分析 一些人缺乏方向感.不幸的是,我是其中之一.我多次游玩一个地方但是下一次我还是可能在那迷路.
当我还是一个小女孩的时候,我从不敢向陌生人问路.所以我过去常常转圈圈并且希望我能碰巧到达我要去的地方.
现在,我不再害羞的不敢向他人问路了,但是我经常得不到帮助,甚至收到错误的信息.所以我试着避免给人们错误的方向.如果有人问我去某地的路,我会说,"对不起,我是个外地人."
一次在我去上班的路上,我被一个男人拦了下来.他问我是否可以告诉他去友谊大厦的路.我回复了他.但正当我走了几步时,我意识到他问的是去我办公室的路.尽管如此,我没时间再回去找他了.我急着去办公室见一个人并且我不想让他久等.
当我到办公室的时候,我秘书带进来一个人,是刚才问我路的人.可以想象我有多尴尬.当我们互相第一眼看到对方时,他有多么吃惊.
解答 81:答案:D 细节理解题.根据第三段So I try to avoid giving people wrong directions.If anyone asks me the way somewhere,I would say,"sorry,I am a stranger here."可知作者不愿意给人指路是因为他试图避免给人指错误的路,故选D.
82:答案:D 细节理解题.根据第四段Once on my way to work I was stopped by a man.He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building.可知有人挡住我去路是因为他想让我告诉他去友谊大厦的路,故选D.
83:答案:C 细节理解题.根据第四段But just as I walked on only a few steps.I realized that he had asked the way to my office building.可知那人问的地方正是作者的办公楼,故选C.
84:答案:A 词义猜测题.联系上文我一进办公室秘书就把刚才问路的人带进来可知我当时多么尴尬,故选A.
85:答案:B 推理判断题.根据第一段Some people have a very poor sense(感觉) of direction.Unlucky,I am one of them.可以判断作者对方向的感觉很差,故选B.
点评 本文是日常生活类阅读.本文讲述了一个方向感差的人的经历.所涉及的题目都能根据细节线索,得出准确答案;对于84题这样的词义判断,需要联系上下文,注意日常的积累.掌握全文的大意是做此题的关键.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | can't be | B. | can be | C. | mustn't be | D. | must be |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | far | B. | farther | C. | farthest |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | a,the | B. | /,the | C. | the,a | D. | /,a |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Blue's Clues People around the world are familiar(熟悉的)with cartoon series for its early childhood development skills.The cartoon series ever won nine Emmy awards because of the lovely dog.Blue's Clues became a good friend of those pre-schoolers.And Blue's Clues keeps a great source(奖品) for children of all ages. | |||
| Santa's Little Helper Santa's Little Helper,is a cute,but poorly trained greyhound.The greyhound has been a gatekeeper for the Simpson household for years.Finally he was replaced(替换) by well-trained Laddie.Even so,Santa's Little Helper has stayed with the Simpsons ever since. | |||
| Brian Griffin The Griffin's dog is noticeable for his wit,intelligence(智力),love of martinis,and ability to speak.While only 7years old,Brian is only a few credits short of a degree(学位) from Brown University. | |||
| Lady & the Tramp The first couple of animated dogs,Lady and the Tramp showed us that even dogs need love and companionship from their own kind.When not pushing meatballs with their noses and eating spaghetti,Lady and the Tramp fell in love and soon had a litter of their own. | |||
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Yes,please | B. | Of course not | C. | You are welcome | D. | My pleasure |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | How far | B. | How often | C. | How long | D. | How soon |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com