精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

It’s fun to receive presents. It also feels good to give to others. So what’s the best way to budget(预算) your money, shop wisely and spend the least money if possible?

Susan Beacham, from a company that teaches money-management skills to kids, gives us some good advice.

“My first tip is to make a list and check it twice,” says Susan. She suggests that kids talk with their families about whom to include in their gift giving and how much to spend. Start by writing down names. Then put a dollar amount next to each name and add it up. Do you have enough money? If not, make changes. And don’t forget—not everyone needs a store-bought gift. Susan points out that some of the best presents are free. Add to your list the names of people you want to give gifts of “time and talent”.

The best gifts don’t cost a thing. Kids can give “time or talent”, says Susan Beacham. Here are some of her top gift ideas.

·For the elder members of your family, do something for them, such as cleaning houses and washing clothes.

·For a friend, create a work of art, like a poem, a drawing or a necklace.

·For teachers, write a note telling her how special she is to you.

·For the people who live around you, show that you care by volunteering. Find out who needs your help and what you can do. Giving your time to help others may end up being the best gift of all!

阅读以上信息,用恰当的词完成下面的短文,每空一词。

It’s fun to receive and give presents. Shopping wisely can 1. some money. Susan Beacham 2. kids to make a list and check it first. And she also points out some best presents are the ones which are not 3. from shops. For parents, kids can do some 4. as gifts. For teachers, kids can write a note telling them how special they are. For friends, kids can give them something they themselves create. For people 5. around, kids can spend some time helping those in need which can be the best gift.

 

1.save

2.advises

3.bought

4.housework

5.living

【解析】

试题分析:这篇文章主要介绍了Susan Beacham给孩子提的有关管理钱的技能:列出清单,核对再三;使用不花钱的礼物。她还给出了送礼物的一些建议。

1.推理判断题。句意:聪明地购物可以节约一些钱。文章给出的建议就是为了省钱,故用save

2.细节理解题。句意:Susan Beacham建议孩子们列出清单并检查一下。这是她提出的建议,故用advises, advise sb to do建议某人做某事。

3.推理判断题。根据Susan points out that some of the best presents are free.句意:Susan指出有一些最好的礼物是免费的。也就是有一些最好的礼物不是从店里买的。被买用被动语态,故填bought。

4.细节理解题题。根据For the elder members of your family, do something for them, such as cleaning houses and washing clothes.句意:对于你家里的长辈,为他们做一些事情,比如打扫房子,洗衣服。由此可知,孩子可以为家长做家务。故填housework。

5.主旨大意题。For the people who live around you, show that you care by volunteering.句意:对于生活在你周围的人,你可以自觉地表示关心。故填living。生活是人主动发出来的,应用-ing形式。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年河北省毕业生升学文化课模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Malls are popular places for Americans to go. Some people spend so much time at malls that they are called "mall rats(老鼠)". Mall rats shop until they drop in the hundreds of stores.

People like malls for many reasons. They feel safe because malls have police stations. Parking is usually free, and the weather inside is always fine. The newest malls have beautiful rest places with waterfalls(瀑布) and large green trees.

The largest mall in the United States is the Mall of America in Minnesota. It covers 4. 2 million square feet(英尺). It has 350 stores, eight nightclubs, and a large park! There are parking spaces for 12,750 cars. About 750,000 people shop there every week

The first indoor mall in the United States was built in 1965 in Edina Minnesota. People love doing all their shopping in one place. More malls are built around the country. Now malls are like town centers where people come to do many things. They shop, of course, they also eat in food courts(广场) that have food from all over the world. They see films at theaters. Some people even get their exercise by doing the new sport of "mall walking". Others go to malls to meet friends.

In some malls, people can see a doctor and even go to the church. In other words, people can do just about everything in malls. Now people can live in their favorite shopping center in fact.

1. Here "mall" means"__________"

A. a large park B. a big church

C. a square D. a shopping center

2. Why do people like malls?

A. Because they can plant green trees there.

B. Because they enjoy the waterfalls there.

C. Because they feel safe and comfortable there.

D. Because they can do exercise there.

3.. The largest mall in the United States__________

A. was built in 1965 B. has 12,750 cars in it

C. has 350 shops in it D. can hold 750,000 people

4.People can do many things in malls except__________

A. eating food B. seeing a film

C. seeing a doctor D. playing golf

5.The writer__________

A. thinks malls make people's life easier

B. likes to live in his favorite malls

C. is called "mall rates" by others

D. often goes to the church in malls.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省靖江市中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s wrong _____ you _______ the disabled people.

