精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Have you ever been ill? When you are ill,you must be unhappy because your body becomes hot,and there are pains all over your body. You don't want to work,you stay in bed,feeling very sad.

  What makes us ill? It is germs(细菌). Germs are everywhere. They are very small and you can't find them with your eyes,but you can see them with a microscope. They are very small and there could be hundreds of them on a very small thing.

  Germs are always found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope,we shall see them in it. So your father and mother will not let you drink dirty water.

  Germs aren't found only in water. They are found in air and dust. If you cut your finger,if some of the dust from the floor goes into the cut(割开处),some of the germs would go into your finger. Your finger would become big and red,and you will have much pain in it. Sometimes the germs would go into all of your body,and you would have pain everywhere.

1.Which of the following is TRUE?

A. If things are very small,they are germs.

B. If things can't be seen,they must be germs.

C. Germs are only in dirty water.

D. Germs are everywhere around us.

2. What is a microscope used for?

A. Making very small things look much bigger.

B. Making very big things look much smaller.

C. Helping you read some newspapers.

D. Helping you if you can't see things clearly.

3. Why don't your parents let you drink dirty water?

A. You haven't looked at it carefully.

B. Water can't be drunk in this way.

C. There must be lots of germs in it.

D. Water will make you ill.

4.Which of the following is NOT true?

A. Germs can be found both in water and in the air.

B. Germs can go into your finger if it is cut.

C. If your temperature is not OK,there must be germs in your body.

D. If your finger isn't cut,there aren't any germs on it.

5. What's the main idea of the passage?

A. Germs may make us ill.

B. Germs are in dirty water.

C. Don't drink dirty water.

D. Take care of your fingers.

 

1.D

2.A

3.C

4.D

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了细菌无处不在。用眼睛你发现不了他们,但是你可以用显微镜看到他们。他们进入我们的身体会使我们生病。

1.Germs are everywhere.故选D

2.推理判断题。根据第二段They are very small and you can't find them with your eyes,but you can see them with a microscope它们是非常小的, 用你的眼睛你发现不了他们,但是你可以用显微镜看到他们。可知microscope的用途,故选A

3.细节理解题。根据第三段Germs are always found in dirty water可知细菌总是在脏水中故选C

4.是非判断题。根据Germs aren't found only in water. They are found in air and dust.故A正确,根据If you cut your finger,if some of the dust from the floor goes into the cut(割开处),some of the germs would go into your finger故B正确,根据第一二段可知体温上升是细菌的原因,故C正确。根据短文第段Germs are everywhere可知细菌无处不在,故选D。

5.短文大意及对比选项,故选A

考点:科普类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省盘锦市市九年级中考模拟(二)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

_______ Millie was watching TV, Eddie was sleeping.

A. WhileB. When

C. AsD. Since

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省凌海市九年级下学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

When I was a boy,I was a football fan.I always played football with some other boys in the backyard(后院)all the time.My mom was worried that I would get ill in the hot summer.

One day my brother gave me a new football.I came into the yard and played it excitedly.But suddenly,the ball flew through the window and nearly hit my dad.Dad said nothing.He took my football and cut it in half.

I didn’t cry because I knew how terrible my mistake was.I didn’t expect to get another football.But to my surprise,Dad bought me another one the next month and told me to be more careful.I was really thankful for my father’s forgiveness(宽恕).He showed me that even when I made a mistake。he still loved me and gave me another chance.

Parents always give us their unconditional(无条件的)love and forgiveness.We should always give our love and forgiveness to them,too.

1.The writer played football in the backyard all the time because _____.

A.he was easy to get ill

B.he was a football fan

C.his father was a football player

D.his mother was worded about him

2.How did the writer feel when he got the football from his brother?

A.Sad. B.Worried. C.Terrible D.Excited.

3.The writer didn’t cry because _______.

A.he knew his mistake B.his father cut the football in half

C.his father was very happy D.he nearly hit his father

4.After his dad bought him another football,the writer ______.

A.forgot his mistake B.was angry C.was thankful to his father D.didn’t like it

5.What can we learn from the story?

A.We should learn to play football.

B.We should love our parents.

C.We should play football with our parents.

D.We shouldn’t make mistakes.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省凌海市九年级下学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:句型转换

— When did you buy this computer? It looks so new.

— I      it for only a couple of days.

