精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Lin Jiajie,10,and four of his cousins are among thousands of children taking summer courses in the Shenzhen Children's Palace.What sets them apart(区别) from most of the other kids is that they are French-Chinese,and they are in Shenzhen from France to experience Chinese culture first-hand.
As China enjoys a higher status(地位) around the world,and learning Chinese becomes more popular in Western countries,a growing number of overseas Chinese have begun to send their children back to China to experience Chinese culture.
Canadian-Chinese,Zhu Xueyun,said taking children to Chinese schools in the United States for one year or teaching them Chinese at home was not half as good as sending them to China for even one month.
For this reason,when Zhu's husband got an opportunity to work in Shenzhen for a few years,they took it at once.She sent her daughter to a painting course in the Children's Palace days after they moved to Shenzhen in early July.
Gao Junwen,director of the children's training center in the Shenzhen Children's Palace,said there had been an increase in the number of overseas Chinese kids taking courses in the center."Many of them are among the most talented in the class.Coming from different backgrounds(背景),the kids are having a very positive influence between each other."he said.
21.Why do many overseas Chinese kids take courses back in China?B
A.Because China gives them special care.
B.Because China is becoming more and more important in the world
C.Because they have the opportunity to visit places of interest.
D.Because they can't learn Chinese in other countries.
22.What does the third paragraph talk about?D
A.Chinese schools in the United States are too bad
B.There is little time to teach children Chinese in the United States
C.People have to teach children Chinese at home in the United States
D.Sending children to China is the best way for them to learn Chinese
23.Which of the following is TRUE about Zhu Xueyun?A
A.She lives in Shenzhen now.
B.She has got a chance to work in Shenzhen.
C.She is in Shenzhen for the summer holiday.
D.She is tired of the life in America.
24.From the passage we can learn thatC.
A.all overseas Chinese kids are the cleverest in the class
B.different backgrounds get in the way of overseas kids'learning
C.it's good for children from different countries to learn together
D.there are thousands of overseas children taking summer courses in the Shenzhen Children's Palace now
25.Which is the best title of this passage?C
A.The status of China in the world
B.The relationship between China and other countries
C.Kids sent back to China to experience culture
D.The Shenzhen Children's Palace is on its way to the world.

分析 文章大意:主要介绍了一个儿童到深圳少年宫学习中国的文化,且随着中国在世界上的影响力越来越大,人数也越来越多.

解答 21-25 B D A C C
21题答案:B 细节题,根据文中的第二段As China enjoys a higher status(地位) around the world,and learning Chinese becomes more popular in Western countries中国在世界享有较高的地位,学习汉语变得越来越流行可知 中国在世界上变得越来越重要,故答案是B.
22题答案:D 细节题,根据文中的第三段Canadian-Chinese,Zhu Xueyun,said taking children to Chinese schools in the United States for one year or teaching them Chinese at home was not half as good as sending them to China for even one month.她说以前她把孩子送到美国的中文学校一年或者在家教他们不如把他们送到中国教的一半好,哪怕只有一个月,可知把孩子送到中国是学习中文的最好方式,故答案是D.
23题答案:A 细节题,根据文中的第四段For this reason,when Zhu's husband got an opportunity to work in Shenzhen for a few years,they took it at once.She sent her daughter to a painting course in the Children's Palace days after they moved to Shenzhen in early July.因此,当朱的丈夫有机会在深圳工作几年的时候,他们立刻就把它送去了.她在七月初搬到了后,就把女儿送到了少年宫的绘画课.可知 她现在住在中国,故答案是A.
24题答案:C 细节题,根据文中的最后一段Coming from different backgrounds,the kids are having a very positive influence between each other.可知 来自不同背景,孩子们之间有一个非常积极的影响,得出来自不同国家的孩子一起学习是有好处的,故答案是C.
25题答案:C 主旨题,根据文中的大意主要介绍了一个儿童到深圳少年宫学习中国的文化,且随着中国在世界上的影响力越来越大,人数也越来越多.效果也非常不错,故答案是C.

