精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.You've probably heard of working dogs that help police officers,or horses that help farmers.Did you know that carrier pigeons(信鸽) can be trained to help people too?Here are some examples.
Mailman
Carrier pigeons can be trained to carry messages to people.The note is placed into a small can.The can is tied to the pigeon's leg.Then the pigeon flies off with the note.
Lifeguard
From high up in the sky,specially trained pigeons can spot orange life jackets in the ocean.Sometimes it is difficult for humans to spot people lost at sea,especially when the weather is bad.However,pigeons can fly quickly over a large area of water to look for people
Spy
Many years ago,carrier pigeons were used to help our country during wars(战争)."Spy pigeons"had small cameras that were tied to their feet.As a pigeon flew over enemy(敌人) land,the camera took photos of the land below.This would allow our soldiers to see where the enemies were and what they were doing.
So next time you see a pigeon,stop and watch it closely.What might look like an ordinary bird to most people,might actually be helpful.

56.Which part of the carrier pigeon is the can tied to?D
A.The pigeon's back.B.The pigeon's head.C.The pigeon's neck.D.The pigeon's leg.
57.What kind of people can the carrier pigeons find?A
A.The people in orange life jackets at sea.B.The people in red jackets in the boats.
C.The people swimming in the ocean.D.The people lost in the mountains.
58.Which of the following statements is TRUE according to the passage?D
A.A pigeon could predict what the weather would be like.
B.A pigeon was tied with a small camera around its leg.
C.A pigeon could help us to know the number of the enemy.
D.A pigeon carried the camera to take photos of the enemy land.
59.What kind of jobs are mentioned for a carrier pigeon?A
A.A mailman,a lifeguard and a spy.B.A trainer,a spy and a police officer.
C.A soldier,a police officer and a mailman.D.A farmer,a weather reporter and lifeguard.
60.What is the purpose of writing this article?C
A.To make readers like pigeons more.
B.To teach readers about the lives of wild pigeons.
C.To tell readers about real jobs held by carrier pigeons.
D.To share science fictions about pigeons helping people.

分析 你也许听说过帮助警察的警犬,或是帮助农民的马,你知道吗,信鸽也可以接受训练来帮助人们,下面是一些例子:
邮差
可以训练信鸽给人们传递信息,纸条被放在一个很小的容器里面,容器被绑在信鸽的腿上,然后信鸽带着纸条飞走.
生命守护者
从高处的天空,经过特殊训练的信鸽能够发现海洋里的橙色救生衣,有时候人类很难发现在海里迷路的人们,尤其是天气状况很差的情况下,信鸽能够迅速飞到大片水域的上空展开搜寻.
密探
很多年以前,战争期间信鸽被用来帮助我们的国家,密探信鸽随身带着绑在脚上的相机,当信鸽飞过敌人的上空时,相机拍下敌区的照片,这可以让我方士兵看清楚敌人所处的位置和所做的事情.
所以,下一次你若看到一只信鸽,停下来仔细观察它,对大部分人来说只是一只普通的小鸟的信鸽也许实际上有着不可忽略的作用.

解答 56.D 细节理解题 结合原文中的The can is tied to the pigeon's leg."容器被绑在信鸽的腿上,"可知盛放纸条的容器被绑在信鸽的腿上.故选D
57.A 细节理解题 根据原文中的From high up in the sky,specially trained pigeons can spot orange life jackets in the ocean."从高处的天空,经过特殊训练的信鸽能够发现海洋里的橙色救生衣",由此可知信鸽能够找到大海里穿着橙色救生衣的人,故选A
58.D 推理判断题 选项A的意思是"信鸽能够预测天气状况",短文中没有介绍,所以错误;选项B的意思是"信鸽的腿上绑着一个微型相机",根据原文中的Spy pigeons"had small cameras that were tied to their feet.可知相机被绑在信鸽的脚上,故B错误;选项C的意思是"信鸽可以让我方知道敌人的数量",根据原文中的This would allow our soldiers to see where the enemies were and what they were doing.可知信鸽脚上的相机拍的照片会让我方士兵知道敌人的位置和做的事情,所以C错误;选项D的意思是"信鸽携带相机是为了拍摄敌区的照片",根据原文中的As a pigeon flew over enemy(敌人) land,the camera took photos of the land below.可知是正确的;故选D
59.A 细节理解题,根据短文中的三个小标题,可知短文提到了信鸽的三种工作:邮差、生命守护者和密探,即选项A中的A mailman,a lifeguard and a spy,故选A
60.C 主旨大意题 根据短文的介绍结合最后一句What might look like an ordinary bird to most people,might actually be helpful.,可以推知作者写这篇文章的目的是让读者了解信鸽所从事的真正的工作有哪些.故选C

