19.Need to buy something?Why go to a store?Buy it on the Internet!Need it now?Why wait?Ask for next-day delivery!Each day,more and more people try online shopping.In fact,online sales have doubled in the last ten years.But not everyone is excited.Some scientists now say that online shopping is bad for the environment.
People are surprised to hear this."They think,‘I don't need to drive,and the business doesn't need to build a store,so there will be less pollution,'"says Nuria Prost,an environmental scientist."But it is not so simple.In fact,online shopping is wasteful.It also adds to air pollution."
In truth,the Internet is not always as good a friend to the environment as it seems.For example,most people thought that the Internet would help offices use less paper and other materials.But paper use increased by 33percent between 1986and 1997."Online shopping could have similarly negative effects,"says Nevil Cohen,a professor of environmental science.
Part of the problem is what people are buying these days.In the past,people bought things on the Internet that did not require much packing material,such as books and clothing.But now people also shop online for large,heavy products such as televisions,computers,and furniture.These products need to be packed in large amounts of plastic and paper.This creates a lot of waste.
Another problem caused by online shopping is air pollution.When customers buy products and ask for next-day delivery,companies often have to send them by air.Airplanes use much more fuel than cars and produce more carbon dioxide (CO2).When people buy a lot of different things from different online businesses,this creates even more travel by airplane.
Online product returns are also a problem.For example,an online shoe store may allow customers to return shoes without extra pay if they are the wrong size.This doubles the packing material and number of airplane trips required to sell one pair of shoes.
"If people want to protect the environment,they need to think before they shop,"says Prost."People need to ask themselves:Is this exactly what I want?Do I really need it tomorrow,or can I wait?"Online stores can also charge(收费)customers for returns.This may make people shop more carefully."Online shopping is fast and easy,"says Prost,"but we can't forget the negative effects it has on the environment."
48.Why does online shopping create a lot of waste?D
A.Because companies charge more for product returns.
B.Because people buy too many things they don't need.
C.Because paper use has increased by 33percent from 1986to 1997.
D.Because large,heavy products require much packing material.
49.What do companies do to meet the needs of the next-day delivery?C
A.Prepare more products.
B.Get more workers to pack.
C.Send the products by air.
D.Open more stores in cities.
50.Prost probably agrees thatB.
A.people should drive to stores to buy things
B.online shopping adds pollution to the environment
C.online shopping saves more than shopping in a store
D.people can buy things online without careful consideration
51.What is probably the best title of the passage?C
A.A Good Deal to Make?
B.A Different Lifestyle to Keep?
C.A Cleaner Way to Shop?
D.A New Business to Start?
分析 这篇文章主要介绍了越来越多的人尝试网上购物.事实上,网上销售在过去的十年里翻了一番.但并不是每个人都很兴奋.一些科学家现在认为,网上购物对环境有害.人们听到这个很惊讶,他们认为,"我不需要开车,业务交易不需要建立一个商店,所以将会有更少的污染,"环境科学家努力亚说,"但这并不是那么简单.事实上,网上购物是浪费.它也增加了空气污染."事实上,互联网并不总是看起来对环境那么好."网上购物方便快捷,"普罗斯特说,"但是我们不能忘记对环境的负面影响."
解答 答案:48.D 细节理解题.根据But now people also shop online for large,heavy products such as televisions,computers,and furniture.These products need to be packed in large amounts of plastic and paper.This creates a lot of waste.但是现在人们也网上购物对大型、重型产品,如电视,电脑,和家具.这些产品需要大量的塑料和纸张,会造成很多的浪费.可知大型、重型产品需要包装材料,会造成很多的浪费.故选D.
49.C 细节理解题.根据When customers buy products and ask for next-day delivery,companies often have to send them by air.当顾客购买产品,要求第二天交货,公司往往通过空运发送它们.故 选C.
50.B 细节理解题.根据."Online shopping is fast and easy,"says Prost,"but we can't forget the negative effects it has on the environment."."网上购物方便快捷,"普罗斯特说,"但是我们不能忘记对环境的负面影响."可知 Prost认为网购会增加环境污染.故选B.
51.C 整篇文章主要介绍了网购其实没有使环境保护和清洁,反而增加环境污染,对环境造成一定的影响.所以标题应该是 网购真的是一种清洁的购物方式吗?故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.