精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.-Let's make a dialogue,shall we?
-Not at the moment.I  _____to an interview with Mr zhang.(  )
A.goB.wentC.am goingD.was going

分析 --让我们做个对话,好吗?
--现在不行.我对张先生有个采访.

解答 答案:C.根据题干中Let's make a dialogue,shall we和Not at the moment可知,现在不能进行对话是因为要进行采访,所以采访是将要发生的动作,应用一般将来时.一般将来时的结构是will+动词原形或am/is/are+动词原形;结合选项可知,故选C.

点评 本题考查时态辨析,做题时应注意句子暗含的动作发生的时间,根据时间确定句子的时态.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Many new drivers don't have good _______ for driving.They're called Road
Killers (马路杀手).
-You're right.(  )
A.riskB.skillsC.look

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.亲爱的同学,在过去的三年中,你的老师与你朝夕相处,他们关心你、帮助你、教育你.现在初中生活即将结束,假如你是李华,请给你的高老师写一封信,表达你的感激之情.
要求:
1、文章内容符合题意,可参考上图所给提示词;
2、文中不得出现真实姓名、校名和地名;
3、词数90左右(文章开头已给出,不计入总词数).
Dear Miss Gao,
How time flies!                   be grateful to           .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Paris--a dream city for many people!(66)B And from this summer,it will become a city of bicycles.
On July 15when Paris people wake up,they will find thousands of bikes are for rental (租赁).
(67)A If you want to use longer,you should pay a little money.
The stations work day and night,seven days a week.(68)G
Encouraging people to ride bikes is good for the environment.(69)FA Paris official (官员) said,"We think riding bikes may make Paris greener and quieter.With cleaner air,people can live better lives."
(70)D Lyon,France's third largest city,started it two years ago.Other European cities like Stockholm and Brussels do the same.
A.You can ride them for free half an hour.
B.It is a city of food and art.
C.Riding bicycles can make them keep healthy.
D.Paris is not the first French city to encourage people to ride bikes.
E.We can ride bikes around the city.
F.There will be fewer cars on roads,so less pollution.
G.People can return the bikes to any of the stations.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The charity provides homeless people          food and clothes.(  )
A.withB.forC.as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.What are you going to do today?Perhaps you'll email your friends,watch a DVD or listen to your MP3 player.It's likely that sometime soon you're going to surf the Net.Today,we take new technology for granted (视…为当然),so you may be surprised to learn that 50% of the people in the world have still never even used a telephone!
    There is a huge gap between those who have access (访问) to new technology and those who don't.It is called the‘Digital Divide'.The truth is that fewer than 17% of the people in the world can actually use the Internet.
    To go online,you need a computer,the right software,a phone line,a modem and a subscription (订阅费) to an Internet service provider.These aren't cheap and a lot of people,especially in poor countries,just can't afford them.
    Then,there's the language barrier.Four-fifths of all websites are in English and many people around the world cannot even read or write in their own language,let alone (更谈不上) a foreign language.If people can't read,it will be hard to teach them how to use a computer.
    The technology gap also exists simply because many people do not understand how technology can help them.They have an old-fashioned way of thinking and cannot imagine the difference that technology will make to their lives.
    Education is the key.Governments,IT industries and educational institutions (机构) should work together to educate people and train them,and at the same time introduce local languages into computer usage.When we bridge the digital divide,then everyone will have equal opportunities and the power that technology brings.
    Facts
●Only 3.6% of nearly a billion people in Africa have Internet access.
●0.1% of these have broadband.
●Almost 70% of the people in North America have Internet access.
●Only 10% of the people in Asia have Internet access.
●Africa,parts of Asia,South America and the Middle East are the least connected.

56.What is NOT the cause of the"digital divide"?D
A.Being poor.B.Language barrier.
C.Old-fashioned way of thinking.D.Local languages.
57.Which of the following is the closest in meaning to the underlined word"barrier"?A
A.difficulty            B.change          C.mistake            D.development
58.What is the most important way to bridge the"digital divide"?B
A.Giving money to the poor.        B.Education.
C.Language teaching.                   D.Technology support.
59.Why does the writer give us the"Facts"at the end of the passage?A
A.To support the topic of the passage.
B.To show the gap between America,Africa and Asia.
C.To introduce information technology to readers.
D.To show that few people in Africa have Internet access.
60.What's the best title of the passage?C.
A.New Technology                                   B.Information Gap
C.Digital Divide                                        D.Internet Service.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.句子翻译,阅读短文,翻译划线部分的句子.
Internet is widely used in our daily life.(66)Can you imagine a world without the Internet?It's surprising to think about it.Now,China has more than 162 million Internet users,according to the China Internet Network Information Center.This is the second largest number of users in the world after the United States.Today 66% of Chinese"netizens (网民)"are teenagers.(67)"他们每周在网上花费大约13小时,"said Qian Hulin,an Internet expert.Doctor Song in Beijing Xuanwu Hospital said about 14% of Chinese netizens who are teens often went on playing online games for every ten years.The main reasons why teenagers surf the web(上网) are to search for information,to communicate with others and to have fun.On the Internet,teenagers can find out almost anything.(68)And surfing the web can help students with their homework and widen their knowledge.
Li Dong,a teacher at No.41 Middle School in Shijiazhuang,is for her students using the Internet.(69)"当我们在课堂上谈论的时候,students who surf the Net usually know more background (背景) information than the others.,"she said.
In addition,(70)people can use the Internet to write letters and send emails.Many teenagers keep in touch with their friends online.
It is cheaper than phoning somebody far away and also much quicker.
66.你能想象一个没有互联网的世界吗?
67.They spend about 13 hours on the Internet every week
68.而且上网可以有助于学生做家庭作业
69.When we talk about some topics in class
70.人们可以利用互联网来写信和发送电子邮件.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Where is Mr.Qin?
-I saw him in the classroom     . I am not sure if he's still there.(  )
A.just nowB.right nowC.so far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---Would you like to go fishing?
---If Li Ping doesn't go,_____.(  )
A.neither will IB.neither have IC.so do ID.so will I

查看答案和解析>>

同步练习册答案