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Where_______ you ______ yesterday?-I went to a farm.(  )
A.was,goB.do,goC.did,wentD.did,go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.网络正逐渐走进我们的生活,而其利弊也都不同程度地显现了出来.请以Advantages and Disadvantages of the Internet 为题,写一篇80字左右的短文.
提示:可以从read news,e-mail,chat,study,play games,see the pictures or films even the unhealthy ones等方面加以评论.
要求:1.要有表明自己观点的句子.
2.书写工整,句式规范,条理清楚,标点符号使用正确.
3.短文中应包括提示内容,可适当发挥,但不能出现真实的人名、地名.
Advantages and Disadvantages of the Internet Internet is now coming into our life.It brings us not only a lot of convenience,happiness but also troubles.Some students use Internet as a tool to study.They look up the meanings of the words,a translated form of a sentence,the background of an event or a story,the information of a company or a famous person,etc.They also read news or send e-mails through it.Internet help them learn more and study well
On the other hand,some students play games,chat with friends,see the pictures or films even the unhealthy ones on the Internet the whole day.They are not interested in their subjects.It's very dangerous for them!
The Internet's advantages and disadvantages are shown clearly to us.I think we should stay away from the unhealthy websites and make good use of it..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Imagine the situation.You are driving along a desert or on a mountain.You have no idea where you are.You passed the last house two hours ago.Then your car breaks down.It is night and it is cold.You have no mobile phone.What do you do?Well,next time take a GPS with you.This invention may be able to help you.It is a device(装置) which uses satellites (卫星) to find the user's position(位置).It can find your position to within 20metres.A GPS cannot start your car,but at least you will know where you are.
GPS,which means Global Positioning System,is a small radio receiver.It looks like a mobile phone.You can hold it in your hand,or put in your pocket.It is sometimes put into a watch or a telephone.We also find GPS devices in cars,planes,or boats.Some of these devices have electronic maps,so you know where you are.For example,in a city they can tell you the name of the street.
There are three parts to the Global Positioning System.The first part is the receiver.You can hold it in your hand,or have it fixed into your car,plane,etc.The second part is a group of satellites orbiting the Earth.The receiver contacts at least four of the satellites and calculates(计算) its position.The third part of the system is a network of ground stations.They are all over the world. They control the satellites and make sure they are working well.
Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile.They are becoming cheaper and more and more accurate(精确的).There are also new uses for the GPS.Perhaps they will become like watches.Everyone will have one and you will never be lost again.

41.According to the passage,with the help of the GPS,peopleA.
A.can't be lost in a new city
B.can't find their way in different countries
C.can learn about the culture of an unknown place
D.can spend the least time getting to another place
42.We can learn from the passage thatA.
A.there are three parts to the GPS
B.a GPS can't be put into a watch
C.a GPS can help you start your car
D.the GPS are becoming more and more expensive
43.The underlined word"They"in paragraph 3means"D".
A.Receivers        B.GPS devices        C.Satellites       D.Ground stations
44.The passage is mainly aboutB.
A.the history of the GPS                B.the introduction of the GPS
C.the shape of the GPS                  D.the three parts of the GPS
45.What can we infer(推断) from the passage?D
A.All GPS devices have electronic maps.
B.People in many countries will use the GPS for free.
C.The receiver of the GPS contacts at least five of the satellites.
D.The GPS will become more and more common in everyday life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.假如你是刘强,你在学校学生会里看到一项关于学生遇到的种种"烦恼"的调查.请你阅读以下20位学生填写的调查表,然后从中选择你认为最大的烦恼,并根据自己的实际经验或体会,给出建议.
要求:
1.根据提示内容,选出一种烦恼,并给出建议.
2.逻辑清楚,语句通顺,行文流畅,自由发挥,观点不限,无需标题.
3.文中不能以任何形式出现真实人名、校名和县(市)区名及其它相关信息.
4.词数:100左右
Problem Survey
ProblemsNumbers of students
Do badly in lessons.6
Don't get on well with classmates.5
Feel lonely at school.4
Don't have much free time.3
Become fat.2
IamLiuQiang.Ithinkit'snotstrangetohaveworries.Somestudentssaytheyhavebecomefatandthatitreallymakesthemfeelbadaboutthemselves.Ithinkthisisoneofthebiggestworriesforus.【高分句型一】ButIthinkwecandosomethingaboutit.【指出烦恼-变胖】
First,youcouldeatless.Thebodyneedsfoodforenergy,butyou'llbecomefatifyoueatmorethanyourbodyneeds.【高分句型二】Ifyoueatless,thebodycanburnmorecaloriesthanyoueat.Second,domoreexercise.Doingexercisecanalsohelpthebodyburnthecaloriesandmakeyouthinner.Therearemanywaystodoexercise.Forexample,youcouldgotoschoolonfootorbybike.【给出合理的建议】
Don'tworrytoomuch.Ithinkyouwillbecomefitsoon..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

