精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.AROUND XICHANG is a special program in English on XCTV-1.It s about the city and lasts for 8minutes,You can watch the program at 20:27every Sunday and-watch it again at 7:30and 15:35on Monday.
Tel:8109566Add:139North Ring Road,XICHANG
XICHANG WEEKLY is to help foreigners understand more about the city.It's a nevus edition (US M) in English in XICHANG.It usually appears on the 48th edition of the city's most popular newspaper CIIYEXPRESS every Thursday.
Tel8105699Add:218Hangtian Road,XICHANG
IN TOUCH is an English language magazine.Read the pages and inside you'll find passages on history,art,music,sports,travel and food of Sichuan.At the end o f every month you can get the magazine in hotels,restaurants,bookshops and cafes all around Sichuan-without paying.
Tel:8243611 8243103Add:5Wenhui Road,XICHANG

58.AROUND XICHANG can be watchedAa week.
A.three times         
B.twice         
C.once
59.At the end of every month,you can get IN TOUCH inCall around Sichuan without paying.
A.hotels,bookshops and offices
B.cafes,schools and hotels
C.restaurants,hotels and cafes
60.If you want to get some information of music or travel,you can find something inB.
A.XICHANG WEEKLY       
B.IN TOUCH         
C.AROUND XICHANG
61.If a foreign friend wants to get some news about Xichang,he can callB.
A.8243611         
B.8105699         
C.8109566
62.This passage is perhapsA.
A.an advertisement         
B.a story         
C.a joke.

分析 本文主要向我们介绍了有关XICHANG(西昌)这个城市的特殊英语节目《在西昌),说明了播出时间和电话地址;和报纸《西昌周刊》;杂志《保持联系》,文章说明了电话,地址,及杂志的大致内容等.

解答 58.A 细节理解题:根据第一则广告You can watch the program at 20:27every Sunday and-watch it again at 7:30and 15:35on Monday.你可以在每星期日晚上8点27观看,和周一7:30分,15:35分观看,即一周可看三次,故选A.
59.C  细节理解题:根据第三则广告At the end o f every month you can get the magazine in hotels,restaurants,bookshops and cafes all around Sichuan-without paying在每月最后,所有四川的宾馆,餐馆,书店和咖啡厅都可得到这个杂志,故选C.
60.B  细节理解题:根据第三则广告IN TOUCH is an English language magazine.Read the pages and inside you'll find passages on history,art,music,sports,travel and food of Sichuan阅读下去,在IN TOUCH 里面你会发现有关四川的历史,艺术,音乐,体育,旅游和食物的文章,故选B.
61.B  细节理解题:根据第二则广告It usually appears on the 48th edition of the city's most popular newspaper CITYEXPRESS every Thursday.每周四第48版的最受欢迎的报纸《城市快报》;Tel8105699这是电话,故选B.
62.A  推测理解题:通读全文得知,本文主要向我们介绍了有关XICHANG(西昌)这个城市的特殊英语节目《在西昌),说明了播出时间和电话地址;报纸《西昌周刊》;杂志《保持联系》,文章说明了电话,地址,及杂志的大致内容等.即都是围绕西昌这个城市进行的宣传报道,故这很可能是一则介绍西昌的广告,故选A.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.I'd like tohelp poor people.( 对划线部分提问)
Whatwould you like to do?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.His parents won't allow him ________out late.(  )
A.stayB.to stayC.stayingD.stayed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

7.Our way of life is changing because of online shopping.(对画线部分提问)
Why is our way of lifechanging?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Are yougood with old people?(善于应付…的;对…有办法)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Have Fun & Learn in Little Rabbit
We pick up your children at school and give them a safe place to play,do homework,and learn after school.Experienced Teachers/Lunch & Snacks/Toys Books
      Ages 6 to 12
Our Programs:
*Languages*Math*Computer*Music
      Open 11:00a.m.to 7:00p.ra,Mon.to Fri.
      26Market Road,Star City
(between First Street and Second Street,next to the Flower Market)
       TEL:8765-4321

41.What can't children learn in Little RabbitA?
A.Art.
B.Music.
C.Computer.
D.Languages.
42.Mrs.Green can send her daughter Lucy to Little Rabbit exceptB.
A.6:00p.m.on Friday
B.7:00a.m.on Wednesday
C.11:00a.m.on Tuesday
D.12:00a.m.on Monday
43.Little Rabbit will be open forD in a week.
A.4 hours
B.8 hours
C.20 hours
D.40 hours
44.Who can have fun and learn in Little RabbitB?
A.Mike,a school boy of 13.
B.Mary,an eight-year-old girl.
C.Cathy,an experienced teacher.
D.Linda,a housewife without work.
45.Where's Little RabbitC?
A.It's on Second Street.
B.It's on First Street.
C.It's on Market Road.
D.It's in the Flower Market.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
注:courtesy礼貌,audience观众
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号里.
56.How many days will the show be onA?
A.For 10days   
B.For 12days  
C.For 15days             
D.For 18days
57.How long does each show lastC?
A.Half an hour  
B.One hour    
C.One hour and a half'
D.Two hours
58.If a family off our go to the theatre in the evening,they have to pay at least dollars for the ticketsC.
A.85           
B.100        
C.120                    
D.140
59.Dare not allowed to enter the theatre
A.Latecomers                
B.Adults without children
C.School students             
D.Kids below three years old
60.What information CANNOT be found in the advertisementB?
A.The name of the show.    
B.The name of the director.
C.The telephone number      
D.The name of the theatre.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.---Jenny,the package you're looking forward toarriving (arrive) just now.
---Great!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.You look thirsty.Would you like_______?(  )
A.something to eatB.something to drink
C.anything to eatD.anything to drink

查看答案和解析>>

同步练习册答案