精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Hong Kong has about forty public beaches.Some of them are very famous around the world.People can go there for a swim.You can go to them by bus.To go to some beaches you must take a boat.You will swim there without danger if you remember these instructions:
•Never swim alone.
•Never go out in a boat if you cannot swim.
•Never swim after a meal or when you feel hungry or tired.
•Don't stay in the water too long.
Remember:A red flag means that it is dangerous for anybody to go into the water.A blue flag means that it is dangerous for children.

根据短文内容,判断下列各句正误.正确的在题前括号内写"T",错误的写"F".
81.There are about 40public beaches in Hong Kong.T
82.You should swim after a meal.F
83.You can take a bus to go to most of the public beaches.T
84.You'd better swim when you're alone.F
85.If you were a child,you could swim when you saw a red flag.F.

分析 文章大意:
香港有大约40个公共的海滩,你可以乘公共汽车去这些海滩游泳,但是需要注意以下几点:
不要独自一人游泳;
不会游泳不要坐船;
刚吃完饭,空腹或者疲倦的时候不要游泳;
不要在水中待太久.
最后请注意插红旗的地方任何人都不能游泳,插蓝旗的地方不允许小孩子游泳.

解答 81.T,推理判断题,文中提到"Hong Kong has about forty public beaches"香港有大约40个公共的海滩,由此判断此题正确.
82.F,推理判断题,文中提到"Never swim after a meal or when you feel hungry or tired"刚吃完饭,空腹或者疲倦的时候不要游泳,由此判断此题错误.
83.T,推理判断题,文中提到"You can go to them by bus"你可以乘公共汽车去这些海滩游泳,由此判断此题正确.
84.F,推理判断题,文中提到"Never swim alone"不要独自一人游泳,由此判断此题错误.
85.F,推理判断题,文中提到"A red flag means that it is dangerous for anybody to go into the water.A blue flag means that it is dangerous for children"插红旗的地方任何人都不能游泳,插蓝旗的地方不允许小孩子游泳,由此判断此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I am very          at the          news.(  )
A.excited; excitedB.excited; exciting
C.exciting; excitingD.exciting; excited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-What's this in English?
-____________.(  )
A.That's an eraserB.It's eraser
C.This is an eraserD.It's an eraser

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Look!"Nosmoking(smoke)!"is written on the wall.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---_______ do you play basketball?Twice a week.(  )
A.How oftenB.How soonC.How many timesD.How long

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---___ is it from here to the post office?---10minutes by bus.(  )
A.How longB.How farC.How oftenD.How much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.字母A a和字母________含有相同的读音.(  )
A.F fB.Y yC.G gD.H h

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.(A-Bruce   B-Kate)
A:Hi,Kate!How was your summer vacation?
B:(76)Oh,it was great.
A:Where did you go?
B:I went to Yinchuan with my parents.
A:(77)How do you like it?
B:It's one of the most beautiful cities in the northwest of China.I like it very much.
A:(78)How long have you stayed there?
B:We have stayed there for five days.We've been to many wonderful places.
A:(79)Where do you like best?
B:I like Sand Lake best.When I was there,I lost myself in the beautiful scenery.
A:What interesting things did you do there?
B:Lots of things.Such as swimming,boating,fishing and riding camels.
But I think sand sliding (滑沙) is the most exciting one.
A:Oh,really?(80)I can't wait to go there..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Can you play _______ violin?
-No,I can't.But I can play _______ baseball.(  )
A.the; theB./; theC.the;/D./;/

查看答案和解析>>

同步练习册答案