The earth is about 4,600 million years old. Modern man has lived on the earth for only 35,000 years, but during that time, we have changed our planet in many ways. Many of the things that we have done are good, but more are not good for the earth.
Water pollution
A lot of people, birds and fish die each day because of water pollution. Factories have polluted the land and the water. As a result, many rivers and lakes are now dead.
Air pollution
In big cities, factories, as well as cars, trucks and buses are the main cause of air pollution. Many people in cities now have serious health problems. For example, Mexico city used to be a beautiful sunny capital, but today it is always covered by thick brown clouds.
oil pollution
In order to have a good harvest, most of the farmers use chemicals too much in their fields. That’s bad for the soil. But this kind of pollution is difficult to stop.
Hope for the future
These problems are very serious for our future, so all of us should do something to improve our environment. If we can stop pollution, our planet will become more and more beautiful and our health will be better. Let’s be greener people!
1._____ have made the earth change a lot.
A. Human beingsB. Animals
C. PlantsD. People in other planets
2.There are _____ kinds of pollution in this passage.
A. twoB. threeC.fourD.five
3.Pollution isn’t a big problem now, is it?
A.Yes, it is.B.No, it isn’t.
C.Yes, there is.D.No, there isn’t.
4.Which sentence is NOT right according to the passage?
A. Because of water pollution, many rivers and lakes are now dead.
B.We must stop the factories from pouring waste water into the rivers and lakes.
C. Most of things that we have done are good for our planet.
D.Water pollution is very serious nowadays.
5.Which sentence is RIGHT?
A.Though Mexico city is always covered by thick brown clouds, it’s still a beautiful sunny capital.
B.Air pollution can make people sick.
C.Now fewer farmers use chemicals in the fields.
D.Factories, cars, trucks and buses are the main cause of soil pollution
1.A
2.B
3.A
4.C
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是由于人类的活动,对地球造成的一些影响。人类的很多行为对地球是有利的,但是更多的行为是对地球有害的。作者主要从水污染、空气污染、土壤污染和对未来的希望来论述的这一话题。
1.细节理解题。根据短文第一段中Modern man has lived on the earth for only 35,000 years, but during that time, we have changed our planet in many ways.可知,人类在地球上已经居住了3万5千年,在这些年中,人们在很多方面改变了我们的星球。这里的we指代的是人类。故选A。
2.细节理解题。根据短文第二、三、四段可知,文章中提到了地球上的三种污染,即水污染、空气污染和土壤污染。故应该选B。
3.推理判断题。根据短文第二、三、四三段的内容可知,现在地球上有很多污染,并且很严重,因此污染是地球上的一个大问题。故应该选A。本题的题意是:现在污染不是一个大问题,是吗?不,它是。
4.推理判断题。根据Factories have polluted the land and the water. As a result, many rivers and lakes are now dead.可知A的说法是正确的;根据文意可知,由于工厂排放污水,造成了河流的污染,因此我们应该制止工厂排放污水,故B是正确的;根据短文第二段的内容可知,现在水污染非常的严重,故D也是正确的;根据Many of the things that we have done are good, but more are not good for the earth.可知C不对。故选C。
5.细节理解题。根据短文第三段Many people in cities now have serious health problems.的内容可知,由于空气污染,导致了人们的健康问题。故B的说法是正确的。根据Mexico city used to be a beautiful sunny capital, but today it is always covered by thick brown clouds.可知A不对;根据most of the farmers use chemicals too much in their fields可知C不对;根据In big cities, factories, as well as cars, trucks and buses are the main cause of air pollution可知D不对。
考点:环境保护类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---I’m not hungry but thirsty.
---________
A. I’m hungry, too.
B. What about some cakes?
C. I’m happy to hear that.
D. How about a glass of water?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:选词填空
where aren’t who England from teacher in good she’s am |
1.----- ___ are you from? ----- I’m from Youxi.
2.----- ___ is he? ----- He is Jim.
3.-----Where is Zhou Weilun from? ----- He is ____ Beijing.
4. ----- Where is Nanjing? -----It’s Jiangsu.”
5.Mr Yang is from Sanming. He is a P.E. .
6.----- _____ afternoon! ----- Good afternoon!
7.-----Where is Kumiko from? ----- _____ from Tokyo, Japan.
8.-----Are you Kitty? ----- Yes, I _______ .
9.-----Are Maria and Jane from Washington D.C.? ----- No, they . They’re from New York.
10.-----Joy Smith is from __________. ----- Yes. That’s right .”
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
________name is Kangkang.
A. I B. My C. You
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:书面表达
根据每题所提供的图画的情景、提示词,写一个与图画情景相符的句子。
![]()
1.be, in, two months
_______________________________________________________________________
2.China, a population of
_______________________________________________________________________
3. see, play, yesterday afternoon
_______________________________________________________________________
4.in order to ,support one’s family
_______________________________________________________________________
5.said, it, difficult, breathe
_______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—It smells terrible. What has happened here?
—Look, there is much waste gas _____ from the chemical factory.
A.pourB.pouringD.pours
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I bought a computer last year. I ____ it for one year.
A.bought B.have had C.have bought
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建长汀河田片九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Look! There are many trees and flowers on sides of the streets.
A. all B. each C. both
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com