Once a train stopped at a small station. A man look out of the window and saw a woman. The woman was selling cakes near the train. Some people from the train were buying the cakes. The man felt hungry. He wanted to buy some cakes, but the woman was far from him. He didn't want to get off the train because it was raining outside.
Suddenly he saw a boy. The boy was playing near the train. He was not far from him. "Come here, boy!"The man said, " Could you help me to buy some cakes?" "Certainly! How many cakes do you want?" asked the boy." Two cakes. One is for me, and one is for you." said the man. Then he gave the boy five yuan. The boy ran away quickly.
A few minutes later(....之后), the boy came back. He was eating a cake. He gave the change (找的零钱)to the man and said, " There was only one cake left(剩下的).
根据短文内容判断句子,正确的填(T)错误的填误(F)
1.A woman was selling cakes in the train.
2.The man wanted to buy some cakes because he was hungry.
3.The woman was standing very near from the man.
4.The boy bought one cake because there was only one left.
5.The man didn't eat anything.
1.F
2.T
3.F
4.T
5.T
【解析】
试题分析:本文告诉我们:一名妇女正在火车里卖蛋糕,因为饿了,男人想买些蛋糕吃。他给了一个男孩5元钱,计划买两个,男孩一个,自己一个。因为只剩下一个了,所以男孩买了一个蛋糕自己吃了,所以男人什么都没吃到。
1.妇女正在火车里卖蛋糕。根据文章中The woman was selling cakes near the train. 可知,故选F。
2.因为饿了,这个男人想买些蛋糕。根据文章中The man felt hungry. He wanted to buy some cakes, 故选T。
3.细节理解题。妇女正站在离男人很近的地方。根据文章中He wanted to buy some cakes, but the woman was far from him. 故选F。
4.细节理解题。因为只剩下一个了,所以男孩买了一个蛋糕。根据文章中 “One is for me, and one is for you.” said the man. He was eating a cake. He gave the change to the man and said, " There was only one cake left, 故选T.
5.判断推理题。男人什么都没吃到。根据A few minutes later, the boy came back. He was eating a cake. He gave the change to the man and said, " There was only one cake left。可知答案,故选T。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2015届湖北省九年级上学期第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
You should learn to think while reading. Usually, behind the lines文字_________the writer’s true meaning.
A. lie B. lies C. have D. has
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省咸宁市八年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
People are so busy these days that many people have no time to cook. This becomes a problem, because most families love home cooking. The food tastes good and warm, and a family meal brings everyone together. In some families, meals are often the only times everyone sees one another at the same time.
Another reason people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love. A parent who makes some cookies is not just satisfying a child’s sweet tooth. She or he is sending a message. The message says, “ I care about you enough to send an hour making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you.”
There is also something about the smell of home cooking. The smell of home cooking please people of all ages. It makes most of us feel good and loved---- even if we are the ones doing the cooking. “Next time you smell a cake making, stop for a moment and pay attention to your mood”(心情).1.Why do fewer people cook now? ___________.
A. They like to eat in restaurants
B. Many people are too busy
C. Many people don’t like cooking
D. They don’t like family meals
2.A parent spends an hour making cookies___________.
A. just to satisfy her or his child’s sweet tooth
B. only to send a message
C. to let a child eat up in 15 minutes
D. often to show her or his love
3.The writer thinks the smell of home cooking___________.
A. makes us be interested in cooking B. makes us happy
C. makes us pay attention to our mood D. makes us love others
4.What does the underlined word “satisfying” mean here?
A. 令人生气 B. 使人满意 C. 填满 D. 修补
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省咸宁市八年级第一学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---How do you study English?
--- _____ watching English movies.
A.Of B. From C. By D. To
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省咸宁市八年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达
假如你是John,根据表格提供的信息,写一篇短文介绍你和你的好朋友Tom的相同之处和不同之处。
| 不同点 | 相同点 |
Tom | 1. 更高,更外向 2. 每天锻炼 3. 喜欢看电影 | 1. 喜欢音乐和运动 2. 喜欢阅读,周末一起去图书馆 3. 学习成绩好 |
我 | 1. 喜欢玩电脑游戏 2. 每周锻炼三次 |
I have a good friend,his name is Tom.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省咸宁市八年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
FM 89. 6 is the best_ _________ . It plays popular music every day.
A. fast food restaurant . B. Clothing store
C. radio station D. music store
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届湖北省咸宁市八年级第一学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Li Hua’s shoes are as _______ as Zhang Hui’s.
A. cheap B. cheaper
C. the cheaper D.cheaply
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届海南三亚实验中学八年级下期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The more exercise you take, the you will be.
A. healthier B. worse C. fatter
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2015届浙江金华青春中学八年级下作业检测英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Mom, I was the first to reach the top of the mountain.
---Good job, Jack! I’m of you.
A.careful B.proud
C.tired D.afraid
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com