精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.A newspaper reporter's job can be very interesting.He meets all kinds of people and lives quite a busy life.He is on the rush for news all the time,then after several years he may get a desk job,and life becomes a bit more settled.Let's look at his work a little more closely.In a day he may have to interview the president of a foreign country,and the next day he may be writing about a football match.Sometimes he may be so busy that he has hardly any time to sleep.And at other times he may go on for days looking out for news materials yet return empty-handed.
In the beginning,a reporter has to cover a very wide field.After the early years he becomes more specialized in his work.For example,he may finally be asked to write only politics or sports.Some reporters may become so specialized that they are asked only to write on a special thing:horse racing,for example.In most newspaper houses there is at least one special racing correspondent(通讯记者、特派员).Some newspapers have book reviews.Their job is to make people pleasant.They read the latest book and then write reviews on the ones they like.Then there are those who write on films,so they get to see them even before they are shown in the cinema.How lucky,you would say!
A reporter's job can also be very dangerous.A number of them have died rushing from one task to another,and if there is a flood or a riot(暴乱) they may get hurt or even be killed.Three years ago there was a reporter whose camera was destroyed by a group of men,because they were angry with him for taking their picture.Dangerous or not,one thing is certain,and that is,their job is never boring!

53.Reporters who write on films are said to be lucky because theyB.
A.can write anything they like because the film stars like them
B.can see the films before most people see them in the cinema
C.can pay less than other people because they know the film stars
D.can see more film stars before most people see them in the cinema
54.A reporter's work can be dangerous whenA.
A.there is a flood or a riot           
B.he is seeing a frightening film
C.there is a football match          
D.he is interviewing the president
55.From the passage we can infer that,to be a good reporter,he must be all of the following exceptB.
A.brave         
B.strong            
C.quick in mind          
D.good at writing.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类文章,本文叙述了记者的工作可能是有趣的,他们的生活非常忙碌,起初记者必须涵盖非常广泛的领域.几年之后,才具体做某项工作,记者的工作也有时是非常危险的.

解答 53.答案:B.细节理解题.根据第二段最后一句Then there are those who write on films,so they get to see them even before they are shown in the cinema.还有一些人在电影上写作,甚至在电影出现之前他们就可以看电影了.故选B.
54.答案:A.细节理解题.根据第三段if there is a flood or a riot(暴乱) they may get hurt or even be killed.当有洪水和出现暴乱时记者有可能有危险,故选A.
55.答案:B.推理判断题.根据第三段A reporter's job can also be very dangerous.可知A选项记者必须要勇敢;根据第二段the next day he may be writing about a football match第二天他可能在写一场足球比赛.可知D选项记者要善于写.根据a reporter has to cover a very wide field记者必须覆盖一个非常广阔的领域.及实际情况可知,C选项作者要思维敏捷.文中所述可知只有选项B不能推出,故选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Many of us don't pay attention to the importance of eye care.It's said that if you take care of your body,then you can be healthy.That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eyecare should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight(视力) like not enough food,gene (基因) and aging (年龄增长).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.
If you happen to work in front of the computer,it is best to take a rest every once in a while.Something dirty can cause your eyes red and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water.You must also try your best to protect your eyes from harmful things.For example,sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays(紫外线).
Eating healthy foods will be good to your eyesight.Remember that vitamins (维生素) A,C
and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person's eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how olda person is.

任务一:根据短文内容,用简洁的句子或短语完成下列表格.
SuggestionsHow to Protect Our Eyes
Suggestion 1★Take a rest every once in a while when working in front of the computer.
Suggestion 2★Clean the eyes by using cold water when something dirty causing the eyes red.
Suggestion 3★(61)sunglasses can serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Suggestion 4★(62)Try to eat food groups that have these vitamins.
Suggestion 5★(63)you should do eye exercises.
Suggestion 6★(64)eats the right kind of food
任务二:除了文中提到的方法外,你一定还有许多方法,请写一条与大家分享吧.
★(65)Don't watch TV for a long time..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.阅读以下5段语言材料,然后从A、B、C、D和E中,选出符合他们要求的最佳选项.

