精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.In common with many countries,Britain has serious environmental problems.In 1952,more than 4,000people died in London because of the smog.The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.
Today,London is much cleaner but there is a new problem:smog from cars.In December
1991,there was very little wind in London and pollution increased a lot.As a result,about 160
people died from pollution in just four days.
Part of the problem is the new‘out of town'shopping centres.In the past,people often walked to shops near their home or went by bus.Now,many people drive to the new shopping centres.As a result,the small shops have disappeared and more people have to travel to do their shopping.
Critics say that Britain needs better and cheaper public transport.Transport in Britain is very expensive.An early morning train trip from Glasgow to London (about 600km) can cost about
£100,for example.A short 15-minute bus trip can cost over£1.00.
Many people are trying to reduce the use of cars in Britain.Some cities now have special bicycle paths and many people cycle to work.Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost.
EnvironmentalProblemsin Britain
TimeCauses47ResultsSolutions
 
 
In the  48past
Smog 49from coal fires and factories.50Over4,000
people died in
1952.
 
 
New laws were 51introduced.
 
 
 
Today
 
 
 
Smog caused by 52cars.
 
 
About 160 people
died53in  a  few days i n 1991.
★Provide better and  54cheaper
public transport.
★Build special paths for bicycles.
★Travel to work 55togetherin one car.

分析 环境问题现在是全球共同的话题,短文以英国为例进行了说明.与许多国家一样,英国有严重的环境问题.政府颁布新法律来阻止污染,情况改善很多.在英国运输非常昂贵,因此,评论家说,英国需要更好和更便宜的公共交通.

解答 46.Problems  细节理解题  根据"In common with many countries,Britain has serious environmental problems  与其他国家一样,英国有严重的环境问题"可知,这里应该填problems
47.Results    推理判断题   根据"In 1952,more than 4,000people died in London because of the smog"和"As a result,about 160 people died from pollution in just four days."可知,这些都是环境污染导致的结果,结果 result,因这里不止一个例子,故用复数形式results     
48.past    推理判断题   通过分析表格可知,这里是在拿过去的情况和现在作对比,过去 in the past,故答案为past      
49.from     细节理解题   根据"he government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.政府颁布新法律来阻止来自化石燃料和工厂的烟雾,情况改善很多"可知,这里意为:来自化石燃料和工厂的烟雾.故这里应该填from       
50.Over    细节理解题   根据"In 1952,more than 4,000people died in London because of the smog"可知,这句话意为"在伦敦,1952年有超过4000人死于烟雾."因这里只有一空,故应该用over 超过
51.introduced     细节理解题   根据"The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.政府颁布新法律来阻止来自化石燃料和工厂的烟雾,情况改善很多"可知,这里应该为"颁布 introduce",因"law"是"introduce"的承受者,故这里应该为被动语态,用introduce的过去分词introduced
52.cars     细节理解题    根据"Today,London is much cleaner but there is a new problem:smog from cars"可知,现在的烟雾污染多来自于汽车污染,故答案为cars
53.died   细节理解题   根据"As a result,about 160 people died from pollution in just four days."可知,在四天里大约有160人死于污染.因时态为一般过去时,所以这里应该为die的过去式died          
54.cheaper     细节理解题   根据"Critics say that Britain needs better and cheaper public transport."可知,评论家说,英国需要更好和更便宜的公共交通.故答案为cheaper
55.together    细节理解题    根据"Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost."可知,一些人一起乘一辆车去减少污染和花费,故答案为together 一起.

点评 做这道题时要先通读全文,弄清短文大意,然后根据语境及上下文写出正确答案,最后带入文中检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-They are supposed to arrive at six,but there is no sign of them.
-Something unexpected_____ to them.(  )
A.might happenB.must have happened
C.would have happenedD.could happen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

13.August 10thSunny
Today is the third day in Florida,the USA.You will never know (36)C I went today.I visited the Harry Potter Theme Park!It was really a great (37)B for Harry Potter fans.
In the theme park,I saw all the places in the movies,such as the school,the stores and the restaurant.I also went into these buildings and took a lot of pictures.I had lunch in the park,but I didn't (38)A in dollar.I used the money in the movies.Wasn't it interesting?
As a Harry Potter fan,I really wanted to (39)C Harry Potter and his friends in the park.(40)D,it was a pity that I didn't.But I got a chance to fly like them.It was exciting!

36.A.whenB.howC.whereD.what
37.A.zooB.placeC.cityD.book
38.A.payB.useC.affordD.take
39.A.readB.likeC.meetD.wait
40.A.OrB.ThoughC.SoD.However.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

10.随着《中国足球改革总体方案》的出台,足球进校园已经成为社会热议的话题.假如你想参加学校足球队,但你的父母认为踢足球会影响学习,请根据以下提示给父母写一封信,谈谈你的看法,并试着让他们理解:你已经长大,自己的事可以自己决定.
1 不同意我加入校足球队的原因是踢足球会影响学习.
2我认为踢足球对身体好,身体健康比成绩更重要.
3踢足球能使人自信,激励自己更加努力的学习.
4 足球是团队运动,可以和更多的人交流,交到很多朋友.
注意:1词数80词左右.
2应覆盖所有要点;可适当增加细节,使行文连贯.
3文章中不得出现真实的人名和校名.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Mum,I'd love to go to Australia for this summer holiday.
-But I doubt if we could ________ something like that.(  )
A.offerB.affordC.allowD.cost

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The movie Batman and Joker is __________ one that I've ever seen.(  )
A.more excitingB.the most excited
C.the most excitingD.more excited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.________ Peter's friend ___________ Linda has enough courage to tell the old man the bad news.They think he will be very sad.(  )
A.Neither; norB.Either; or
C.Both; andD.Not only; but also

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.在你们离开教室之前,要确保所有的电灯都关了.(make sure)Make sure that all the lights are turned off before you leave the classroom..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Jim,how about going to the movie Mission Impossible IV tonight?
-Well,I ______ it already.(  )
A.seeB.sawC.have seenD.will see

查看答案和解析>>

同步练习册答案