A. hadB. have bought C. boughtD. have had

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省丹东市九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

Stone Field Country Park is in the south of Guangzhou. The Visitor’s Center is open from 9:30 to 16:30 every day. At the center you can get maps whit information about the location(位置) of public toilets, car parks, first-aid stations(急救站), barbecue(BBQ) places, shopping centers and public telephones in the park.

Main Attractions

We are proud of the Plant Garden. You can see thousands of different kinds of plants here. For sports lovers, a visit to our Sports Center is something you must do. Have fun with rope(绳子) walks, rock climbing and many other fun games.

A Note to Visitor

Please remember that fire is only allowed in the barbecue places. So enjoy your BBQ meals there!

Come and enjoy a day full of fun at Stone Field Country Park!

Location

1.___________ of Guangzhou

Opening hours(Visitor’s Center)

2. ____________ every day

Facilities(设施)

3. ____________, car parks, first-aid stations, BBQ places shopping centers 4._____________.

Main Attractions

5.Plant Garden, ______________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省丹东市九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—How many people will come to Beijing next year?

—It’s hard to say. ___________ people, I think.

A.Million of B.Three millions

C.Three millions of D.Millions of

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省丹东市九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— Would you like something to drink?

I’m not thirsty.

A.No, thanks. B.Yes, please.

C.OK. D.Some water, please.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省丹东市九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题

You may love to see tigers at the zoo. But what if you had to stay with one on a boat on the open sea for over 200 days? Life of Pi<<少年派的奇幻漂流》 the movie from American Chinese director , Li An, tells an amazing story.Pi is a boy. He lives happily with his family in a beautiful Indian town. His father has a zoo, so Pi knows a lot about animals.

But one day, his father decides to move to Canada. He will sell all his animals there. The family begin to sail on the Pacific with all the zoo animals. But a big storm (暴风雨) hits their ship at night. Finally, Pi finds the only survivors ( 生存者) are himself and a large tiger called Parker on an 8-meter boat.

To keep himself alive, Pi has to keep feeding the tiger so that he himself is not eaten. He tries to get on well with the tiger during a 227-day sail on the sea. The movie is from a Canadian writer Yann Martels book of the same name. The book has sold 7 million copies worldwide. It discusses not only hope but also relationship(关系) between humans and nature. It took Li An four years to make the movie. He also used 3D for his first time. He hopes the movie will make the people think.

Life of Pi opened in Chinese theaters on November 22, 2012.

1. Where does Pi’s father decide to move? 

2.What happens when they sail on the Pacific at night? 

3.Why does Pi have to keep feeding the tiger? 

4.What does the movie discuss? 

5. How long did it take Li An to make the movie? 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2013-2014学年辽宁省丹东市九年级第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

 

Four-bedroom house for sale

This house is on a quiet street only a few meters from the beach. It has a wonderful view of the sea and would suit a family or an investor(投资者). There are many international cafes and restaurants nearby, and it is only a short walk to the stores. It’s near the bus stops. The house has two floors. On the first floor there is a modern kitchen, a large sitting room, a dining room, and a bathroom. On the second floor you will find four bedrooms. There are also two bathrooms. There is also a swimming pool and a beautiful garden around the house.

Please telephone Jim Watson at 014-735-8383.

One –bedroom apartment(公寓) for sale

This apartment is on the top floor of a six–floor building and has a wonderful view of the city. There is a big park near the building. It is near the centre of the city. It will be a good home for a young couple(夫妻). The apartment is freshly painted. A modern kitchen and a tidy bathroom make it very comfortable. The owners need money, so they are eager to sell it. Call Julie Kelly at 014-735-8484 for more information.

1.There are ___________bedrooms on the second floor of the house.

A. four B. five C. six D. seven

2. Which is NOT true about the house?

A. It has a garden around it. B. It is by the beach.

C. It is in a busy street. D. It is large.

3.Which is true about the apartment?

A. It is good for a big family.B. It is in a city.

C. It is in an old building.D. It has a beautiful garden.

4.. If you want to see the house, how could you see inside of it?

A. Call Jim and he will show you.

B. Ask people living there to show you.

C. Go there. The door is open.

D. You can only see pictures.

5. What does the word “eager” mean?

A.谨慎的 B. 无所谓的 C. 缓慢的 D. 急切的

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案