精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.People sometimes say,"It's raining cats and dogs!"when there is a heavy rain.Nobody has ever really seen cats and dogs falling from the sky,but there have been many reports of other strange things"raining"down.In 1956,the people of a town in the USA saw a small black cloud in the sky.It started to rain from the cloud normally,but only in a small area.The cloud then turned white,and fish started to fall to the ground.Most of them were still alive.
During a storm in July 1901,in Minneapolis,people heard something falling from the sky that did not sound like rain.When they went outside,they found all types of frogs covering four streets.
There are other reports of strange"rains"failing from the sky including worms,insects and snakes.
Can these strange"rains"be explained by science?Scientists usually say that a tornado (龙卷风) has picked up the animals from a river or ocean,carried them for miles,and then dropped them somewhere else.But this does not completely explain all of them.On May 15,1890,in Italy,there was a rain of blood¾birds'blood.Scientists said that flying birds must have been torn to pieces by strong winds.But if so,why did only their blood fall from the sky,and not other parts of their bodies?And anyway,there were no strong winds that day!
61.What does it mean when people say,"It's raining cats and dogs"?B
A.Cats and dogs are falling from the sky.
B.It's raining heavily.
C.Animals started to fall to the ground.
D.There is a black cloud.
62.Which of the following has not been reported as strange things failing from the sky?A
A.Cats and dogs.
B.Worms and insects.
C.Fish and blood.
D.Snakes and frogs.
63.What does the underlined word"torn"mean?B
A.破裂                
B.撕破                
C.切碎              
D.割破
64.Scientists'explanation for rain of blood is thatB.
A.the tornado picked up the birds'blood    
B.flying birds were torn into pieces by strong winds
C.there were no strong winds that day      
D.other parts of birds'bodies did not fall with the blood
65.Which of the following can be the best title of the passage?C
A.Strange"Winds"
B.Strange"Clouds"
C.Strange"Rains"
D.Strange"Animals"

分析 人们看到下大雨有时会说:"It's raining cats and dogs!"没有人真的见过猫和狗从天上掉下来,但已经有报道说有其他奇怪的东西"掉"下来.1956年,美国一个小镇的人们看见天空中一个小朵黑云.它一开始下雨,但只在一小片地区,后来云就变白了,鱼开始落在地上.他们中的大多数都还活着. 1901年七月,在明尼阿波利斯的一场暴雨中,人们听到天空中一些像是雨声掉落的声音,当他们出来时,他们发现街道上有各种各样的青蛙. 还有其他报道过"下雨"下的奇怪的东西,包括蠕虫、昆虫和蛇等. 这些奇怪的"雨"能用科学来解释吗?科学家们通常说,龙卷风可以将动物从河流或海洋携带几英里,然后把它们放在别的地方.但这并不能完全解释所有的事情.1890年5月15日,意大利下了一场鸟的血雨.科学家说鸟儿一定是被强风撕裂.但如果是这样,为什么只有它们的血从天上掉下来的,而没有身体的其他部位?而且那天并没有大风!

