精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.One day,a fisherman(渔夫) caught a golden fish."Please let me go,"the golden fish said,"I will give you whatever you want."
"Thank you,but I don't want anything,"the fisherman said.He put the golden fish back into the sea.
But the fisherman's wife was angry."You should ask for a bigger wooden basin(盆)!"she shouted.The fisherman went to the seaside and told the golden fish.
"Don't worry,she has a new basin now,"the golden fish said.
The fisherman went home.But the wife was even angrier,"I want a large house!"The fisherman went to tell the golden fish again.
But the old woman was never satisfied(满意的)."I want to be the queen(女王) of the sea!And I want the golden fish to serve me!"
The fisherman went to tell the golden fish.The golden fish swam without saying anything.The fisherman walked back.His wife was in her old clothes.Her old and broken wooden basin was next to her.

根据短文内容判断正(T)误(F).
46.The golden fish said,"I will give you whatever you want."T
47.The fisherman put the golden fish back into the sea.T
48.The fisherman's wife was really happy every time when her husband  came back.F
49.The fisherman's wife got a new basin,a large house and became the queen of the sea at last.F
50.The golden fish didn't say anything but to swim away in the end.T.

分析 文章大意:
有一天一个男人钓到了一条金鱼,金鱼说我会给你你想要的任何东西.
男人把金鱼放回了海里.男人回来后,老婆很生气,
经过几次要求之后,金鱼游走了,没有说任何东西.老婆穿着旧衣服,破的盆子在她旁边,并没有成为大海的女王.

解答 46.T,推理判断题,文中提到"the golden fish said,"I will give you whatever you want"金鱼说我会给你你想要的任何东西,所以此题正确.
47.T,推理判断题,文中提到"He put the golden fish back into the sea"男人把金鱼放回了海里,所以此题正确.
48.F,推理判断题,文中提到"But the fisherman's wife was angry"男人回来后,老婆很生气,所以此题错误.
49.F,推理判断题,文中提到"His wife was in her old clothes.Her old and broken wooden basin was next to her."老婆穿着旧衣服,破的盆子在她旁边,所以并没有成为大海的女王,所以此题错误.
50.T,推理判断题,文中提到"The golden fish swam without saying anything"金鱼游走了,没有说任何东西,所以此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.It's time for the meeting.Let's __it.(  )
A.stop havingB.stop to have
C.stoppingD.stopping to have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Would you mind my sitting here?
-__________.(  )
A.Sure,go ahead.B.Of course not,please.
C.Yeah,I hope so.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Many people have to work from Monday to Friday.Some people do not mind.Other people think it's terrible.One man thinks that working at the weekends can be dangerous.He is George Smith.Mr.Smith works in an office,in Brighton,England.
On Saturday,May 24,1986,he went to the office to do some work.After he got into the lift(电梯),it stopped between floors.Mr.Smith could not get out of the lift.He began to shout,but no one answered him.Then Mr.Smith remembered that it was a holiday in England.No one was going to come to work until Tuesday.
There was nothing for Mr.Smith to do.He had to wait with nothing to eat or drink,Mr.Smith was very hungry and had to sleep most of the time.
Early on Tuesday morning,one of his workmates(同事) came to work and found the lift was not working.When the elevator was opened,Mr.Smith came out,cold,weak,and tired.He had been in the elevator for about 60 hours!Now Mr.Smith says,"I only use elevators if they have telephones in them.

阅读短文,判断句子正误.正确的填T,错误的填F.
71.Many people have to work at the weekends.F
72.Mr.Smith could not get out of the elevator.He began to shout,and no one answered him.T
73.There was something for Mr.Smith to do in the elevator.F
74.Mr.Smith thinks that working at the weekends can be dangerous.T
75.Mr.Smith came out from the elevator on May 26.F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Has Frank _____ his bike there?
-Yes,he ______ it an hour ago.(  )
A..find,findB..found,found
C..founded,foundedD.,finding,find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Alice has longblonde (金黄色的) hair.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Manycoaches (教练) used to be good players when they were young.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I'm very hungry.But there's nothing           in the fridge.(  )
A.leftB.to leaveC.leaveD.leaving

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

14.-Anna,you look worried.(71)C
•I can't find my backpack anywhere.Where can it be?
-(72)A Think it over where it might be.
-(73)G But it isn't there.
-What color is your ackpack?(74)B
•It's very kind of you.It's black and white.
•Oh,look!Is this one yours?
-No.(75)E Mine is newer than this one.

A.Don't worry.
B.Let's look for it together.
C.What's the matter?
D.Whose backpack is this?
E.It can't be mine.
F.You are welcome.
G.I think I might leave it in the reading room.

查看答案和解析>>

同步练习册答案