Taking away a city’s rubbish is a big job. Every day trucks come into a city to collect it. Most rubbish is made up of things we can’t eat or use. If we kept these things we would soon have a mountain of rubbish.
In some cities the rubbish is collected and taken outside of city to a dump. Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage system. The sewage system. takes away the used water from toilets, bathtubs and other places.
To keep mice and flies away, some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally, a house or a school may be built there, and then you’d never know that this had once been an old rubbish dump.
In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything but the metal. Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus, which looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help make them grow.
1.You can most probably read the passage in .
A. a science bookC. a TV guide
C. a history bookD. a telephone book
2.. The main idea of the passage is .
A. to let us know taking away rubbish is a big job
B. to explain the need for rubbish collection
C. to introduce different ways to treat rubbish
D. to tell people to take useful things out of rubbish
3. The underlined word“sewage”in the passage means .
A. 排污B. 染色C. 洗涤D. 吸尘
4.According to the passage, the food parts of rubbish can be used again .
A. to feed animalsB. to feed plants
C. to build a houseD. to make machines
5. How should we take care of a used metal box according to the passage?
A. By burning it off.B. By putting it in water
C. By throwing it away.D. By reusing and recycling it.
1.A
2.C
3.A
4.B
5.D
【解析】
试题分析:本文主要讲述了把城市的垃圾带走是个很重要的任务,垃圾的处理也是一项很重要的任务,有多种处理垃圾的方法,垃圾的上面可以覆盖新土种植花草,也可以在上面盖建筑物。
1.通读全文可知这篇文章可能在科技书中读到,故选A。
2.主旨大意题。这篇文章主要讲述的是对待和处理垃圾的不同方法。可知选C。
3.句意污水处理系统。把用过的水从厕所,浴缸和其他的地方排到污水处。可知选A。
4.。由文中The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus, which looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help make them grow.可知食物垃圾用来喂养植物。故选B。
5.标题归纳题。由文章The fire burns everything but the metal. Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal.我们对于金属要回收和重新利用,故选D。
考点:科技类短文阅读 。
科目:初中英语 来源:2014年吉林省长春市南关区九年级二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
None of the shoes in the shops are the right size. They are _____too big ____too small.
A. both, and B. neither, nor
C. either, or D. not only, but also
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年吉林省九台市四模英语试卷(解析版) 题型:其他题
初中的生活即将结束,学校决定为毕业班的同学们举办一个毕业晚会,请你拟定一份邀请函,邀请同学们参加。每空一词。
Invitation How time flies! Junior high school life is coming to an end. We will have a graduation 1. in the school hall this Saturday evening. It will start 2. 6:00 pm. We can sing, dance and play games. We will 3. as many photos as we can to leave good memories. Come and 4. us! You will have a 5. time!
|
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年吉林省九台市四模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
–There is salt in the kitchen. Would you like to go and get , Tom?
--OK !
A. little, some B. few, some
C. a little, some D. a few, any
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年吉林省九台市四模英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
1.Alice is my and I’m her father.
2.The post office is the supermarket and the bank.
3.Reading is a good hobby and I think we may learn from it.
4.My bike isn’t here. Could you yours to me?
5.All the students in Class 3 listen to the teacher .
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年合肥市九年级第四次段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
sleep too late, It’s bad for your health.
A. DoB. Not
C. Don’tD. please not
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年合肥市九年级第四次段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Each time tourists travel to Beijing, they the Forbidden city.
A. will be shown upB. will be shown around
C. will show aroundD. will show to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市顺义区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A famous study was done in a school by a professor from a university. At the start of the school year, the teachers were given the names of five children. They were told that these five were the most excellent students in the class. But the fact was that these students were only average,and they were not the best students at all. Well, guess what? At the end of the year, all the five average students scored among the highest in the class.
What made these average students change so much to become top students?The only difference was the change in their teachers’ attitude. Because the teachers believed that these five kids were the top students,they expected more from them. And so these five average students began to believe and expect more from themselves. So they worked harder to do as well as they could.
Do you know why? If you expect the best from people, they’ll usually want to give you their best. A great leader said, “Treat a person just how he appears to be on the outside, and you’ll make him even worse. But treat a person like he’s already a success,and you’ll help make him the best he can be.”
Like the true story of 7-year-old Johnny, his teacher got so angry with him that one day she said,“Johnny,you’re the naughtiest boy in this class. I’m sure you’ll never change.” The next year Johnny had a new teacher. And on the first day of class,she met with Johnny after school and said,“Johnny, I’ve heard a lot about you! But do you know that I don’t believe a word of it.” And every day after that, this new teacher treated Johnny as if he was one of the smartest students even when Johnny did naughty things. Later on, Johnny became a school leader. Because that’s the power of our belief and attitude toward children.
1.The professor started his research by _______.
A. teaching the five children himself
B. asking the five children to find a new teacher
C. telling the five students to work harder than ever before
D. telling the teacher the five students were the best in the class
2.The five average students became top students mainly because of ________.
A. the professor’s study B. the teachers’hard work
C. the change in the teachersD. the change in the teachers’ attitude
3.What does the passage mainly tell us?
A. Attitude and belief can change a person.
B. Only teachers can make you a top student.
C. A professor’s study can help you score highest.
D. If you want to get more,you should have new teachers.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市门头沟区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Who help you most in your everyday life, families, charities, or friends? Don’t forget about your neighbours! Neighbours help you more than anyone else in your daily life. So it is important to have good neighbours.
What does it take to be a good neighbour? Here is some advice:
Good fences(栅栏) make good neighbours. One of the most important things in being a good neighbour is to respect a person’s privacy(隐私). If you go rushing over as soon as new neighbours move in, they may think you are going to come over at all hours of the day, not respecting their privacy.
It is always a good idea to be friendly to everyone in the neighbourhood. This can not only put you on good terms(关系和睦) with them, but will also be a kind of protection for your family and home. If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out to work, they will think you respect them. If you are friendly to them, they are much more likely to watch out for anything wrong going on around your home while you are out and let you know if anything happens.
Another way of being a good neighbour is to be helpful in their hour of need. If you see that they are in need of a helping hand, it is good to offer your help. They will do the same if you are in trouble.
In a word, if you respect a person’s privacy, treat them kindly and be helpful when you see they are in need, you will be a great neighbour and anyone would be happy to have you next door!
1.. Can you r neighbour help you than anyone else in your daily life?
2.. Why is it always a good idea to be friendly to everyone in the neighbourhood?
3.. When is it good to offer your help?
4.. How can you be a good neighbour?
5.. What does the writer mainly tell us in the passage?
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com