精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9."Listen carefully to what I say,"the time traveler said,"I shall tell you something that you will not agree."
"Why will we not agree?"I asked.
"Because the science and mathematics you know are not correct,"he said."You believe there are only three dimensions(三维空间)-length,breadth(宽) and thickness."
"There is nothing to argue with that,"the youngest member of our little group said.
"Exactly!"the time traveler answered,"But there is also a fourth dimension-time."
"We all know about time,"another member of the group said."Time passed."
"I do not agree,"the time traveler said,"Length,breadth and thickness do not pass.They stay in the same place in space.We move about them.I can prove that time is the same.It does not pass.We move in time the same way that we move in breadth,length and thickness."
None of us believed the time traveler,and we argued with him for many hours.
"If we could travel back in time,"the scientist said,"We could do things to change the future."
"If we could travel forward in time,"the doctor(博士) said,"we could do things that change our present."
The time traveler smiled,"It is clear,"he said,"that there is only one way I can show you that I am right.We must do an experiment.Please wait here."
He left the room and soon returned,carrying what looked like a clock.
"This is a model of a time machine.It took me two years to make it,"the time traveler said."I want all of you to understand that when I start the machine,it will immediately travel in time and disappear from the present."
He turned to the youngest of all."Give me your hand,"he said.
The young man put out his hand.The time traveler took it and placed it on the machine.Immediately,there was a sudden wind,and the little machine disappeared.
I was certain this was not a trick,but the doctor was not so sure.
"Are you asking us to believe,"he said,"that the machine is now in a different time?"
"Certainly!In my laboratory,a full-size machine is almost complete.As soon as it is complete,I shall send myself on a journey through time.Would you like to see my machine?"
"Are you serious about this?"the doctor asked.
"I have never been more serious about anything,"the time traveler said,"Come."
We followed him to his laboratory.There,we saw the actual machine,not quite complete,but large enough for a man to sit in.

41.How many dimensions did the time traveler say there are?C
A.Two.   B.Three.   C.Four.     D.Five.
42.How long did it take the time traveler to make his model time machine?A
A.Two years.     B.Two months.     C.Twenty years.   D.All his life.
43.Which is the right order of what happened in the story?D
a.The model time machine disappeared with a wind.
b.The time traveler came back to the room with a model time machine.
c.The members of the group argued with the time traveler for many hours.
d.The time traveler showed them a full-size time machine which was not quite complete.e.The youngest man's hand was placed on the model time machine.
A.e c a d b        B.b c e a d        C.c e b a d        D.c b e a d
44.What can we infer(判断) from the passage about the time traveler?D
A.He believed that they could move in time.
B.He was playing a trick on a group of people.
C.He sent the young man to the future in the model time machine.
D.He would possibly send himself on a journey through time.
45.What kind of story do you think the passage is?B
A.A detective story.        B.A science fiction.
C.A romantic fiction.       D.A horror story.

分析 "仔细听我说,"时间旅行者说,"我会告诉你一些你不会同意的事情."
我问道:"为什么我们不同意呢?"."因为你知道的科学和数学是不正确的,"他说."你认为只有三个维度:长度,宽度和厚度.""没有什么可以争辩的,"我们小组最年轻的成员说."确切地说!"时间旅行者回答说,"也有四分之一个时间维度.""我们都知道时间."另一个小组成员说,"时间流逝.""我不同意."时间旅行者说,"长度,宽度和厚度不会流逝.他们在太空中停留在同一个地方.我们对它们进行移动.我可以证明时间是相同的,它也不流逝.我们用移动宽度,长度和厚度同样的方式移动我们的时间."我们中没有人相信时间旅行者,我们和他争论了很几个小时."如果我们能回到过去,"科学家说,"我们可以做一些事情来改变未来.""如果我们能在时间上向前行驶,"博士说,"我们可以做一些事情来改变我们的现状."时间旅行者微笑着说:"很清楚,只有一个办法能告诉你我是对的,我们必须做一个实验,请在这里等."他离开了房间,很快又回来了,带着一个看上去像时钟的东西."这是一个时间机器的模型,我花了两年时间来做,"时间旅行者说,"我希望你们所有人都明白,当我开始运行这台机器,它会立即在时间里旅行,并从现在消失."他转向最年轻的人,"把你的手给我,"他说.年轻人伸出手,时间旅行者把它放在机器上.立刻,突然有一阵风,小机器就消失了.我确信这不是一个骗局,但博士不太确定."你是要我们相信,"他说,"这机器现在在不同的时间?""当然,在我的实验室里,一个全尺寸的机器已经几乎要完成.它一完成,我就要给自己一个时间旅行.你想看我的机器吗?"博士问:"你是认真的吗?"时间旅行者说:"我从来没有对任何事情这么认真过.来吧!"我们跟着他去了他的实验室,在那里,我们看到了这台机器,不是很齐全,但足够大能坐进一个人.

