精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.For a long time being happy was considered something that just happened,and there was nothing special about it.Now we know that getting along with other people is something that we can work at.It is possible to act in such a way that other people will like us better.One way is being unselfish,not wanting everything from our friends.Another way is to look for good points,not bad points in other people.It is surprising how successful this treasure hunt can be.
You do not have to be spineless (优柔寡断的) in order to be popular.In fact,you will be liked or loved if you are not afraid to stand up for your rights (正当行为).But do it politely and pleasantly.Being friendly and polite to your group,to other people and to strangers and especially to those who do not look important or do not interest you is one way to develop a good character.
You cannot expect to be perfect,and you must learn not to be unhappy when you make mistakes.Everyone makes mistakes,and no one is to be blamed if he does not refuse to learn from them.Many young people become discouraged (灰心丧气的) when they know in themselves qualities that they do not like-selfishness,laziness,and other unpleasant qualities.Just remember that we all have some of these faults (缺点) and have to fight against them.
At the same time,it is important to remember that while you are probably no worse than others,the best way to be happy is to think yourself above other people.When something is wrong,it is good sense to try to make it right.Perhaps you do not like a teacher or a classmate.Try to see why,and look at yourself,too,to be sure that you are not doing anything to make that person dislike you.Some day,things may turn out all right when you have to learn to get along the best with the situation,without thinking too much about it.Worrying never helps in a situation you cannot change.

34.One of the two ways the writer suggests for us to get along with others is toD.
A.work hard at everything we do
B.enjoy the best share of everything
C.look for treasure in order to be successful
D.pay more attention to their strong points
35.If a person wants to be popular,he or she has toA.
A.be polite and friendly            
B.give up some rights
C.get away arguing with other people
D.be ready to change his or her character
36.There is no person but someone should be blamed if he or sheC.
A.is modest and generous
B.is selfish and lazy
C.does not draw a lesson from his or her own fault
D.is very happy with unpleasant quality
37.The purpose for the writer to write the passage is toB.
A.train you to be perfect
B.show you the way to be happy
C.tell you how to act when you dislike a person
D.teach you how to be popular among your friends.

分析 很长一段时间快乐被认为是转瞬即逝的事情,关于它没有什么特别可言.现在我们知道通过可以别人相处获得快乐.以这样的方式可能会让别人更喜欢我们.一种方式是不要自私,不要企图从朋友那里得到一切.另一种方式是多去看别人身上的优点而不是缺点.因此你会惊讶地发现你是多么地成功.
为了博得欢迎,你没有必要优柔寡断.事实上,如果你敢于为你的正当行为站出来,那么别人就会喜欢你.但一定要做地有礼貌和愉快.对你的团队、其他人、陌生人、甚至在你看来那些不重要或者你不感兴趣的人们要有礼貌并友好,因为这是培养你良好品质的一个途径.
你不可能完美,当你犯错时,你必须学会开心.每个人都犯错,如果他没有拒绝从中吸取教育,那么他不该受到责备.当许多年轻人知道他们自己有这些诸如自私、懒惰和其他不好的品质时,就会变得灰心丧气.只要记住我们都会有一些缺点,努力去克服它们就好.
同时,记住你并不比别人差也是很重要的,让你快乐的最好方式就是认为自己比其他人好.当出现问题时,努力让去纠正它是非常好的意思.也许你不喜欢某一个老师或者同学.努力去搞清楚为什么,并审视自己,确保你没有做过让别人讨厌你的事情.有一天,当你学会很好地在这一情形中与别人相处,事情可能会变好,所以不要想太多.当你无力改变某一情形时,不要庸人自扰,那样只会徒增烦恼.

