16.It's hard to imagine life without the Internet.How greatly it has changed our lives in the past 15years since it was widely used.At the same time,however,the Internet has also caused some traditions to disappear.
E-mail is quicker and cheaper.Getting a hand-written letter from a friend has become a rare pleasure.
Who would like to pay 60yuan for 12songs in a plastic case if you can find music in the Internet for free?
When almost any fact can be found within seconds through Google and Baidu,personal memory becomes less important.The Web can remember it for us.
When was the last time you watched the world out of a window?When was the last time you read a favorite book once again?When was the last time you sat in the cinema with your family?More and more people lose themselves in the Internet.They show less interest and spend less time in the outside world.
You've spent the past few years talking with your friends on QQ,or reading about his or her QQ square,so meeting a friend is no longer as important as it once was.
Have you ever found yourself doing homework with one eye on a QQ Space window?A growing number of people say the Internet is stopping young people from fixing their attention on anything for a long time.
When you surf the Internet,it feels like something you're enjoying and nobody knows it.But when you realize just how many people are watching your every move,it might just make you mad.Many people have realized their personal information can be found easily in the Internet even they don't want to.
根据短文内容,选择最佳答案.
51.According to the passage,the Internet has been widely used sinceC ago.
A.12years
B.14years
C.15years
52.The passage tells us thatC.
A.personal memory becomes more important
B.people show more interest and spend more time in the outside world
C.you don't have to pay if you want to find some music in the Internet
53.The underlined word"rare"meansA in Chinese.
A.稀有的
B.更多的
C.真正的
54.From the passage we can learn that the writerC when some traditions are disappearing.
A.seems happy
B.feels interested
C.is worried
55.What is the best title for this passage?B
A.The Importance of The Internet
B.The Internet Has Changed People's Lives
C.How to Surf The Internet.
分析 这篇短文中作者主要介绍了互联网的发展对于传统生活的影响,告诉我们一些传统生活方式、习惯正在随着互联网的发展渐渐消失.
解答 51.C细节理解题.How greatly it has changed our lives in the past 15 years since it was widely used.描述,可知互联网已经被应用了15年.故选C
52.C细节理解题.根据Who would like to pay 60yuan for 12songs in a plastic case if you can find music in the Internet for free可知你可以免费在网上找到的音乐,故选C.
53.A词义猜测题.根据常识可知人们几乎不用手写信了,故此处应该是:收到朋友的来信已经成为一种稀有的乐趣,故选A.
54.C推理判断题.通过对文章的整体把握,"however,the Internet has also caused some traditions to fall away"进行推理出作者对于一些传统真正消失感到很担忧.故选C.
55.B主旨大意题.根据文章内容可知作者主要介绍了互联网的发展对于传统生活的影响,故选B.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.