解答 41.C 细节理解题.根据"You believe there are only three dimensions(三维空间)-length,breadth(宽) and thickness."和"But there is also a fourth dimension-time."可知,时间旅行者认为除了我们知道的三维空间-长、高、宽之外,还有第四个空间,那就是时间.故选C.
42.A 细节理解题.根据"This is a model of a time machine.It took me two years to make it"可知时间旅行者用两年时间制了这个机器.故选A.
43.D 细节理解题.根据题干中所给出的五个选项,我们可知答案在原文第8段开始往后找,"we argued with him for many hours."(争吵),然后"He left the room and soon returned,carrying what looked like a clock."(拿回一个小机器),接着"The young man put out his hand.The time traveler took it and placed it on the machine."(将年轻人的手放在机器上),机器就消失了.最后"We followed him to his laboratory.There,we saw the actual machine,not quite complete,but large enough for a man to sit in."(看到了正常尺寸的机器).故选D.
44.D 推理判断题.根据文中的"I can prove that time is the same.It does not pass.We move in time the same way that we move in breadth,length and thickness."可知时间旅行者认为时间就像其他的三维空间一样是可以移动的,他还用机器做了一个实验,让人们相信他的看法.由此可推断,时间旅行者是通过时间来旅行的.故选D.
45.B 主旨大意题.这篇短文介绍了一个时间旅行者制作时间机器来时间旅行的事,是不真实的事情,是科幻小说.故选B.

点评 本题是一篇科幻类的阅读.理解大意有些难.碰到不认识的单词,可以通过上下文进行推测,帮助文章的理解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Jerry            too late last night,so he looks very tired in class now.(  )
A.rushed outB.stayed upC.woke upD.looked out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Most Australians love going to the ______to swim and surf.(  )
A.beachB.forestC.grasslandD.desert

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.It is the largest            in our city.You can borrow all kinds of books there.(  )
A.storeB.supermarketC.libraryD.museum

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.The movie covers all of Chinese history.It is _________ worth seeing again.(  )
A.mainlyB.reallyC.possiblyD.hardly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.生词提示:expand(V.)扩展     publish(V.)出版
Book Description
This isn't an education children's picture book with plenty of facts to expand young minds.Sara Myers simply explains all about dogs with easy words or phrases.Children will learn about:
★What dogs are
★Where they can be found
★What they eat
★And much more!
The fantastic photos are sure fire your child's imagination,and keep them interested all the way through.
Publication Date:September 3,2013   Publisher:Hazed Published    Language:English
51.You can most probably find the material aboveB.
A.in a novel   B.on a website  C.in a news report    D.in a TV program
52.Sara Myers isB.
A.the mother of a child    B.the name of a writer   C.the owner of a pet store     D.the name of a publisher
53.The book is written mainly forA.
A.children     B.teenagers   C.adults     D.old people
54.What is NOT mentioned in the material?C
A.The name of the book.B.The details of publication.
C.The price of the book.D.The advantages of the book
55.According to the material,the book may be chosen for the reasons EXCEPTD
A.easy English   B.fantastic photos    C.plenty facts   D.lots of pages.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Mr.Wang's never been to Canada,has he?
-    .He went there on business last week.(  )
A.No,he hasn'tB.Yes,he hasC.No,he hasD.Yes,he  hasn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Excuse me.Could you tell me               from here to the bookstore?
-Sure.About two miles.(  )
A.how much is itB.how much it isC.how far is itD.how far it is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The Shanghai Expo            for 60days so far.(  )
A.opensB.has openedC.has been openedD.has been open

查看答案和解析>>

同步练习册答案