精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

The 2014 FIFA World Cup, the twentieth World Cup football match, was held in Brazil from June 12th, 2014 to July 13th, 2014. Thirty-two teams from different countries brought us sixty-four wonderful games during the World Cup. This is the second time the World Cup is held in this country and the fifth in South America. Thousands of football fans watched the games.

A Bite of China(舌尖上的中国), a mouth-watering documentary TV program featuring delicious Chinese food, has interested a large number of people. The program has become very popular since it was shown on TV. The documentary provides not only Chinese delicious food but also the relationships between people and food. “We made this documentary with our respect and love for food. I hope it will help people learn more about Chinese food as well as Chinese culture.” said the director Mr. Chen.

Lu Jialei, a school girl from Hangzhou, China, won the championship of the first Chinese Character Dictation Contest, which made her become famous overnight. Lu is a hard-working girl and always comes top at school. “I like reading and I’m crazy about learning Chinese characters. I enjoy the contest and hope more and more people become interested in learning Chinese characters.” said Lu Jialei after winning the contest.

1.How long did the 2014 FIFA World Cup last?

A. About a week.

B. About two weeks.

C. About a month.

D. About two months.

2.Which is NOT true according to the articles?

A. Lu Jialei always gets good grades at school.

B. The World Cup has been held in South America twice.

C. Many people like watching the TV program A Bite of China.

D. Lu Jialei hopes more people can take much interest in Chinese characters.

3.Where may the articles probably come from?

A. A story book. B. A science report.

C. A sports magazine. D. The Internet.

1.C

2.B

3.D

【解析】

1.考查细节理解题。问2014世界杯举行多久,根据文中the twentieth World Cup football match, was held in Brazil from June 12th, 2014 to July 13th, 2014.描述可知,故选C。

2.2】考查细节理解题。根据文中This is the second time the World Cup is held in this country and the fifth in South America.描述可知。故选B。

3.3】考查推理判断题。短文介绍了世界杯、舌尖上的中国和汉字听写大会。根据选项中有D能够涵盖这三项内容。故选D。

考点:应用类短文。

【点评】这是一篇应用文,短文由3篇文章组成,涉及到世界杯-舌尖上的中国和汉字听写大会等热门话题,与生活联系密切,每个小题考查文中的事实细节。学生可以运用定位法,根据题干或选项中的线索词从原文中找到相关的句子。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都区十校九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The rain has stopped. Why not ___________ the raincoat?

A. put on B. put off

C. put away D. put up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Martin Lynch,an American businessman,had been going on vacation to a small Mexican fishing village for a number of years. One morning while going for a walk along the beach, he saw his friend Pablo Perez, a local fisherman. Martin watched Pablo unload his boat and pack the fish in a box.

Martin noticed Pablo was smiling and looked very happy. He could also see several large fish in the boat. Martin greeted Pablo and asked how long it took to catch the fish. “Just a few hours,” replied Pablo. Martin asked,“Why didn’t you stay longer and catch more fish?” “I have enough for my family,” Pablo said. “And what do you do with the rest of your day?” asked Martin. “ I take a nap, play with my children, spend time with my wife, and go into the village to see my friends and play cards. I have a full and busy life.” Martin explained that if Pablo worked longer hours and caught more fish, he could make more money. With the extra money, Pablo could buy more boats and catch more fish. By selling the fish, Pablo could open his own factory and sell direct to supermarkets

“Then what?” asked Pablo, “Well you would probably have to move to Mexico City to run the business. Finally, you would be able to sell your business and make millions of dollars,”replied Martin. “How long will that take?” asked Pablo. Martin thought for a while and said it would probably take at least 15 years.

“And then what?” asked Pablo.

“Well,that’s the best part,’’ Martin said. “You will be able to retire,buy a house near the ocean, sleep longer, play with your children, spend more time with your wife, see your friends,and play cards. ”

1.What makes the Mexican fisherman happy is __________.

A. many friends to visit him

B. a full and busy life

C. more boats and more fish

D. the house near the ocean

2. How can the fisherman make more money in the businessman’s view? __________.

A. By buying a supermarket.

B. To move to Mexico City.

C. By selling his own business.

D. To work longer and catch more fish.

3.The underlined word “unload” in the passage means __________.

A. put…into B. take...away from

C. break down D. set off

4. We can infer(推断 from the passage that __________.

A. the fisherman will stay the same with his life

B. the fisherman will leave the village for Mexico City

C. the businessman will buy the fisherman’s boat

D. it takes all day for the fisherman to catch large fish

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋外国语学校九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The singer from Taiwan is __________ as the person who may get the champion in the singing competition by many people.

A. directed B. considered C. known D. announced

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:选词填空

music win success die four

The reporter wants to know the ___1.___ names because he wants to interview them.

After the terrible earthquake, the doctors tried their best to save the ___2.______ young man.

We were glad to hear that Nick came ___3._____ in the running race.

So far,China has sent up many man-made satellites (卫星)_ _4.______ .

XianXing hai was one of the most famous ____5.____ and we will remember him forever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

______the classmates ______ the teachers taught the boy French, so hehad to teach himself.

A. Both---and

B. Neither---nor

C. Either---or

D. Not only---but also

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如皋城南初级中学九年级12月阶段测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---I seem to be lost. Could you tell me _____?

---Sure. You can take the No.3 bus to get there.

A. where is the nearest hospital

B. how long it will take me to the airport

C. how far is my trip to the Olympic Village

D. how I can get to the National Museum

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如东县袁庄初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Dad, I have got a first place in the boys’100-metre race. ---_____________!

A. My pleasure

B. Good idea

C. Congratulations

D. Hopefully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年湖北黄冈蔡山一中七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达

假设你叫李灵请根据下面信息,写一篇不少于30个词的英语短文。

姓名:李灵。 性别:女。家庭成员:祖父母,父母,弟弟和自己。电话:0713-3735009

________________________________________________ __

________________________________________________ __

________________________________________________ __

________________________________________________ __

________________________________________________ __

________________________________________________ __

查看答案和解析>>

同步练习册答案