分析 文章大意:主要介绍了一个儿童到深圳少年宫学习中国的文化,且随着中国在世界上的影响力越来越大,人数也越来越多.
解答 21-25 B D A C C
21题答案:B 细节题,根据文中的第二段As China enjoys a higher status(地位) around the world,and learning Chinese becomes more popular in Western countries中国在世界享有较高的地位,学习汉语变得越来越流行可知 中国在世界上变得越来越重要,故答案是B.
22题答案:D 细节题,根据文中的第三段Canadian-Chinese,Zhu Xueyun,said taking children to Chinese schools in the United States for one year or teaching them Chinese at home was not half as good as sending them to China for even one month.她说以前她把孩子送到美国的中文学校一年或者在家教他们不如把他们送到中国教的一半好,哪怕只有一个月,可知把孩子送到中国是学习中文的最好方式,故答案是D.
23题答案:A 细节题,根据文中的第四段For this reason,when Zhu's husband got an opportunity to work in Shenzhen for a few years,they took it at once.She sent her daughter to a painting course in the Children's Palace days after they moved to Shenzhen in early July.因此,当朱的丈夫有机会在深圳工作几年的时候,他们立刻就把它送去了.她在七月初搬到了后,就把女儿送到了少年宫的绘画课.可知 她现在住在中国,故答案是A.
24题答案:C 细节题,根据文中的最后一段Coming from different backgrounds,the kids are having a very positive influence between each other.可知 来自不同背景,孩子们之间有一个非常积极的影响,得出来自不同国家的孩子一起学习是有好处的,故答案是C.
25题答案:C 主旨题,根据文中的大意主要介绍了一个儿童到深圳少年宫学习中国的文化,且随着中国在世界上的影响力越来越大,人数也越来越多.效果也非常不错,故答案是C.
点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 31.A.any | B.all | C.both | D.neither |
| 32.A.looked out | B.worked out | C.took out | D.got out |
| 33.A.off | B.away | C.up | D.down |
| 34.A.home | B.mine | C.college | D.school |
| 35.A.better | B.worse | C.cheaper | D.older |
| 36.A.arrived | B.graduated | C.walked | D.waited |
| 37.A.picked | B.turned | C.looked | D.stood |
| 38.A.way | B.idea | C.dream | D.practice |
| 39.A.body | B.hands | C.feet | D.arms |
| 40.A.legs | B.feet | C.arms | D.fingers. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:完形填空
| 46.A.gave | B.fed | C.threw | D.sold |
| 47.A.weigh | B.watch | C.cut | D.use |
| 48.A.take | B.catch | C.held | D.took |
| 49.A.rich | B.poor | C.honest | D.quiet |
| 50.A.and | B.so | C.but | D.or |
| 51.A.I | B.my | C.me | D.mine |
| 52.A.get back | B.look back | C.give back | D.turn back |
| 53.A.answer | B.question | C.problem | D.idea |
| 54.A.difference | B.habit | C.mistake | D.difficulty |
| 55.A.study | B.mean | C.imagine | D.know. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:补全对话
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Henry was very angry to hear that. B.And he felt so bad about himself and about school. C.After that,he never bullied others again. D.John lived in fear of Henry. E (AB).Henry came to John to ask him for his lunch money. F (CD).They finally thought of a good way of dealing with their trouble. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | was made of | B. | was made in | C. | was made into |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | doesn't give | B. | won't give. | C. | wasn't given | D. | isn't given |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com