15.Some students are talking about open-book exam:
May:We students have so many burdens (负担).Maybe examination is the greatest one.Open-book exams can make our burdens lighter,I think.At least it means that we need not learn so many things by heart any more.
Hill:Open-book exams does not mean students do not need textbooks any more.Instead,it shows how much students really understand about the book.It may mean we need spend even more time learning history and politics because the open-book exam means going deeply into the textbooks.
Sun:We need a long time learning for history and politics exams because there are so many things to remember.And sometimes the results are not very good,even if we have spent a long time studying.If we are able to take books into our exams,we will save time and we won't have so many headaches.
Tang (teacher):Open-book tests are harder for students because the tests make them feel they do not need to understand the textbooks any longer.They rely on (依靠) the books and spend most of their time looking for answers during exams.Sometimes they might not even be able to finish their tests because they have wasted too much looking for answers.
41.Who think open-book exam is easier for students?A
A.May and Sun
B.May and Tang
C.Sun and Hill
D.Tang and Hill
42.Today StudentsB.
A.like to learn history and politics by heart.
B.have so many burdens.
C.are healthy enough to remember all the things.
D.are not very clever,so they need open-book exams
43.What does Tang think makes some students not be able to finish their tests in time?D
A.They can't do it at all.
B.The time for tests is too short.
C.They waste time learning the answers by heart.
D.They don't understand the textbooks very well.
44.Hill thinks that open-book exam means"C"
A.students do not need to read textbooks any more
B.students will save time and they won't have so many headaches.
C.how much students really understand about book.
D.students need not learn so many things by heart any more
45.According to the text,which do you think is NOT true?B
A.You can take your textbook with you in an open-book exam
B.You need to learn more things in the history and politics books by heart in an open-book exam
C.The open-book exam may mean going deeply into the textbook.
D.It has two sides to have an open-book exam-----good and bad.
分析 一些学生在谈论开卷考试:
阿美:我们学生有这么多的负担,也许考试是最大的,开卷考试可以减轻我们的负担,我想,至少这意味着我们不必再学这么多东西了.
希尔:开卷考试并不意味着学生不再需要课本,而是显示学生对这本书有多少了解,这可能意味着我们需要花更多的时间学历史和政治,因为开卷考试意味着深入课本.
Sun:我们需要一个很长的时间学习历史和政治考试,因为有太多的事情要记住.即使我们已经花了很长时间学习,有时候结果却不是很好.如果我们能够把书带到我们的考试,我们会节省时间,我们就不会有那么多麻烦.
唐(教师):开卷考试对学生来说更难,因为考试让他们觉得不再需要理解课本了.他们依赖书本,花大部分时间在考试中寻找答案,有时甚至可能无法完成考试,因为他们浪费了太多的时间寻找答案.
解答 41.答案:A.细节理解题.根据第二段May:…Open-book exams can make our burdens lighter开卷考试能使我们的负担更轻.及第四段Sun:…If we are able to take books into our exams,we will save time and we won't have so many headaches.如果我们能够把书带到我们的考试,我们会节省时间,我们就不会有那么多麻烦.可知May和Sun认为开卷开始对学生来说是容易的.答案是A.
42.答案:B.细节理解题.根据第二段We students have so many burdens我们学生有这么多的负担.可知答案是B.
43.答案:D.细节理解题.根据最后一段Open-book tests are harder for students because the tests make them feel they do not need to understand the textbooks any longer开卷考试对学生来说更难,因为考试让他们觉得不再需要理解课本了.可知.唐老师认为学生们不能理解教材是他们不能按时完成考试的原因.答案是D.
44.答案:C.细节理解题.根据第三段it shows how much students really understand about the book.而是显示学生对这本书有多少了解.可知答案是C.希尔认为开卷考试是显示学生对这本书有多少了解.
45.答案:B.细节理解题.根据It may mean we need spend even more time learning history and politics because the open-book exam means going deeply into the textbooks.这可能意味着我们需要花更多的时间学习历史和政治,因为开卷考试意味着深入教科书.意思是我们平时就要多学习这两名科目.可知B选项"在开卷考试中,你需要更多地凭记性学习历史和政治书籍"是不正确的.应是指不开卷考试才需要花更多时间去学习历史和政治.因此答案是B.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.