精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Many children like riding a bike like an adult(成年人).Here are some important steps to learn to ride a bike.
First of all,it's necessary to choose a small bike.In case of losing your balance(平衡),you
can put your feet to the ground at once.
Second,find a big place for the first part of your practice.Don't forget to wear your helmet to keep safe.
It's very important to learn how to keep your balance.An easy way is to take your bike in a higher place.Sit on the bike seat with your feet on the ground.Lift both feet a few inches to let the bike roll down.When you start to fall,you only need to put your feet on the ground.Practice several times like this until you get your balance.
It's time to learn how to pedal(踩踏板) after you get your balance.Remember to look front
when riding.
Catch the braking(刹车) lightly,then slowly increase the pressure to get to a full stop.
Braking hard while going fast may cause you to fall over.
根据材料内容选择最佳答案,并将正确的选项涂在答题卡相应的位置.
46.Why should a child choose a small bike?A
A.Because he or she can put both feet to the ground at once.
B.Because a small bike is easy to ride.
C.Because a small bike goes slowly.
D.Because a small bike is cheaper.
47.What can help a child keep safe?B
A.Finding a big place for riding.
B.Wearing the helmet.
C.Keep the feet on the ground.
D.Using the braking all the time.
48.What does a child need to do when he starts to fall?A
A.To put the feet on the ground.
B.To brake the bike quickly.
C.To jump down from the bike.
D.To ask for help.
49.How many steps are mentioned(提到) in the passage?C
A.Three
B.Four
C.Five
D.Six
50.What's the passage mainly about?D
A.How to ride a bike.
B.How to keep safe when riding.
C.Keeping balance when riding.
D.Some steps for a child to ride.

分析 文章大意:主要介绍了小朋友应该如何学习骑自行车并保护自己的安全.

解答 46-50:ABACD
46题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第二段In case of losing your balance(平衡),you can put your feet to the ground at once.可知 万一失去平衡,你可以马上把脚放在地上,故答案A
47题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第三段Don't forget to wear your helmet to keep safe.可知别忘了戴上安全帽以保护安全,故答案B
48题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第四段When you start to fall,you only need to put your feet on the ground.可知 当你开始跌倒,你只需要把你的脚放在地上,故答案A
49题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段First of all,it's necessary to choose a small bike;第三段Second,find a big place for the first part of your practice;第四段It's very important to learn how to keep your balance;第五段It's time to learn how to pedal(踩踏板) after you get your balance.;第六段Catch the braking(刹车) lightly,then slowly increase the pressure to get to a full stop;可知一共5个建议,故答案C
50题答案:D 考查主旨题,根据文中大意及第一段Here are some important steps to learn to ride a bike.可知主要介绍了学习骑自行车的步骤,故答案D

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.A.And now it's too short.
B.Because I don't like my haircut(发式).
C.I don't think you have to wear a hat.
D.It isn't hot today.
E.Short hair is popular with young people now.
A:Hi,Gina!Why do you wear a hat?(71)D
B:(72)B
A:What's wrong with it?
B:I cut my hair yesterday.(73)A
A:Really?Let me have a look.Wow!You have a new look now.You look
smarter than before.(74)C
B:Really?But I think it looks like a boy's haircut.
A:No.(75)E Everybody will think your haircut is in style.So take off your hat.
B:OK.I trust(相信) you,Jim.Thank you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.几点了?what,it,time,is.
What time is it?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-What are the young people doing there?
-They are discussing how to ________ the pollution in the river.(  )
A.come up withB.talk withC.deal withD.get on with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Hi,Susan,can your parents attend the parents'meeting this afternoon?
-Sorry,they ________ to Hong Kong on business.(  )
A.wentB.have goneC.have beenD.go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Why not consider      to Kunming for your next vacation?(  )
A.goingB.to goC.wentD.go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.It seems that there is a beautiful woman aged about 20with her grandmother in the picture.But they are said to be the same person.The second photo was taken only a few months later than the first one.The young Vietnamese (越南) woman with the strange illness is called Nguyen Thi Phuong.She said that the change of her body may be because of a terrible allergy to seafood.Nguyen aged 28,2013,said there was something wrong with her skin of the face in 2008.But the family was so poor that she didn't see the doctors at once.Later she took many traditional medicines.After that,her skin of the face began to sag (下垂) and fold.
Doctors say she has used the traditional medicines for too long time,because they have lots of corticoids (肾上腺皮质类脂醇),and they can speed up the effects of the medicines,but they can also make too many big cells.
Nguyen has to wear a mask (面具) in public so that nobody can see her old appearance.She is always asking the doctors if they can make her young again.
41.There is a young woman withC in the picture.
A.her grandmother    
B.her mother
C.herself            
D.her doctor
42.Neguyen's skin of the face was uncomfortableC.
A.in 2009                     
B.because of water
C.when sha was 23             
D.because of the weather
43.Neguyen's skin began to sag and fold becauseB.
A.she had some seafood
B.she didn't see the doctor at once
C.the doctor gave her the wrong medicines
D.she used lots of traditional medicines
44.The underline phrases"speed up"meansA in Chinese.
A.促进     B.降低     C.观察         D.保留
45.Neguyen has to wear a mask in public because sheB.
A.want to make herself different
B.wants to stop others seeing her
C.likes wearing it very much
D.is afraid of the sunshine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Now______ people come to Hainan for a visit during holidays.(  )
A.thousandB.thousands ofC.thousand of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.You can't make faces in class.(改为祈使句)
Don't make faces in class..

查看答案和解析>>

同步练习册答案