解答 34.D.细节理解题.A是我们所做的一切都要努力,B是享受所有一切事情的分享,C是为了成功寻找财富,D是多关注别人的优点.根据第一段One way is being unselfish,not wanting everything from our friends.Another way is to look for good points,not bad points in other people.可知作者建议我们和别人相处时,一种方式是不要自私,另一种方式是多看别人的优点而不是缺点,故选择D.
35.A.细节理解题.A是有礼貌和友好的,B是放弃一些正当行为,C是不参与争论,D是准备改变他(她)的性格.根据第二段you will be liked or loved if you are not afraid to stand up for your rights (正当行为).But do it politely and pleasantly.Being friendly and polite to your group…可知如果你想让自己变得受欢迎,那么你要敢于为自己的正当行为站出来,对别人要有礼貌并友好,故选择A.
36.C.细节理解题.A是诚实和慷慨的,B是自私和懒惰的,C是没有从他(她)的错误中吸取教训,D是对不好的品质感到高兴的.根据第三段Everyone makes mistakes,and no one is to be blamed if he does not refuse to learn from them.可知人人都会犯错,如果他没有拒绝从中吸取教育,那么他是不该受到责备的,故选择C.
37.B.写作意图题.A是让自己变得完美,与文中You cannot expect to be perfect不符.B是告诉你如何快乐的方法.C是告诉你当你不喜欢一个人时,你要如何做,这只是第四段让你快乐的一个方法,此表达是片面的.D是教你如何在朋友中变得更受欢迎,这也是第二段获得快乐的一个方法,也并不全面,故按照排除法选择B.其实通读全文可以发现作者主要告诉我们如何获得快乐的方法.

点评 本文是一篇说明文,作者主要讲述了如何让我们获得快乐的方法.文章篇幅较长,有一定难度,应认真阅读,在理解大意的基础上仔细审题,在文中找出相对应的答案或者依据进行选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.你打算上高中后更加努力地学习,你会这样跟爸爸妈妈说:
Iam going to study harder in senior high school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.Write a passage of at least 60 words about the topic"Group Work."(以"小组活动"为题写一篇不少于60词的短文,标点符号不占格.)
小组活动是我们英语课堂中的一个重要学习方式.请你根据以下图示,写一篇短文,介绍我们应如何在课堂中开展小组活动,并谈谈这种学习方式的好处.注意:文中必须包含所有要点:
Have different tasks----discuss the topic---write down the key points and form a report---finish the task in time---make a report---your view

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

10.John Brown was a shopkeeper.He sold and repaired watches in his small shop.One day his cousin,Mike,came to the shop and said to him,"I've lost my job.Do you (15)B if I work in your shop?""Certainly not.I'll teach you everything I know about watches,"John told Mike.For the first few weeks,Mike worked very hard.He was polite and helpful to the customers (顾客).He cleaned the shelves and (16)C where everything was in the shop.John was very pleased with him.While Mike looked(17)A the front of the shop,John was able to work and build up the repair business in the back room.
After a month and a half,Mike asked,"Is there anyting else you want to(18)D me?"
"Yes,Mike,there is,"John said."It's time I taught you the secret of our(19)C."
"I think I know that,"Mike said."You buy watches at one price and sell them at a higher price.The(20)C in price is our profit (利润)."
"That's true,but it's not where we make most of our profit,"John said.He(21)B a watch from the counter (柜台)."Do you think this watch is a good one?"he asked Mike."No,I don't think so.It's a cheap one,"the young man answered."We can't make much profit from selling those.Perhaps only a few dollars each."
"That's where you are(22)D,my boy,"John said."Those watches make more profit than any other watch in the shop."
"Could you tell me(23)A those cheap watches make more profit?"Mike asked.
"They are really cheap,but they are always(24)D,"John told him."We make our profit from repairing them."

15.A.worryB.mindC.knowD.agree
16.A.showedB.answeredC.learnedD.explained
17.A.afterB.forC.atD.towards
18.A.giveB.presentC.testD.teach
19.A.planB.experienceC.successD.message
20.A.discountB.choiceC.differenceD.level
21.A.took awayB.picked upC.put downD.asked for
22.A.carelessB.impatientC.unluckyD.wrong
23.A.whyB.whenC.whereD.whether
24.A.improvingB.workingC.changingD.breaking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.There is nothing in the world ___________can make him give up his dream.(  )
A.whatB.thatC.whichD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.我认为他的一些建议是具有极大价值的.
I thought some of his suggestionswere of great value.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.______ not only Mike but also you and Lucy interested in ______ stamps?(  )
A.Are; collectingB.Is; collectingC.Is; collectD.Are; collect

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.A lot of meetings were ______because of the dangerous disease.(  )
A.turned offB.set offC.put offD.taken off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.They are visiting the museum _______ we built last year.(  )
A.whereB.whichC.whenD.in which

查看答案和解析>>

同步练习册答案