精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Everyone needs friends. There is an old saying, "Friends are God's way of taking care of us." But how do you find real friendship(友谊)and keep it.

The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends. Sally says finding friendship is just like planting a tree. You plant the seed(种子)and take care of it to make it grow.

First you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient(耐心).For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints(抱怨)and do his or her best to help. To make a friend, you cannot be too shy. You should make each other happy and share your lives.

But things cannot always be happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friend? You have to talk to him or her. When there is no one around, have an honest(诚实的)talk. If he or she doesn't want to talk, you could write a letter.

There are three steps to be friends again:

Tell him or her how you are feeling; say what your friend has done wrong, and explain(解释)why you did this or that. Remember that friendship is the most important thing in your life.

1. Sally wants to tell students the ways to_______.

A. find friends B. keep fit

C. get happy D. plants trees

2.What makes good friends? A good friend should_______.

A. be lovely and cool B. have good looks

C. have lots of money D. be kind and patient

3.What does the word "fights" mean in Chinese?

A.打架 B.游戏

C.飞行 D.比赛

4.According to(根据)the text, you can_______ your friend after a fight.

A. buy a present for B. never say a word to

C. write a letter to D. have dinner with

 

1.A

2.D

3.A

4.C

【解析】

试题分析:每个人都需要朋友。一个好朋友要善良,有耐心。友谊需要用心去维持。即使最好的朋友也会有吵架的时候。当你和朋友吵架的时候,这里有几个步骤可以帮助你和朋友和好。

1.细节理解题。句意:萨利想要告诉什么什么方法?根据文中第二段The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends.美国作家Sally Seamans 告诉学生一些找到朋友的聪明的方法。故选A。

2.细节理解题。句意:怎样交朋友?一个好朋友应该怎么样?根据文章中第三段 What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient(耐心).什么是好朋友,这并不是因为钱或者是好看的相貌。一个好朋友应该善良,有耐心,故选D。

3.词义猜测题。句意:"fights"这个词的汉语意思是什么?根据But things cannot always be happy. Even the best friends have fights. 但是事情不可能总是快乐的。甚至最好的朋友也会打架。But表示转折,说明是一些不好的事情,故选A

4.细节理解题。句意:根据文章,你和朋友打架之后会怎么办?根据文中第四段If he or she doesn't want to talk, you could write a letter. 如果他不和你说话,你可以写一封信,故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州高新区中考二模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Without proper planning, tourism can cause problems. For example, too many tourists can crowd public places that are also enjoyed by the local people of a country. If tourists create too much traffic, the local people become unhappy. They begin to dislike tourists and to treat them impolitely. They forget how much tourism can help the country’s economy(经济). It is important to think about the people of a destination country and how tourism affects them. Tourism should help a country keep the customs and beauty that attract tourists. Tourism should also advance(推进) the well-being (health and happiness) of local people.

Too much tourism can be a problem. If tourism grows too quickly, people must leave other jobs to work in the tourism industry. This means that other parts of the country’s economy can suffer.

On the other hand, if there is not enough tourism, people can lose jobs. Businesses can also lose money. It costs a lot of money to build large hotels, airports, air terminals, first-class roads and other support facilities needed by tourist attractions. For example, a major international-class tourism hotel can cost as much as 50 thousand dollars per room to build. If this room is not used most of the time, the owners of the hotel will lose money.

Building a hotel is just a beginning. There must be many support facilities as well, including roads to get to the hotel, electricity, sewers to handle waste, and water. All of these support facilities cost money. If they are not used because there are not enough tourists, jobs and money are lost.

1.What is probably the reason if local people dislike tourists?

A. Tourists come to enjoy the customs and beauty.

B. Local people lose jobs.

C. A lot of hotels are built.

D. Too many tourists cause traffic problems.

2.What can we do to solve the problems caused by tourism?

A. Make plans properly.

B. Help the country’s economy.

C. Build fewer hotels.

D. Advance the well-being of local people.

3.If tourism grows too quickly, ___________.

A. businesses will lose money

B. other parts of the country’s economy will make more money

C. local people will be happier

D. more local people will work for tourists.

4.Support facilities needed by tourist attractions includes ___________.

public places hotels airports roads electricity sewers

A. ①②③④⑤ B. ②③④⑤⑥ C. ①②③⑤⑥ D. ①③④⑤⑥

5.If the writer wants to add Paragraph 5 to the passage, he may tell us ________.

A. whether people need to build more hotels

B. whether people need to plan tourism properly

C. how to deal with the problems above

D. how to prevent tourism growing too quickly

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Mary has many nice dresses. She wears a different one every day the week.

A. by B. from C. at D. for

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市区九年级教学质量调研测试(一)英语卷(解析版) 题型:单项填空

______ is no doubt______ Bob can win the first prize in the match.

A. There; that B. There; whether C. It; that D. It; whether

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市区九年级教学质量调研测试(一)英语卷(解析版) 题型:单项填空

- Excuse me, is this______ iPad mini?

- No, it isn't.______ is at home.

A. your; Mine B. your; My C. yours; My D. yours; Mine

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市区七年级期末教学质量调研英语试卷(解析版) 题型:单项填空

- When is Thanksgiving Day? Is it_______ autumn?

- Yes. It's_______ November 28 this year.

A. in; in B. on; in

C. in; on D. on; on

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市区七年级期末教学质量调研英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-_______ there_______ interesting news in today's newspaper?

- Yes, there_______.

A. Is; any; is some B. Are; any; are some

C. Is; an; is one D. Are; some; are some

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省苏州市中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

(2013 .常州)- How soon will you start your journey?

- I'm not sure. I haven't decided_______.

A. when shall I ask the boss for leave

B. where I will go to spend the holiday

C. whether I would go by train or by plane

D. who could invite me to go

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市高港区中考二模英语试卷(解析版) 题型:完型填空

Jenny Gonzalez is excited to go to school these days. The 13-year-old from South Gate Middle School in Los Angeles, US, is taking care of three green abalones(鲍鱼)at school.

The students of Violeta Llamas’ science class, including Jenny, have cared for the sea animals since January. The class formed eight t 1. .Each team takes turns to care for the abalones.Team five—Jenny, Alexis Diaz, Jennifer Gonzalez and Ricardo Beltran—have now got their t 2.

The abalones are k 3. in a box of seawater. Every day Alexis, 12, checks if the water has too much salt.Too much salt is b 4. for the health of abalones.Jenny makes fresh saltwater.

Then the four students work together to clean u 5. the waste in the box and feed the abalones.

“Sea life is l 6. a baby. You have to clean them and care for them. ”Jennifer said.

Nancy Caruso, a scientist, leads the project. She said the number of green abalones along the state’s coast is going down because people have c 7. too many of them.She said p 8. the sea is now the duty of the next generation(一代人)—young students.

“The students love taking care of the abalones.” said Llamas.

“This could open the door for those who want to be a sea life scientist o 9. an environment protector” she said.

The s 10. time with the abalones will end this school year. Caruso and a team of volunteers will record the abalones and then send them into the sea.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案