精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you.

Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.

Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.

Find out how much each question is worth or how many points you need. If it asks to give one answer, only write one.

If there is a difficult question, don’t worry. Go on to the next question and come back to it if you have time later.

Try not to 1eave questions unanswered when you finish the text. Sometimes a guess may get you points.

When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing for spelling mistakes.

1.From the passage, we know we can to help ourselves relax if we feel a little nervous.

A. tell ourselves not to be nervous B. ask the teacher for help

C. go out for a walk D. take a few deep breaths

2.To make sure we understand the questions, we had better .

A. read it fast B. read it till we finish it

C. read it a few times if possible D. read it slowly

3.When we finish answering all the questions, we need to

A. hand in at once B. check spelling mistakes

C. worry about our points D. check with classmates

4.The underlined word "strategies" in the passage means

A.策略

B.思维

C.途径

D.智慧

5.Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?

A. Find out how many points we need or how much each question worths.

B. Try not to leave questions unanswered when we finish the text.

C. If it asks to give one answer, we'd better write more.

D. Sometimes we should guess the answers to get points.

 

1.D

2.C

3.B

4.A

5.C

【解析】

试题分析:本文叙述了在考试中感觉自己的知识不足时,应该如何应对。一是在感觉紧张时做深呼吸。二是仔细阅读问题。三是找出每一个问题有几个方面的知识点。四是如果遇到不会难的问题,可以跳过去,等后来有时间再回头再做。五是不会的题,要猜测一下答案写出来。六是最后要检查自己的拼写错误。

1.1细节理解题。根据if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.如果感到紧张可以做深呼吸来帮助你放松,故选D

2.2细节理解题。根据Always read the question carefully and make sure that you understand it.为了确保理解这个问题我们要仔细地读这个问题也就是多读几遍故选C

3.3细节理解题。根据When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing for spelling mistakes. 完成回答后要检查一下拼写错误故选B

4.4词义猜测题。根据Here are some for you. 可以推测下面是作者列出的方法或策略故选A

5.5细节理解题。根据If it asks to give one answer, only write one. 如果让写一个答案那么就写一个答案不是多写故选C

考点:教育类短文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2015届山东省聊城市东昌府区八年级5月英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Tom asked my friend ______.

A. where was he from

B. that the earth is bigger than the moon

C. when did he come back

D. not to be so angry

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东省章丘市八年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Spring Park is the place in the city on weekends. Lots of people enjoy doing different kinds of activities there.

A. worst B. most terrible

C. quietest D. most popular

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东省章丘市八年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I think I’ll take a ___________/'h?l?de?/ in Hong Kong when possible.

A. however B. holiday

C. hold D. house

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东泰安市八年级下学期期中学情检测英语卷(解析版) 题型:书面表达

My cousin Mark is much healthier now. But he used to have some bad habits. For one thing, he was a couch potato. He is one of those overweigh people who sit on a sofa and eat junk food while they watch TV. He used to watch TV for six or seven hours some days. Now, he never watches TV for more than two hours. Five years ago, he didn't use to exercise. In fact, he hated exercise! He didn't use to watch exercise programmes on TV. Now, he exercises every morning. He loves to exercise now, because it makes him feel wonderful.

Mark used to smoke a pack of cigarettes a day three years ago. Now he only misses smoking when he is nervous. He chews gum at those times.

Mark also does something else to lose weight. He used to eat lots of meat, but now he always likes fruit and vegetables, so he is mostly a vegetarian now. (85) So, by changing his diet and doing daily exercise, he is in much better shape than before.

(一)补全下面的句子。

1.A couch potato is_ _ __

(二)根据短文内容,回答下面的问题。

2.What is Mark's opinion about exercise programmes now?

 

3.When does Mark miss smoking?

 

4.What does "vegetarian" mean in Chinese?

 

(三)将文中划线句子翻译成汉语。

5.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东泰安市八年级下学期期中学情检测英语卷(解析版) 题型:单项填空

—Do you like talking with your friends on the telephone or mobile phone?

.I enjoy using QQ.

A. Neither B. Either C. Both D. None

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届山东泰安市八年级下学期期中学情检测英语卷(解析版) 题型:单项填空

Some of the students are afraid of the teachers strict with them.

A. who is B. who are C. that is D. that have

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届安徽省淮南市八年级下期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I called you last night, but no one answered me.

—Oh, I________ a shower.

A. have taken B. was taking

C. took D. will take

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2015届安徽省八年级第二学期期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

April Fool’s Day is on April 1st. On this day, strange things may happen. Our friends will play jokes(开玩笑)on us and try to fool us.

People don’t know the origin (起源) of April Fool’s Day clearly. Some say April Fool’s Day began many years ago in France. Long ago in France, the old New Year’s festival was celebrated from March 25th to April 1st and ended with exchange (交换)of presents. Later the King changed the New Year to January 1st. some people still celebrated the New year in April. They were called April Fish and were given presents as a joke.

But in many countries, April Fool’s Day is not celebrated on April 1st but on other days. In Mexico( 墨西哥), April Fool’s Day is on the 28th of December. In ancient Rome (古罗马), the day was on the 25th of March. In India, the day is on the 31st of March. In America, the day is mostly decided by young people and jokes who want to make fun of other people. But it is important to remember that your friends and you will be both happy. One must remember the difference between a good joke and a bad one.

1.When is April Fool’s Day in France now?

A. April 1st B. March 25th C. December 28th D. March 31st

2.What do people do on April Fool’s Day?

A. Give presents to friends. B. Play jokes on friends.

C. exchange presents. D. Do nothing special.

3.Is April Fool’s Day in Mexico on the twenty – fifth day in March?

A. Yes, it isn’t. B. No, it isn’t. C. Yes, it is. D. Sorry, we don’t know.

4.People know the origin of April Fool’s Day clearly, don’t they?

A. Yes, they do. B. No, they do. C. Yes, they don’t. D. No, they don’t.

5. Which sentence is right?

A April Fool’s Day is on the same day all over the world.

B In America , young people can’t decide the day when they want to play a joke.

C New Year’s Day is from March 25th to April 1st now.

D Please remember to play a good joke on April Fool’s Day.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案