3.1.A.have         B.make          C.face        D.take
2.A use           B.student       C.Tuesday     D.up
3.A car           B.dollar        C.hard        D.far
4.A with          B.themselves    C.three       D.than
5.A needed        B.played        C.lived       D.called

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.
LOOK AT THE GREAT PHONE DEAL YOU CAN GET WITH SUNDIAL
FREE
Local and National Calls every weekend
FREE
Local Calls At all times
For the first month
ONLY
5p
A minute on Calls
To Canada,U.S.,Australia,NZ
30% OFF
Calls to all
Other International destinations
30% OFF
Weekday
Calls In the U.K.
RING UP GREAT SAVINGS WITH SUNDIAL-CALL 0800 6710TO REGISTER NOW
Notes:deal交易    register登记

51.You will be able to makeA all weekend as long as you remain a SunDial customer.
A.free local and national calls          
B.5p-a-minute calls to Canada
C.free international phone calls         
D.30%-off calls in the U.K.
52.If you sign up to SunDial,yourB are free for the first month.
A.international calls to U.S.A.
B.local calls at all time
C.international calls to Australia        
D.weekday calls in U.K.
53.There are 5p per minute calls to the following countries exceptD.
A.Canada         
B.the U.S.A.
C.New Zealand       
D.France
54.It'sC to phone to Susan's aunt Trisha in Paris,France than to her cousin Kevin in Sydney,Australia.
A.faster          
B.cheaper         
C.more expensive      
D.the same price
55."Calls to my mates all over the U.K.areB on weekdays.It's really great to save so much,"says Brad,who lives in Hammemmith,west London.
A.free           
B.30% off         
C.70% off            
D.50% off.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.There is no doubt that mothers play an important leading role in the lives of their children.But what about a father's role?I believe that fathers play just as important a role as mothers.
Fathers give us support.They are the shore(岸)we swim to when our arms and legs feel increasingly tired.They are the strength we rely on(依靠) as we take our first steps into the world.Fathers can be gentle and powerful,but they probably have the simplest love we ever know.
_____,the father is their first hero and possibly the only man they will ever feel comfortable loving.
For daughters,the father is the first man they admire and the first man whose eyes shine with happiness when they look at them.He is the first man to fall in love with them.
For mothers,the father of our children is the person we can believe in to watch over the babies as closely as we would.We are protected in the knowledge of their love.A father is the person on the planet with whom we can do whatever we want…one who will be just as interested and never feel bored in the face of our devotion.
Without fathers,we wouldn't be mums.I would like to thank them from all our hearts for this honor and for being our partners in the business of raising children.

30.From the passage,we can know the writer is aB.
A.father       
B.mother       
C.son      
D.daughter
31.Which of the following can be put on the line in the third paragraph?D
A.For parents.
B.For families.
C.For others.
D.For sons.
32.According to the passage,we can know thatA.
A.fathers'love is different from mothers'
B.fathers are always simple and strong
C.fathers can look after their babies better
D.fathers are more important than mothers
33.The best title for the passage isC.
A.Father,I love you    
B.Fathers are our heroes
C.The importance of fathers   
D.Fathers and mothers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Could you give me some advice on learning English?
-Sure.I think interest is important.For example,you ____start by watching English movies.(  )
A.shouldB.canC.must

查看答案和解析>>

同步练习册答案