精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.An old man walked slowly into a restaurant with his cane(拐杖).His old jacket and shoes made him unusual that day.
A young waitress named Mary watched him move towards a table by the window.She ran over to him,and said with a smile,"Here,sir.Let me give you a hand."
Without saying a word,he gave her a smile.She pulled the chair away from the table and helped him sit down.Then she put his cane against the table so that he could reach it.In a soft,clear voice,he said,"Thank you,miss."
"You're welcome,sir,"she replied."I'll be back in a moment,and if you need anything,just wave at me!"
After he had finished a good meal.Mary brought him the change.She handed him his cane,and walked with him to the front door.Holding the door open for him,she said,"Come back and see us,sir!"The old man turned around and smiled.
When Mary went to clean his table,she was shocked.Under the plate,she found a business card,a 100-dollar bill and a note.The note said,"Dear Mary,I respect(尊敬) you very much,and you respect yourself,too.It shows the way you treat others.You have found the secret of happiness."
In fact,the old man was the owner of the restaurant.That was the first time that she,or any of his waitresses,had seen him.
45.The old man lookedC
A.young   
B.handsome  
C.unusual 
D.common
47.As soon as the old man entered the restaurant,Mary greeted himA.
A.politely   
B.slowly  
C.sadly     
D.angrily
48.Mary told the old man toB when he needed something.
A.ring the bell
B.wave at her  
C.shout at her  
D.phone her
49.Mary was shocked when she found a business card,a 100-dollar bill and a noteD.
A.on the chair  
B.on the ground 
C.under the bowl 
D.under the plate
50.The old man wasC.
A.Mary's father
B.Mary's neighbour
C.the boss of the restaurant
D.a waiter of the restaurant.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,本文叙述了一位老人拄着拐杖穿着破旧的衣服和鞋,走进了一家餐馆,服务员玛丽看见后很有礼貌地招待了这位客人,老人很满意,走时留下一张名片、一张100美元的钞票和一张便条,原来他就是这家的老板.

解答 45.答案:C.细节理解题.根据第一行His old jacket and shoes made him unusual that day.他的旧夹克和鞋子使他那天与众不同.可知这位老人看上去有点不寻常,故选C.
47.答案:A.细节理解题.根据第二行She ran over to him,and said with a smile,"Here,sir.Let me give you a hand."她跑过去,笑着说:"先生,先生.让我帮你一把.可知老人一进去餐馆,玛丽就很礼貌地上前打招呼,故选A.
48.答案:B.细节理解题.根据第四段if you need anything,just wave at me!玛丽告诉老人需要帮忙的时候,可以向她招手,故选B.
49.答案:D.细节理解题.根据倒数第二段第一行Under the plate,she found a business card,a 100-dollar bill and a note.玛丽看到在盘子下面有一张名片、一张100美元的钞票和一张便条,故在盘子下面发现的,选D.
50.答案:C.细节理解题.根据最后一段In fact,the old man was the owner of the restaurant.这位老人实际上是这家餐馆的主人,故选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.听下面一段对话,回答第6至第8三个小题.
6.When did the accident happen?
A.At 7:30      B.At 7:40    C.At 7:20
7.What is the number of the car?
A.79829     B.79928    C.79828
8.Where is the girl who was hit by the car?
A.At the police station.             B.In a hospital.                C.At home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

18.听第二段对话,回答第8~10三小题.
8.How often does Paul play baseball?
A.Once a month.
B.Twice a day.
C.Three times a week.
9.What does Alex think of Paul?
A.He is funny and outgoing.
B.He is serious and athletic.
C.He is quiet and calm.
10.Who is more serious?
A.Alex.
B.Jenny.
C.Paul.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.听下面一段对话,回答第13至第15三个小题.
13.Whose birthday is it?
A.Tony's.            B.Tony's sister's.            C.Mary's.
14.What's the matter with Tony's sister?
A.She has a cold.           B.She has a headache.           C.She has a sore throat.
15.Where are Tony's parents?
A.In the office.           B.In the hospital.            C.In the hotel.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.请听一段对话,完成第7至第8小题.
7.Where is the woman going?
A.To France.
B.To Australia.
C.To China.
8.How is the woman going to visit her brother?
A.By plane.
B.By train.
C.By bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.听第6段对话,回答第11~12小题.
11.When did Helen come to this school?
A.Over 2 years ago.    B.Over 3 years ago.      C.More than 4 years ago.
12.How many English words has she learnt?
A.About three thousand.    B.About two thousand.        C.About two hundred.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.听下面一段长对话,回答6-7两小题.
6.Where does the man want to go?
A.A hospital.    B.A hotel.    C.The Bank of China.
7.How can he get there according to the woman?
A.Take a taxi.    B.Ride a bike.   C.Go by bus.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.听第一段对话,回答第15、16、17小题.
15.Who lives in Sydney now?
A.We don't know.    B.Henry              C.Lucy.
16.What's the weather like there most of the time?
A.Cloudy and rainy.   B.Snowy and windy.   C.Warm and sunny.
17.How long have they lived there??
A.For three years.    B.For three months.    C.For four years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

17.听第三段对话,回答第5-6两个问题.
5.When is the man leaving for Venice?
A.tomorrow        B.next week       C.next month
6.What's the weather like in Venice at this time of year?
A.hot         B.warm         C.cold.

查看答案和解析>>

同步练习册答案