点评 本文是一篇教育文化类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Disneyland is the name of the theme parks around the world.There are Disneyland Park in Anaheim,California,Disney Orlando in Florida,Disneyland Paris in France,Tokyo Disneyland in Japan,and Hong Kong Disneyland in Hong Kong.But do you know its history?OK!Let me tell you.
Walt Disney was born in 1901.The Mickey Mouse created in 1927made him very famous.He died in 1966,but his work and his dreams did not die.Now people all over the world enjoy his Mickey Mouse and other cartoon characters.
Later in his life,Mr.Disney had a dream,that is,to build a new kind of amusement park.It would be clean and beautiful.There would be rides for children and nice hotels for adults.It would be fun for people of all ages.Mr.Disney drew a plan for this park.It was called Disneyland.The engineer told him it was an impossible dream.His family and friends thought he was mad.But Mr.Disney did not give up his idea.In 1955,(90)Disneyland opened to the public and became the most successful amusement park in the USA.Walt Disney's dream came true.
The Walt Disney Company confirmed that Disney had been talking to the government in Shanghai about opening a park that would open by 2014.

任务一:根据短文内容回答下列问题.
86.When did Walt Disney create Mickey MouseIn 1927?
87.What was Walt Disney's dreamBuild a new kind of amusement park?
88.Whom would the amusement park be fun forPeople of all ages?
89.Where is the first DisneylandIn America?
任务二:90.画线的句子翻译成汉语.迪士尼乐园对公众开放了并且成为美国最成功的游乐园.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.Once,in a small village,lived a family with eight children.Two of the children loved painting very  much,but the family was so poor that it was impossible to send (31)C  of them to study at the art. college at the same time.After many discussions,the two boys finally(32)B  a plan.They would toss(抛) a coin.The loser would go (33)D  into the mines (煤矿) and with his earnings(赚得的钱),support his brother studying at the college.Then,when the brother who won the toss finished his studies,after four years,he would support the other brother studying at the(34)C.
James won the toss and Jack went down into the mines.James worked with all his heart and his paintings were much (35)A  than those of most of his teachers,and by the time he (36)B,he was beginning to make a lot of money for his paintings.
When James returned,the family held a big dinner for his great success.Soon after the meal began,James(37)D   up from his seat to drink a toast (举杯祝酒) to his dear brother.He said,"Jack,now you can go to the art college and your (38)C   will come true.I will take care of you."
But Jack said softly,"Brother,the four years in the mines has done too much to my (39)B,so it's too late.Now I can't even hold a glass."
To show his great love and respect,James drew his brother's hands with (40)D  towards the sky.
He called his drawing"The Praying Hands",which became very famous years later.

31.A.anyB.allC.bothD.neither
32.A.looked outB.worked outC.took outD.got out
33.A.offB.awayC.upD.down
34.A.homeB.mineC.collegeD.school
35.A.betterB.worseC.cheaperD.older
36.A.arrivedB.graduatedC.walkedD.waited
37.A.pickedB.turnedC.lookedD.stood
38.A.wayB.ideaC.dreamD.practice
39.A.bodyB.handsC.feetD.arms
40.A.legsB.feetC.armsD.fingers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

8.In a small town in France,there was a farmer who lived alone.Every day he (46)D a pound of butter to his neighbor,who was a baker.One day the baker decided to (47)A the butter to see if he was getting a pound.After he weighed it,he found that he wasn't.The baker then (48)D the farmer to the judge(法官).
The judge asked the farmer if he had any ways to weigh the butter.The farmer replied,"I am so(49)B that I do not have enough money to buy anything to weigh it,(50)C I do have a kind of scale(天平)."The judge asked,"Then how do you weigh the butter?"The farmer replied,"Before the baker started buying butter from(51)C,I had bought bread from him.So now every time when I bring home the bread from the baker,I put it on the scale and give him the butter of the same weight."
We (52)A what we give to others in life.Whenever you take action,ask yourself this(53)B,"Am I honest?"
Honesty or dishonesty can become a (54)B.Some dishonest people can lie (说谎) without a red face.Others lie so much that they do not even(55)D what the truth is any more.But who is it bad for?As a matter of fact,those who lie will hurt themselves by their own dishonest behavior.