A. for; to laughB. of ; to laugh

C. of ; to laugh atD. for; to laugh at

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I don’t care what the teacher thinks. — But I think you _______.

A. canB. may

C. shouldD. must

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Tom fell off the bike yesterday. he will have to be away from work for two or three days.

A. In fact B. In a word

C. On the other handD. As a result

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省镇江市中考网上阅卷答题卡模拟训练英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

“In my day, we had to walk a mile to school—uphill, both ways.” That may sound like an old joke. Today, only 13 percent of kids walk to school, down from 66 percent 30 years ago.

Studies show that fewer children are walking and biking to school, and more children are at risk of becoming overweight. Changing behaviors of children and parents require creative ways that are safe and fun.

A walking school bus can be both.

It works like a bus, picking up ‘passengers’ along the way at designated(指定的) ‘bus stops’ except everyone is walking!

The Walking School Bus works as a supervised group of children walking to and from school along a safe and enjoyable set route. There are at least two parents in a group. One parent ‘drives’ at the front of the bus, while the other parent supervises at the back. The same of different supervisors go with the children to and from school. Additional(增加的) parents may be needed depending on the walking environment.

The ‘bus’ can go as often as parents want to ‘drive’ it and children want to use it. This means that it can even work as little as one morning or afternoon each week. All children are welcome to join the bus even if their parents cannot be drivers. And the service is free.

Socially, it’s great because the children meet other children, otherwise they would only know by sight.

“My children have formed some good friendships because of the Walking Bus. The parents get to know other parents too!” a parent said. “From our experience of the Walking Bus, it has only been a meaningful thing. It gets all of us walking more and the children do not complain about walking like they used to. ”

Some kids said compared to walking school bus, it’s boring in a car when they were asked why not get into a car.

Besides these, it might have a good effect on heavy traffic.

1.How many students walked to school 30 years ago?

A. 66 percent.B. 13 percent.C. 30 percent.D. 53 percent.

2.What does the underlined word “supervised” mean in the passage?

A. controlledB. explored C. requiredD. improved

3.What can the Walking School Bus NOT do to help the children __________.

A. make more friendsB. reduce the risk of being overweight

C. exercise more D. complain about walking

4.The best title of this passage is “__________”.

A. A new way to exerciseB. A new school bus

C. A walking school busD. Parents’ driving school bus

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省镇江市中考网上阅卷答题卡模拟训练英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s difficult for the village children to cross the river to get to school. We think a bridge_______over the river.

A. was built B. should be built C. has been built D. is being built

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州高新区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

On March 31, 2013, the Centre for Health Protection (CHP) of the Department of Health of Hong Kong and the Chinese National Health and Family Planning Commission notified(通知) the World Health Organization of three confirmed human cases of influenza A (H7N9) in Shanghai and Anhui. On April 2, the CHP confirmed four more cases in Jiangsu province.

The first reported death associated(与……有联系) with H7N9 was an 87-year-old man who died on March 4. A second man, Wu Liangliang, aged 27, died on March 10. On April 3, Chinese government reported another death, bringing the number to three. On April 4, the number of reported cases was 14, with 5 deaths. On April 6, 2013, the Chinese Ministry of Health reported 18 positive cases, death toll still at 6. Two days later, positive cases rose to 24 and one death case from Shanghai brought the death toll to 7.

The World Health Organization reiterated(重申) there was still no evidence of human-to-human transmission(传播) of the new strain of H7N9 bird flu.

1.The first person died of H7N9 on ______________.

A. March 4 B. March 10 C. March 31 D. April 2

2.On April 26, the number of reported cases was _________.

A. 50B. 100 C. 120 D. 130

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. We have known the H7N9 bird flu could be transmitted between people.

B. On April 8, 2013, the positive cases rose up to twenty-five.

C. In the report, there were 24 positive cases and 7 people died in all.

D. The transmission only happened in Shanghai.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市区九年级教学质量调研测试(一)英语卷(解析版) 题型:书面表达

最近,你班就“学生的良好学习习惯和生活习惯”话题展开了广泛讨论。请你根据下表所提示的信息,用英语写一篇题为“A good habit, a successful life”的短文。

注意:

1.词数90左右。短文的开头已为你写好,不计入总词数;

2.短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;

3.短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。

参考词汇:预习preview v.

A good habit, a successful life

Recently our class have had a discussion on students' good habits. In order to make our life successful, first we should have good habits of learning. ________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

In a word, good habits will give us a successful life.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案