精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.When Mark first arrived in Thailand,he saw an old man selling something cheap in the street of Chiang Mai.The old man was one of the poor people in Chiang Mai and there was no difference from beggars (乞丐).Most of them were some lonely old people.Their life had no support.
Mark was a kind man,so he gave some changes to him without thinking.The old man told him to pick something he liked.Mark didn't choose anything and left.
But the old man followed him closely.At first,Mark didn't think a lot,just supposing he wanted to go home.But when he went out very far and saw the old man still following him,he was a bit tired,thinking the old man must feel he was kind and wanted to beg more money from him.
Mark turned back and told him not to follow him because he hadn't much money.But the old man seemed not to understand what he meant,still following him.The bag on his back made him sweat (流汗) all over.
Mark happened to meet his Thai colleague (同事) in the street and his colleague heard this.The colleague turned to ask why the old man was following his friend.
The old man said out of breath,"My son,you gave me money,but didn't want my things,so I have to give you something.I see you are a foreigner,likely not to be familiar with here.I just want to follow you and show you the way.All I can do for you is this."
Mark was shocked.He said he didn't know why,when he felt the old man was just like his father.

38.What did Mark do when he first found the old man following him?A
A.He didn't think a lot and went on walking.
B.He asked the old man why he was following him.
C.He was shocked and asked his colleague to come.
D.He gave him more money without thinking.
39.The old man followed Mark closelyD.
A.because he wanted to go back home
B.because he wanted to sell more things to Mark
C.because he wanted to beg more money
D.because he wanted to show Mark the way
40.Which of the following is true according to the passage?C
A.Mark didn't like this old man at all.
B.The old man was Mark's father.
C.The old man sold something cheap to make a living.
D.Mark didn't give the old man anything at the beginning.
41.How did Mark feel about the old man at last?A
A.He felt the old man was kind and warm.
B.He felt pity for the old man.
C.He felt angry with the old man.
D.He felt doubt if the old man was a thief.

分析 全文大意:
当马克第一次到达泰国时,他看到一位老人在清迈的街上卖便宜的东西.这位老人是清迈穷人中的一位和乞丐没什么区别.他们中的大部分人都是孤寡老人.他们没有生活来源.马克是个善良的人所以他想都没想就给了他一些零钱,这位老人让他选些他喜欢的东西.马克什么也没选就走了.但是老人紧跟着他.起初马克没想太多,以为他想回家.但是他走了很远看到老人仍然跟着他,他有点儿不耐烦了,认为老人感觉他善良想从他这儿多要些钱.于是马克转过身让老人不要跟着他了因为他没有太多钱了.但是老人似乎不明白他的意思,仍然跟着他.背上的包使他汗流浃背..马克在街上碰巧遇到了他泰国的同事,同事听说了这一切.转身问老人为什么跟着他的朋友.老人上气不接下气地说,"孩子,你给我钱,却不要我的东西,所以我要给你些什么.我看你是个外国人,可能对这里不熟悉.我只想跟着你给你指指路.我所能为你做的就这些了."马克震惊了,他说不知为什么他感觉老人像他的父亲.

解答 答案:
38.A   细节理解题    根据At first,Mark didn't think a lot,just supposing he wanted to go home,可知起初马克没想太多,以为老人想回家,所以他继续朝前走,故选A
39.D   细节理解题    根据最后老人说的这番话"My son,you gave me money,but didn't want my things,so I have to give you something.I see you are a foreigner,likely not to be familiar with here.I just want to follow you and show you the way.All I can do for you is this.""孩子,你给我钱,却不要我的东西,所以我要给你些什么.我看你是个外国人,可能对这里不熟悉.我只想跟着你给你指指路.我所能为你做的就这些了."可知老人跟着马克只是想给他指路,故选D
40.C   细节理解题    根据通读全文在理解全文大意的基础上,尤其是第一段When Mark first arrived in Thailand,he saw an old man selling something cheap in the street of Chiang Mai.The old man was one of the poor people in Chiang Mai and there was no difference from beggars (乞丐).Most of them were some lonely old people.Their life had no support"当马克第一次到达泰国,他看到一位老人在清迈的街上卖便宜的东西.这位老人是清迈穷人中的一位和乞丐没什么区别.他们中的大部分人都是孤寡老人.他们没有生活来源"可知老人靠在清迈的街上卖便宜的东西谋生,故选C
41.A   细节理解题     根据He said he didn't know why,when he felt the old man was just like his father,"他说不知为什么他感觉老人像他的父亲"可知他感到老人和蔼可亲,故选A

点评 本篇阅读理解题以考察细节理解为主,在做这类题时注意答题技巧1,细心审题,直接就题找答案;2,变通理解,间接转述找答案;多点归纳,综合事实找答案.在掌握了答题技巧的基础上答题会起到事半功倍的效果.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Although some of the animals in the zoo look very cute,you          leave them alone,or  you may get hurt.(  )
A.mustB.mayC.canD.might

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--You lent me some money a few months ago.
--         ?I almost forgot it.(  )
A.Did youB.Did IC.Do ID.Do you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Do youagree (同意) with what I say?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Tomis preparing (准备) for the final exam.Please be quiet!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.We had a heated debate yesterday.(改为一般疑问句)
Did youhave a heated debate yesterday?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

9.My brother asked me,"Are you going to leave school in June?"(改写句子,句意不变)
My brother asked meif/whether Iwas going to leave school in June.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.______ a seat,Michael!The meeting will begin in a minute.(  )
A.To takeB.TakeC.TookD.Taking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Why not_____your friend for help when you can't finish_____it by yourself?(  )
A.ask,writeB.to ask,writingC.asking,writeD.ask,writing

查看答案和解析>>

同步练习册答案