66.Many American friends invite me to their dinner party.I don't know what to bring.
C
67.One of my American friends invite me to dinner at eight tonight.Should I arrive earlier?B
68.I am going to a dinner party held by Americans,but I don't know how to use the forks and knives.A
69.I am going to an American friend's party.I am not sure what to dress.Should I dress formally?D
70.An American family invites me to their home for dinner.How can I let the family know that I am thankful for their kindness after dinner?E

A.Just watch the other people,and follow them.If you still have no idea of what to do,ask the person next to you.
B.You should arrive on time.Don't get there early.If you are going to be more than fifteen minutes late.you should call and tell them.
C.Flowers are always nice,or you may bring a bottle of wine if you know your friends like to drink it.
D.Everyday dress is OK for most visitors to an American's home.
E.You should thank them for the meal and for their kindness.It's also a good idea to send a thank-you card the day before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.配对阅读,阅读左栏5个人的烦恼,从右栏7个选项中选出与之相应的建议.并将答案的字母编号填写在答题卷上.

F66.Sharon's math is not very good.She feels a little worried because the math exam is coming.
 
D67.John is a naughty boy.He did something wrong this morning.He isn't brave enough to tell his mother about what he did.
 
C68.Jenny's neighbor always plays the CDs too loud at night.Jenny cannot fall asleep.
 
A69.Mary quarreled(争吵)with her best friend yesterday.She was very sad and she didn't want to lose her friend.
 
B70.Kate has a stomachache.She doesn't feel like eating anything.
 
A.If you don't want to lose your friend,you should talk to your friend first.Also,you may invite her to your home to have dinner.
B.If there is something wrong with your stomachache,you should go to see a doctor as soon as possible and have some pills.
C.You should visit your neighbor and have a talk with him.You can tell him not to play the CDs at night.
D. You should tell your mother what you did and promise(承诺)not to do it again.Your mother will forgive(原谅)you.
E.You should take good care of your sister while your parents are not at home.
F.You should do more math exercises and ask your math teacher to help you with math.
G. If you want to become strong,you should eat more food and do some sports.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.请根据句意从方框中选择合适的动词,并用其适当时态填空,使句子通顺.
haveliecallridelike
56.-Simon,have youcalled your aunt?
-Yes,Mum.But the line was busy.
57.-What is your favourite season,Daniel?
-Ilike spring best because the weather is nice.
58.-Hi,Millie!Iwillride/am goingtoride to the theatre at 7o'clock.What about you?
-I don't know how to go because I have no bike.
59.-Where is your sister,Mike?
-Sheishaving breakfast in the dining room.
60.-Where did you find your mobile phone?
-Itwaslying on my bed when I saw it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.It is said that one man's misfortune(不幸) is another man's passport to glory(荣誉).The words were proved during last year's Davis Cup tennis final,when Spanish(西班牙的) teenage star Radael Nadal surprisingly beat world No.2Andy Roddick from the US.
The 18-year-old's achievement helped the Spanish team finally win the Davis Cup,onDecember 5.He also became the youngest winner of the cup in history."I did play brilliantly today.But I could have played better."
Radael is 1.85meters tall,left-handed,though he still has a boyish face,the young star shows an energetic power and strong will to succeed on court.His fans love him for his long hair and good looks but especially for his powerful kicks on court after winning his big points.After beating Roddick,he fell on his back and rolled in the dusty red clay in the Seville's Olympic Stadium."I have to learn to control my feelings,"he said."I celebrate too much."
Radael began to play tennis at very young age.Perhaps his first toy was a tennis ball.After all his uncle used to be a professional player and now his coach (教练)."I don't remember when I first started playing.I was three or four and I picked up the ball in my uncle's club,"he said.He won his first local championship at eight,and at the age of 11he appeared in a Spanish schoolbook as a little star.But success at such a young age didn't go to his head and he continued to train every day.His other uncle Miguel Angel Nadal,provided inspiration with his success in playing professional football for Barcelona and Spain.
The Spanish press(报刊) has described Radael as a star or a pearl,but he doesn't think of himself as a teenage star."I am only concentrating (集中精力于) on my tennis.That's the only thing I am interested in,"he said.Besides tennis,he likes English.Although he speaks Spanish during most interviews with the media,he always tries to improve his English!All of the attention has not changed Radael's life.He usually spends hours and hours on the court training."My only aim is to continue to improve.I am still very young and there are lots of things I can do better,"he said.

