The final exam comes in June. When the exam ends(结束) , the summer vacation begins. Boys and girls have about two months to relax. The summer vacation is the best time of the year for most children. The weather is usually fine. They can swim, go to summer camps or visit other places with their parents.
Of course, the beaches are good places for relaxing. Some children are lucky(幸运的) to live near the beach. They can often play in the water. But for the children far(远的)from the sea, they go to the beaches for one or two weeks with their parents.
Why do children like spending their summer vacation on the beaches? It is because they like the sand(沙) , the sun, the cool wind and the sea water. There are lots of new things to see, nice things to eat, and exciting things to do.
1.School children usually have exams .
A. in June B. after June C. before June D. In July
2.The summer vacation is about .
A. two weeks B. two months C. three months D. Two days
3.Why do children like summer vacation?
A. Because the weather is fine.
B. Because it is long.
C. Because the weather is fine and they can have lots of activities.
D. Because they can have exams.
4.Children near the beach can enjoy the sea____
A . in the evening B. for one or two weeks
C. for two months D. very often
5.Which of the following is NOT right?
A. Children like going to the beaches only because they can see lots of new things.
B. Children like summer vacation best.
C. Children can swim and enjoy the sand, wind, and water on the beaches.
D. Children like to spend their summer vacation on beaches.
1.A
2.B
3.C
4.D
5.A
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了孩子们都很喜欢暑假,暑假天气好,他们可以有各种各样的活动。很多孩子喜欢到沙滩边玩,因为他们可以享受到很多东西。
1.细节理解题。根据文中第一句The final exam comes in June期末考试在六月,故选A。
2.判断推理题。根据文中第一段Boys and girls have about two months to relax.男孩和女孩们有两个月的时间来放松,从而推断暑假有两个月,故选B。
3.判断推理题。根据文中第一段The weather is usually fine. They can swim, go to summer camps or visit other places with their parents.天气通常都很好,他们可以跟父母去游泳,野营或者参观其他地方,从而得知喜欢暑假的原因是天气好而且有各种活动,故选C。
4.细节理解题。根据文中第二段Some children are lucky(幸运的) to live near the beach. They can often play in the water.住在海边的孩子很幸运,他们可以经常到水里玩,故选D。
5.判断推理题。根据文章最后一段There are lots of new things to see, nice things to eat, and exciting things to do.有很多新鲜的东西看,有美味的食物和令人兴奋的事情做,从而判断A错误。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源: 题型:
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013届江苏省泰州市海陵区九年级上学期期末考试英语试卷(带解析) 题型:单选题
--- I’m sure I will get good marks in the final exam.
--- I believe your parents will ______ your study if you try your best.
| A.be satisfied with | B.be angry with |
| C.be bored of | D.be worried about |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014届浙江宁波董玉娣中学初三第一学期第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
根据下列句子及所给汉语注释,写出空缺处各单词的正确形式,每空只写一词。
1.The final result is not e (预料) by most of us.
2.How do you know the answer is (正确的).
3.The (所有者)of the new computer is our English teacher.
4.Can you (想象)our life without clean water?
5.Even if we (实现) great success in our work, we should not be self-satisfied.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2012-2013学年江苏南通通州区九年级中考适应性考试英语卷(解析版) 题型:单词拼写
请根据句意或括号中的中文提示、英文释义,写出句中所缺单词,使句子通顺。
(每小题1分,共5分)
1.We have a growing (人口) and therefore we need more food.
2.We all know that life is not always (平坦的).
3.As soon as I had made the final decision, I felt very (calm and not worried).
4.How can you (have enough money to buy something) such a large house?
5.I like black and red, but my favourite is blue.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2011年黑龙江省东部五市中考英语试卷 题型:单项填空
The final exam is coming. Our teachers tell us _____ time.
A. not to waste B. not waste C. don’t waste
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com