精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Mona Lisa,the famous picture painted by Leonardo da Vinci in 1505,is getting worse by the year.Visitors have noticed changes but repairing the world's most famous painting is not easy.Nearly 6million people go to see the Mona Lisa every year,many attracted by the mystery(神秘) of her smile."It is very interesting that when you're not looking at her,she seems to be smiling,and then you look at her and she stops,"said Professor Livingstone."It's because direct vision(视觉) is excellent at picking up detail,but less suited to looking at shadows.Da Vinci painted the smile in shadows."However,the actual history of the Mona Lisa is just as mysterious as the smile.
Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him,until it was finally sold to France's King Francis I in 1519.In 1911,the painting was stolen from the Louvre by a former employee,who took it out of the museum hidden under his coat.He said he planned to return it to Italy.The painting was sent back to France two years later.During World War II,the French hid the painting in small towns to keep it out of the hands of German forces.

61.Mona Lisa was painted byA in 1505.
A.Da Vinci       B.Livingstone         C.King Francis          D.the French
62.No one can repair Mona Lisa becauseB
A.there was not enough money to repair it
B.repairing the world's most famous painting was not easy
C.the painting was the best all over the world
D.her smile was better than any others
63.Many people were attracted by Mona Lisa'sC
A.beauty       B.fashion           C.smile                D.face
64.Mona Lisa was sold inB
A.1505         B.1519            C.1538                 D.1911
65.From the passage,we know that Mona Lisa should belong to _ finallyD.
A.German         B.French         C.England           D.Italy.

分析 翻译:
《蒙娜丽莎》是里昂纳多达芬奇在1505年的著名画作,一年一年它变得越来越糟糟.游客们注意到了变化.但修复世界上最著名的画是不容易的.每年近600万人去看《蒙娜丽莎》,她神秘的微笑吸引了许多人."这很有趣,当你不看她的时候,她似乎在微笑,然后你看看她,她停了下来,"利文斯通教授说."这是因为直接的视觉善于捕捉细节,但是不适合看阴影,达芬奇把笑容画在了阴影中."然而,《蒙娜丽莎》的实际历史像她的微笑一样神秘.达芬奇自己很喜欢它,他总是带着它,直到在1519年它最后被卖给法国的国王弗兰西斯.在1911年,这幅画从卢浮宫被前雇员偷走,把它藏在他的外套下.他说他计划将它返还给意大利.这幅画两年后被送回法国.第二次世界大战期间,法国把画藏在小城镇里,以保持它不落入德国军队的手中.

解答 61.A.细节理解题.根据语境Mona Lisa,the famous picture painted by Leonardo da Vinci in 1505,is getting worse by the year.可知《蒙娜丽莎》是达芬奇1505年画的.故选:A
62.B.细节理解题.根据语境Visitors have noticed changes but repairing the world's most famous painting is not easy.可知没有人能修复《蒙娜丽莎》因为修复世界上最著名的画是不容易的.故选:B
63.C.细节理解题.根据语境Nearly 6million people go to see the Mona Lisa every year,many attracted by the mystery(神秘) of her smile.可知许多人被蒙娜丽莎的微笑吸引了.故选:C
64.B.细节理解题.根据语境Da Vinci himself loved it so much that he always carried it with him,until it was finally sold to France's King Francis I in 1519.可知《蒙娜丽莎》在1519被出售.故选:B
65.D.细节理解题.根据语境He said he planned to return it to Italy.可知《蒙娜丽莎》应该属于意大利.故选:D

点评 本题考查人物故事类阅读理解.文章讲述的是达芬奇的故事.在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题.在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.There is _____ boat in ________river.(  )
A.a; theB.the; aC.a; a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Why did you leave the party so early last night?
-Because I            that my uncle had a car accident on his way home.(  )
A.tellsB.toldC.is toldD.was told

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Why are you still waiting in line?
--I've missed my _______.(  )
A.placeB.orderC.turnD.time

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Excuse me.Could you tell me the way to the people's Hospital?
-Walk along this street ______the end and you'll find it.(  )
A.inB.toC.byD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.---Why do you speak in _________ a loud voice?
--Because I want to make myself ________ clearly.(  )
A.such; hearB.so; heardC.such; heardD.so; hear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I think the fastest way to travel is by plane.(对划线部分提问)
What do you think the fastest way to travelis?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.This is not my walkman.It's _________.Mine is over there.(  )
A.ourB.hersC.yourD.my

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.
Icehotel,200 kilometers north of the Artic Circle(北极圈),is certainly unusual.What makes it unusual is that(81)it is made of ice.What makes it even(82)more unusual is that the hotel melts(融化) every spring!
You will be surprised(83)when  you walk through the gate and look around the hotel becauseeverything(84)in the hotel is made of ice.For example,there are ice glasses in the hotel bar.The hotel has a bar,a theatre,a dining room and many(85)bedrooms.In the hotel even the beds are made of ice.But don't worry.Our special Icehotel sleeping bags will(86)keep you warm.
For a really special vacation,why not book a room?Because a different artist designs (设计) each one,no two are ever the (87)same.You can also stay in one of our beautiful double rooms or,if you(88)bring your family,you will love our super family rooms.Please(89)eat in the world-famous Icehotel restaurant.It serves traditional Lapp food,which is (90)delicious!

查看答案和解析>>

同步练习册答案