解答 BABBC
51.B 句子理解题.根据 第一段People sometimes say,"It's raining cats and dogs!"when there is a heavy rain 可知人们看到下大雨有时会说:"It's raining cats and dogs!"可见雨下的很大,倾盆大雨,故选B.
52.A 理解判断题.根据 including worms,insects and snakes 可知 包括蠕虫、昆虫和蛇等,When they went outside,they found all types of frogs covering four streets 当他们出来时,他们发现街道上有各种各样的青蛙,The cloud then turned white,and fish started to fall to the ground 后来云就变白了,鱼开始落在地上,On May 15,1890,in Italy,there was a rain of blood--birds'blood 1890年5月15日,意大利下了一场鸟的血雨,没有说下猫和狗,故选A.
53.D 细节理解题. 根据最后一段的 Scientists usually say that a tornado (龙卷风) has picked up the animals from a river or ocean 可知科学家们通常说,龙卷风可以将动物从河流或海洋携带几英里,故选D.
54.C 细节理解题. 根据  根据最后一段的Scientists said that flying birds must have been torn(撕碎) to pieces by strong winds 可知 科学家说鸟儿一定是被强风撕裂,故选C.
55.C 主旨大意题.根据文章内容可知都是在讲下雨下的奇怪的东西,包括青蛙,鱼等,所以奇怪的雨最为贴切,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.A:Hi,Hellen.Long time no see.
B:Hi,We Hua.Yes,I was on vacation last week.
A:Oh,did you go (86)anywhere interesting?
B:Yes,I went to Beijing with my family.
A:Wow!Did you see the Great Wall?
B:Yes,I did.It was wonderful!We took quite a (87)fewphotos there.
A:Can you bring them to school and (88)show them to me tomorrow?
B:No problem.By the way,I hear it is Li Lei's birthday this Saturday.Will you go to his party?
A:Sure,I'd (89)love to.And you?
B:Me,too.But this is my first time to go to a party in China.I don't know(90)whatto wear for the party.
A:You can wear a T-shirt and jeans.And don't forget a (91)gift.
B:But what should I buy for him?Can you give me some (92)advice?
A:For a boy,a toy (玩具) or a book is OK.Oh,I will buy him a gift tomorrow.Why not go with me?
B:Good idea.When and (93)whereshall we meet?
A:How about 8:00tomorrow morning at the bus stop near my home?
B:Sorry,I'm afraid I can't go at that time.I will practice (94)playing the piano tomorrow morning.What about 3o'clock in the afternoon?
A:OK.Let'(95)make it at 3o'clock tomorrow afternoon.See you then.
B:See you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The panda weighs 200kilos.(对划线部分提问)
Howmuch does the panda weigh?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.John has _______ uncle and _______aunt.(  )
A.a; anB.an; aC.a; aD.an; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.What do youthink of the chicken?(认为)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.王华是个动画迷,痴迷动画片,上个星期他去电影院看了《疯狂动物城》这部电影,觉得非常好.他想向同学介绍这部影片.假设你就是王华,请根据以下提示写一篇90词左右的文章,介绍这部电影.内容提示如下:
1 动物城是(Zootopia)一座人口众多的现代化大都市,各种各样的动物在这里相处融洽;
2 一只名叫Judy的小兔子小时候就梦想成为一名警察,经过多年的努力,她的梦想实现了;
3Judy成为了一名交通警察,但是她希望通过她的努力帮助更多的人;
4 有一次Judy碰巧发现了一条重要线索,她和Nick成功地找回了失踪的动物;
5我认为…
注意:
1文章必须包括所给内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2 第5点的内容必须用2-3句话展开合理想象,作适当发挥;
Wanghua is crazy about cartoons.Last Saturday he saw a film called Zootopia at the cinema.                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.A.Fine.          B.Rainy.         C.Windy.              D.Cloudy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Bobby,the dog is very hungry.He goes to the market to look for food.He runs to meat stalls(肉摊).He sees a big bone in a basket.The seller is not looking.He is talking to a woman.
Bobby jumps and takes the bone.Quickly he turns and runs home.He holds the bone in his mouth.Bobby comes to a bridge.In the halfway of the bridge,he looks into the river.What does he see?He sees another dog in the river.The dog is carrying a bone,too.What a greedy dog he is.Bobby jumps into the river at once.Splash!He looks around for the other dog.He cannot,so he barks.His bone falls into the water and the water carries it away.
Now Bobby is looking for his bone.Can he find it?No,he can't.He climbs out of the water.He is sad and hungry.
He looks into the river again.Do you know what Bobby really sees in the river?
Yes,he sees a dog with nothing in his mouth.So he is very happy and goes away.
31.What did Bobby look for in the market?D
A.Bones.
B.His friends.
C.Baskets.
D.Food.
32.Did the shop assistant see Bobby take the bone away from the basket?What's he doing?B
A.No,He could not see anything around him.
B.No,He was having a talk with a woman.
C.No,He was having words with a woman.
D.No,He was very busy selling his meat at the moment.
33.What did Bobby see on the bridge?B
A.Another dog who was coming towards him.
B.Another dog with a bone in the water.
C.Another dog who wanted to have his bone.
D.Another dog who wanted to give his own bone to him.
34.What does the word"greedy"mean?A
A.贪婪.
B.友好.
C.真诚.
D.勇敢.
35.Why was Bobby unable to find the dog?C
A.The other dog ran away when he saw Bobby.
B.Bobby drove away the dog in the water.
C.The dog in the water was Bobby himself.
D.The other dog took Bobby's bone away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.18.Peter would like to have a party______.
19.Peter thought Bill and Martha would_______ together at the party.
20.Peter liked to eat Betty's cake______to have one from the bakery.
21.People only thanked Peter for____.

查看答案和解析>>

同步练习册答案