精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Science fiction is a popular kind of writing,and many people think of Jules Verne as  the father of science fiction.He was born in France in 1828.His father wanted him to become a lawyer(律师),but when he was about twenty years old,Verne decided to become a writer.At first he wrote plays for the theater.Then,in 1863,he wrote a story called Five Weeks in a Balloon.The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth (1864)and From the Earth to the Moon (1865).
In the 19th century,many people were interested in science and inventions.Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and,as a result,they were very popular.Verne's writing included many predictions (预言) for the 20th century and many of them came true.He described space flight,movies,and air conditioning,a long time before they appeared.These books were very successful and they made Verne rich.
Jules Verne's books have been the subjects for many movies.20,000Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney.It was the first Disney movie to use real actors instead of cartoon drawings.Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books.The main character is an Englishman called Phileas Fogg.For him,the most important thing is to be always on time!

76.What does the phrase"the father of science fiction"mean?C
A.The man who loves science and inventions.
B.The writer whose father wrote science fiction.
C.The man who first started writing science fiction successfully.
77.What encouraged Jules Verne to write more stories?A
A.The success of Five Weeks in a Balloon.
B.The encouragement from his father.
C.The plays he wrote for the theater.
78.Why were Jules Verne's books very popular in the19th century?C
A.Because his books made him rich and famous.
B.Because his books have been the subjects for many movies.
C.Because many people were interested in science and inventions.
79.Which of the following has the main character called Phileas Fogg?B
A.From the Earth to the Moon
B.Around the World in Eighty Days.
C.A Journey to the Center of the Earth.
80.20,000 Leagues Under the Sea is aB.
A.cartoon movie
B.movie to use real actors
C.book written by Walt Disney.

分析 【文章大意】这篇文章主要介绍了科幻小说之父儒勒•凡尔纳的文学成就.在大概20多岁的时候,儒勒•凡尔纳就决定当位作家,后来相继创作了多篇故事、著作.在19世纪的时候,人们对科学和发明很感兴趣,儒勒•凡尔纳就以这个为主题,创作故事,并受到广泛欢迎.儒勒•凡尔纳因为书籍的大获成功而变得富裕,他的书籍也成为很多电影的主题,其中迪斯尼的《海底两万里》就是其中一个成功的电影.

解答 76.答案为C.短语理解题."the father of science fiction",这个短语字面上的意思是"科幻小说之父",我们可以联想,一般称某某为某某领域之父,就意味着他是第一个开启这个领域并在这个领域取得非凡成就之人,所以C选项符合题意,故答案为C.
77.答案为A.细节理解题.根据"At first he wrote plays for the theater.Then,in 1863,he wrote a story called Five Weeks in a Balloon.The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth (1864)and From the Earth to the Moon (1865)",我们可以得知,由于Five Weeks in a Balloon这本书的成功,激励了儒勒•凡尔纳创作更多的故事,所以A选项符合文意,故答案为A.
78.答案为C.细节理解题.根据"In the 19th century,many people were interested in science and inventions,Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and,as a result,they were very popular",我们知道在19世纪的时候,很多人对科学和发明很感兴趣,所以儒勒•凡尔纳创作科学为主题的小说会受到广泛欢迎.故答案为C.
79.答案为B.细节理解题.根据"Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books.The main character is an Englishman called Phileas Fogg",我们可以得知Phileas Fogg是《八十天环游世界》这本书的主要人物.所以答案为B.
80.答案为B.细节理解题.根据"20,000Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney.It was the first Disney movie to use real actors instead of cartoon drawings",我们知道,《海底两万里》是第一部启用真人演员的迪士尼电影.所以B选项符合文意.故答案为B.

点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Do you know ________?
-Yes.It's on your table.(  )
A.where my dictionary isB.where is my dictionary
C.when I bought my dictionary   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Theapples(苹果) in the supermarket are fresh.I want to buy some.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Drinking Coke too much is bad for us,________ for children.(  )
A.especiallyB.probablyC.generally

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Have you ever heard of Dolly,the cloned sheep?
--Yes,she ______ in Scotland a few years ago.(  )
A.createdB.was discoveredC.was created

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

6.The boy was watching TV while his mother was washing clothes.
 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Every morning I have ______egg,some bread and a glass of milk for breakfast.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---I think English is as ______ as maths.
---I agree with you.(  )
A.more interestingB.most interesting
C.the most interestingD.interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Jim has____useful book.____book is very interesting.(  )
A.the;AB.an;AC.a;TheD.an;The

查看答案和解析>>

同步练习册答案