78.Radael,the winner of the last year's Davis Cup tennis final,is fromB.
A.the U.S.
B.Spain           
C.France           
D.Germany
79.Radael succeeds on court by depending onD.
A.his young age
B.his good looks   
C.his fans'love   
D.his energy and strong will
80.According to the article Radael's fans love hisC most.
A.boyish face  
B.long hair
C.good performance in the play          
D.special ways of celebrating his success
81.Radael won his first local championshipD.
A.at the age of eleven      
B.at the age of three or four
C.at the age of eighteen       
D.at the age of eight
82.The sentence"I am only concentrating (集中精力于)on my tennis.That's the only thing I am  interested in."shows Radael'sC.
A.self-control     
B.excellent excuse  
C.modesty (谦虚) 
D.happiness
83.The 18-year-old's achievement helped the Spanish team finally win the Davis Cup.The underlined word achievement meansA.
A.good performance
B.play        
C.interest        
D.strong will
84.From the article,we know that Radael is a man ofA.
A.modesty(谦虚),strong will and hard work
B.self satisfaction,strong will and easily getting along with
C.kindness,good luck and good looks
D.wonder,amazement and power.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.In modern society there is a lot of disagreement about competition.Some value it highly,believing that it is good for social progress.Others say that competition is bad.It sets one person against another.And it leads to unfriendly relationship between people.
I have taught many children who believe that their self-worth depended on how well they did at tennis and other skills.For them,playing well and winning are often life-and-death matters.In their single-minded dream of success,the development of many other human qualities(品质) is sadly forgotten.
However,while some seem to be lost in the desire(渴望) to succeed,others take a different attitude.In a culture which values only the winners,they are strongly against competition.Among the most vocal are youngsters who are under competitive pressures(压力) from their parents or society.They are always told to be the top ones,but they think it's really hard.When I teach these young people,I often find them in a desire to fail.They seem to search for failure(失败) by not trying to win or achieve success.By not trying,they always have an excuse:"I may have lost,but it doesn't matter because I really didn't try.If I had tried and lost,that would mean a lot."
Clearly,this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.Both are based on the mistaken belief.They think one's self-respect depends on how well one does compared with others.Both are afraid of not being valued.Only as this fear begins to dissolve (消除) can we discover a new meaning in competition.

54.Why do some people welcome competition according to the passage?A
A.It pushes society forward.
B.It improves one's abilities.
C.It develops human qualities.
D.It builds up friendly relationship.
55.The underlined phrase"the most vocal"in Paragraph 3meansD.
A.those who try their best to win
B.those who value competition most highly
C.those who depend on others most for success         
D.those who are against competition most strongly
56.Which of the following may the writer agree to?D
A.Every effort should be paid back.
B.Competition should be encouraged.
C.Winning should be a life-and-death matter.
D.Fear of failure should be taken away in competition.
57.What does this passage mainly talk about?C
A.Competition helps to set up self-respect.
B.Competition is bad for social development.
C.Ideas about competition are different among people.
D.Failures are necessary experiences in competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.看这双筷子多漂亮!我认为一定是用银子做的.
Look,how beautiful the chopstick are!I think they must bemadeofsilver.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.This is ___________bedroom.(  )
A.Tom and TinaB.Tom and Tina's
C.Tom's and Tina's   

查看答案和解析>>

同步练习册答案