46.A.gaveB.fedC.threwD.sold
47.A.weighB.watchC.cutD.use
48.A.takeB.catchC.heldD.took
49.A.richB.poorC.honestD.quiet
50.A.andB.soC.butD.or
51.A.IB.myC.meD.mine
52.A.get backB.look backC.give backD.turn back
53.A.answerB.questionC.problemD.idea
54.A.differenceB.habitC.mistakeD.difficulty
55.A.studyB.meanC.imagineD.know.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Hello,everyone.Because of the high rate of school violence (暴力) in some areas,teenagers'safety becomes a serious problem.We are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment.Please be part of our plan!
What is School Watch?
School Watch is a volunteer project in our school.It helps us stop violence and improve the quality of school life.It will keep yourself and your schoolmates safe.The other members of School Watch care for you and your classroom,and you do the same for them.
Is it for everyone?
Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.
What else can it do?
School Watch makes it possible for us not only to help each other but also to make friends with each other.Some members may offer to help the schoolmates who have problems with their homework.
Who is the School Watch?
Our school will look for the School Watch and give him or her lots of prizes.You could be the one!
How do you start?
To be part of this plan,the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade.You can check the official website at www.Schoolwatch.com if you want to get more information.

61.School Watch can help its membersC.
A.save the environment
B.go to school on time
C.improve the quality of school life 
D.organize the sports activities
62.Who are probably the members of School Watch?A
A.Teenagers.
B.Doctors.
C.Parents.
D.Policemen.
63.Anyone can become a member of School Watch becauseB.
A.everyone may have problems       
B.everyone can give help to others
C.everyone doesn't go to school   
D.everyone isn't busy
64.The best School Watch will get a lot of prizes from theA every year.
A.school            
B.website            
C.parents       
D.director
65.What should you do if you want to become a member of School Watch?B
A.Check the website.
B.Talk to the director of the plan in your grade.
C.Go to the police.
D.Be good at school work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:-Hi,Peter (36)B.
B:-I often go to school by bike.
A:-(37)A.
B:-No,in fact it's a little far.Tt takes me about fifty minutes to get to school by bike.
A:-(38)D.
B:-Maybe going by bus is the best way to go to school,but I like riding my bike.It's cheap and doesn't cause air pollutiong.(39)C.
A:-There will be less air pollution if more people in our city ride bikes.
B:-Yes,I hope the air in our city will get fresher.
A:-But riding bikes can be dangerous.(40)E.
B:-I obey the traffic rules when I ride a bike.

A.Do you live near the school?
B.How do you often go to school?
C.What's more,cycling if fun.
D.Why not go to school by bus?
E.What do you do to keep safe.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.John and Henry studied in the same school.(46)E Every day he gave his lunch money to Henry,but Henry still beat (揍) him up.He said that if John told anyone he would beat him up in front of all the other kids in his class.John had to ask his mom for more and more lunch money,but he seemed thinner than ever and came home from school hungry every day.
John even cried one day,and a girl told everyone that he was just like a baby and had cried.John was embarrassed.(47)B
One day,John met Jimmy,a boy who also had to give his lunch money to Henry.John told Jimmy how he hated bullying (欺侮),and found that Jimmy felt the same.(48)F
The following day,Henry came to John to ask him for his lunch money.
"I don't want to give my money to you,"said John.
"What?"Henry shouted.
John said strongly,"I want to have my lunch today,and you,get away (滚开)!"
"You want to get beaten up?!"

Just then Henry's fist (拳头) was hitting John's face,they heard someone shout,"Stop!"(49)A He turned around and found that his teacher Ms.Brown was standing just behind him.He felt very surprised.Jimmy had taken Ms.Brown to John's class and she saw the bullying with her own eyes.Henry was taken to the head teacher's office.(50)C John and Jimmy helped not only themselves but Henry and other kids.
根据短文内容,选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.答案E用"AB"表示,答案F用"CD"表示.

A.Henry was very angry to hear that.
B.And he felt so bad about himself and about school.
C.After that,he never bullied others again.
D.John lived in fear of Henry.
E (AB).Henry came to John to ask him for his lunch money.
F (CD).They finally thought of a good way of dealing with their trouble.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-How great your car is!
-Thank you.It __________China!(  )
A.was made ofB.was made inC.was made into

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.The girl was upset,because she _____ a chance to show herself in class.(  )
A.doesn't giveB.won't give.C.wasn't givenD.isn't given

查看答案和解析>>

同步练习册答案