精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Three rich ladies met every day by the river.They sat there and talked the whole day.Once the three ladies quarreled(争吵).One of them said."Look,how white and beautiful my hands are!"Another one said,"My hands are more beautiful."The third one said,"Mi ne are the most beautiful ones."An old beggar(乞丐) woman came up to them."Beautiful ladies,"she said,"I'm hungry.Please give me something to eat."
But the three ladies gave her nothing.They only asked,"Tell me,old woman,which one of us has the most beautiful hands?"
A peasant(农民)woman was also sitting by the river.She was poor and her hands were rough(粗糙的) because of hard work.The old woman came up to her and said,"I'm hungry.Please give me something to eat."The peasant woman took out her only cake she had and gave her a half.
The old woman ate it and drank some water.Then she took the peasant woman by the hand,brought her before the rich ladies and said,"Now,I shall tell you whose hands are the most beautiful.The hands of the poor peasant woman are rough because of work,but they give us food; they are far more beautiful than your hands which have never done anything."
4.The three ladiesB.
A.had a quarrel every day       
B.were rich but unkind
C.had a talk about their hands every day    
D.lived by the side of the river
5.The old woman asked for something to eat,A.
A.but none of the three rich ladies gave anything to her
B.but only one of the three ladies gave her half a cake
C.because she wanted to know whose hands were beautiful
D.because she wanted to know which lady was the richest
6.The peasant woman's hands were not so white as the three ladies'A.
A.because of the hard work she had done    
B.but she was stronger than any of them
C.so she didn't quarrel with the three ladies  
D.but she was more beautiful than any of them.

分析 全文大意:
本文叙述了三位富有的妇女每天在河边见面.一次她们为了谁的手漂亮而争吵,这时一个年老的乞丐来向她们要吃的东西,她们什么也没有给,只是让她回答谁的手最漂亮.一位农妇也坐在河边.她很穷,手由于辛苦的劳动变得粗糙.当老人向她要吃的东西时,她拿出她唯一的一张饼分给了她一半.最后这位老人把这位农妇带到三位富有的妇女面前说道"现在,我来告诉你谁的手最漂亮.这位农妇的手由于辛苦的劳动变得粗糙;她们比你们什么也不做的手漂亮的多."

解答 答案:
4、B           推理判断题         根据第一段Three rich ladies met every day by the river.可知三位富有的妇女每天在河边见面,以及An old beggar(乞丐) woman came up to them."Beautiful ladies,"she said,"I'm hungry.Please give me something to eat."But the three ladies gave her nothing.可知这时一个年老的乞丐来向她们要吃的东西,她们什么也没有给.综上所述可推知这三位妇女很富有但是不善良.故选B
5、A          细节理解题          根据第一段"An old beggar(乞丐) woman came up to them."Beautiful ladies,"she said,"I'm hungry.Please give me something to eat."
But the three ladies gave her nothing.They only asked,"Tell me,old woman,which one of us has the most beautiful hands?"一位年老的乞丐走到她们面前说"美丽的女士,我饿了.请给我些吃的东西吧."但是这三位妇女什么也没有给她.她们只是问道"老妇人,告诉我,我们谁的手最漂亮?"可知这位老妇人要吃的东西,但是这三位妇女什么也没有给她,故选A
6、A            细节理解题         根据最后一段,"Now,I shall tell you whose hands are the most beautiful.The hands of the poor peasant woman are rough because of work,but they give us food; they are far more beautiful than your hands which have never done anything."最后这位老人把这位农妇带到三位富有的妇女面前说道"现在,我来告诉你谁的手最漂亮.这位农妇的手由于辛苦的劳动变得粗糙;她们比你们什么也不做的手漂亮的多."可知农妇的手不如三位女士的手白净是因为
她辛苦的劳动.故选A

点评 本篇阅读理解主要考察细节理解题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Daming is in the hospital ________ his father is ill.(  )
A.becauseB.butC.andD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

19.阅读下列短文,对短文中的每一行作出如下判断
若无错误,在答题卡对应位置画一个(√);
若多一词,在答题卡对应位置抄写该单词,并用(\)将其划掉;
若缺一词,在答题卡对应位置写出所缺单词;
若错一词,在答题卡对应位置写出改正后的单词;
若前后两词位置颠倒,在答题卡对应位置抄写这两个单词,并在两词之间划
The Spring Festival is biggest festival Chinese people all over                                       (66)biggest改为the biggest
the world.It is the time to make everybody happy.During the Spring                        (67)√ 
Festival,don't say any bad words or do terrible anything.For instance,(68)terrible anything 改为anything terrible
you'd better not to say any bad words like"death".Don't break                                     (69)去掉to
anything.People  think that it mean your luck is running out.                                      (70)mean 改为means.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.You can see ___ in America.(  )
A.the Opera HouseB.the Statue of Liberty
C.Eiffel TowerD.Big Ben

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The old man has beendead (死)for a year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.
wide      take off     he   twenty     fetch
51.Don't worry.He can do it byhimself,thank you.
52.English is usedwidely in the world.
53.The planetook off an hour ago,so he missed it.
54.Could youfetch my glasses for me from the other room,please?
55.In thetwentieth century,the US spread English to the world through newspapers,films and television.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.假设你是Adam,下面是你收到的Alex的邮件,请回复.(每空词数不限)
From:AlexFrom:Adam
To:AdamTo:Alex
It's great you can come to my house this evening to watch a DVD.What time can you come?What kind of movies do you want to  watch?What would you like to eat?Thank you for inviting me.Is it OK if I (96)get to your house at 5:30?Before that,I have (97)some homework to do.I want to watch (98)action movies.And (99)I like apples.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Your friend Kate is at the _____ shop now.Let's go and say hello to her.
-Sounds great!I also need a new pair.(  )
A.cakeB.shoeC.flower

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.他不知道外面正在发生什么事.He didn't know what was happening outside..

查看答案和解析>>

同步练习册答案