦不怕累,努力终会实现.

解答 69.答案C.细节理解题.根据"Dave Cornthwaite from the UK",可知他来自英国,故选C.
70.答案B.细节理解题.根据"Dave's journey started in Perth and ended in Brisbane traveling about 60kilometers a day.It took him five months and 13pairs of shoes"可知这段旅程从珀斯到布里斯班花了他五个月,故选B.
71.答案D.推理判断题.根据第二段提及的"this journey had plenty of challenges",以及后文所说的,他在澳大利亚沙漠和Adelaide所经历的种种磨难可以看出,他为了实现梦想不断挑战自己,故选D.
72.答案B.推理判断题.从整篇文章来看主要讲的是Dave 通过不懈努力挑战自己,用滑板跨越澳大利亚,并为儿童慈善机构筹集善款的人物故事,所以应来自于一本故事书.故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Paul stayed up late to watch the soccer game last night and now be feels very        .(  )
A.sleepB.asleepC.sleepy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.They are living with their parents for the moment because their own house's decoration    next month.(  )
A.will be finishedB.is finished
C.was finished   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.ShenzhouⅩwas sent up into space ______ 5:38p.m.on June 11,2013.(  )
A.atB.onC.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-When did the earthquake in Lushan happen?
-It happened ______ 8:02 _______ the morning of April 20,2013.(  )
A.on; inB.at; inC.at; onD.on; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.---Could you go to the bookshop with me?I want to buy The Grass House by Cao Wenxuan.
---Sorry,I____.I've promised Mum to go home right after school.(  )
A.can'tB.couldn'tC.needn'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My teacher told me that light _______ at high speed.(  )
A.traveledB.would travelC.travels

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.She was able to ride a bike when she was four.(  )
A.had toB.mustC.wouldD.could

查看答案和解析>>

同步练习册答案