精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.IN old Chinese stories,the moon is home to Chang'e and her rabbit Yutu.Now,Chang'e and Yutu are really there!And they bear the Chinese national flags!
On Dec 2,the Chang'e-3lunar probe (月球探测器) took off from the Xi Chang Satellite Launch Center in Sichuan province.After days of flight,it landed success-fully on the moon on Dec 14.Several hours later,Yutu,China's first moon rover (月球车),"walked"out of the Lander and onto the moon.Controlled by the command (指挥) center from the Earth,Yutu and Chang'e-3are doing research on the moon.Yutu will walk around and test the lunar soil and rock.It will work for three months.Chang'e-3will work at the landing site for one year.It watches the Earth through a telescope (望远镜).China is now the third country in the world to soft-land on the moon.The other two countries are the US and the former Soviet Union.Also,China is planning to send its Chang'e-5lunar probe around 2017.In that mission(任务),the probe will fly back to the Earth,bringing soil and rock from the moon.
When will China fly a human to the moon?There's no official plan yet.But the door is now open.

56.How long did Yutu take to land on the moon?B
A.about 12days             
B.about 13days
C.about 14days             
D.about 15days
57.When will Yutu finish its work?A
A.on March 2     
B.on March 14       
C.on Feb.14         
D.on Feb.2
58.How many countries that soft-land on the moon are there in the world?C
A.Two        
B.five          
C.three            
D.five
59.What's the mission of Chang'e-5lunar probe?A
A.It will fly back to the Earth,bringing soil and rock from the moon.
B.It will walk around and test the lunar soil and rock.
C.It will work for four years.
D.It will watch the Earth through a telescope
60.Which of the following is NOT true?D
A.We haven't planned when to fly a human to the moon.
B.Chang'e-3will work at the landing site for one year.
C.Yutu and Chang'e-3are doing research on the moon.
D.Yutu will work at the landing site for one year.

分析 本文介绍的是玉兔--月球探测器的情况.

解答 56.B  细节理解题.根据On Dec 2,the Chang'e-3lunar probe (月球探测器) took off from the Xi Chang Satellite Launch Center in Sichuan province,.After days of flight,it landed success-fully on the moon on Dec 14可知月球探测器在月亮上待了13天,故选B.
57.A  细节理解题.根据It will work for three months和On Dec 2,the Chang'e-3lunar probe (月球探测器) took off from the Xi Chang Satellite Launch Center in Sichuan province可知月球探测器将在3月2日完成工作,故选A.
58.C   细节理解题.根据China is now the third country in the world to soft-land on the moon可知有三个国家在月球上登录,故选C.
59.A   细节理解题.根据In that mission(任务),the probe will fly back to the Earth,bringing soil and rock from the moon.可知该探测器将飞回地球,并从月球带回土壤和岩石,故选A.
60.D  细节理解题.根据It will work for three months可知选项D是不对的,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

12.A.careful  B.questions  C.talked to  D.turned off   E.came   F.happy

A man needed a boy to work in his office.About 60persons (41)E for the interview.Finally the man chose (选择) one after the interview.
"I'd like to know,"said a friend,"why you chose that boy,who brought neither a letter nor a recommendation (推荐信)."
"You're right,"said the man."He did not bring a single letter.However,he wiped (擦) his shoes at the door and closed the door behind him.It showed he was (42)A.He gave his seat (座位) to that old man.It showed he was kind.He (43)D his mobile phone as soon as he came in,and answered my (44)B quickly.It showed he was polite."
"When I (45)C him,I saw his clean clothes,hair and fingernails (指甲).Can't you see that these things are the best recommendations?I think they are more important than recommendations.That is why I chose him."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.John usually has his breakfast on his way to school.(改为一般疑问句)
Does John usuallyhave his breakfast on his way to school?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.My father always sets out early in the morning. (对划线部分提问)
When does your father always set out?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

17.Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)

About a year ago,a couple with 3children moved into the apartment next door to me.I never heard any noise from the children,but the parents were always (76)B them,in a frightening way.We met often in the hallway.I always spoke,but the only answer I ever got was a hello from the 4-year-old girl.
One day when I returned,they were just coming from their apartment.The little girl was holding the door open for the others.I sat in the car doing unnecessary things (77)C I wasn't in a hurry.The parents were telling her to get in the car immediately.I looked up and saw the little girl was still holding the door open,waiting for me.
As a handicapped (有残疾的) man,I can't hurry at anything,but I hurried as much as I could and thanked her.She was smiling like a lovely angel.I was so touched by her small act of kindness.That afternoon I was shopping at the K-mart and I saw a white bear.I thought of the (78)D and said to myself,"I believe she would like that".So I bought it.
The next day there was a knock on the door.It was the little girl and her father.She was so proud of her bear and thanked me like I had never been thanked before.The mother and father both thanked me.
Now when we meet in the hall,we all speak in a (79)B manner.As time passes,I don't hear that shouting as often.In fact,hardly at all.
Last night we had about four inches of snow.I looked out at my car and wondered how I was going to keep my doctor's appointment.
When I opened the outside door,there was my car with all the snow cleaned.I can't say how I felt at that moment.The man next door was the only person I knew in the whole building.So when I saw him the next day,I asked him if he was the good man that cleaned my snow.He said (80)A.He wanted to,but his wife said she wanted to do it.
Isn't it amazing how a 4-year-old girl can (81)Cso many things for the better?My guardian angel (守护天使)says that good things usually come from small act.

76.A) worrying aboutB) shouting atC) playing withD) laughing at
77.A) whenB) althoughC) becauseD) unless
78.A) apartmentB) carC) parentsD) girl
79.A) responsibleB) friendlyC) faithfulD) lovely
80.A) SORRYB) NOC) TNANKSD) YES
81.A) controlB) respectC) changeD) create

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.They enjoy       football every weekend.(  )
A.playB.playingC.to playD.plays

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.I hear a high-speed railway will be built to _______ Taizhou _________ Shanghai in the following years.(  )
A.connect; toB.connected; with
C.connects; toD.connecting; with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I find       difficult        everything.(  )
A.that; to rememberB.that; remembering
C.it; to rememberD.it; remembered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.A:Hello,Wu Wei.
B:Hello,everyone.You are all here.(54)C?
A:We are planning for a good-bye party,for the three-year middle school life will be over.
B:That's great.Can I join the party?
A:(55)F.Everyone in our class is welcome.
B:Great!Is anything I can give a hand?
A:Let me see.Oh,(56)A?
B:Yes.I have a digital camera.
A:We want to take photos.They may remind us of the time we had in middle school in the future.(57)G?
B:Not at all.I'm sure that I must bring it to the party.Anything else?
A:Well.Would you like to get some fruit and snacks for the party with me?
B:(58)E.Let's go.
A.Do you have a digital camera?
B:Have a good trip!
C.What are you doing here?
D.Where do you want to go?
E.Yes,I'd love to.
F.Certainly.
G.Would you mind bring it to the party?

查看答案和解析>>

同步练习册答案