精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.The customs in different countries are rather different.If I have dinner with a Chinese host,he will always put more food onto my plate as soon as I have emptied it.That often discomforts (v.使尴尬) me greatly.I have to eat the food even if I do not want to because it is considered bad manners in the West to leave one's food on the plate.I have also noticed that when a Chinese sits at an American's dinner party,he often refuses the offer of food or drink even though he is still hungry or thirsty.This might be good manners in China,but is not in the West at all.
    In the United States,it is impolite to keep asking someone again and again or insist on (坚持要求) accepting something.Americans have a direct way of speaking.If they want something,they will ask for it.If not,they will say"No,thanks."When an American is served with beer by the host,for example,he might say"No,thanks.I'll take some Pepsi-Cola (百事可乐) if you have it."That is what an American will do.So when you go to the United States,you'd better remember the famous saying:"When in Rome,do as the Romans do."

根据短文内容,判断下列句子是否与短文内容相符,正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.It is bad manners to leave the food on the plate in the West.A
32.It is polite to refuse the offer of food though you are in fact still hungry in the West.B
33.In the United States,it is polite to insist on someone accepting something.B
34.You can ask for something directly if you want it in the United States.A
35.Many manners that are polite in China may be impolite in the West.A.

分析 文章大意:
文章提到的是中国和美国的文化差异带来的风俗习惯的不同,有些习惯在中国看起来是很有礼貌的,但是在美国却刚好相反.比如在中国你硬塞给别人东西说明你好客,但是在美国这是很不礼貌的等.

解答 31.A,推理判断题,文中提到"because it is considered bad manners in the West to leave one's food on the plate"在美国,盘子里剩下东西是非常不礼貌的,由此确定此题正确,填写A.
32.B,推理判断题,文中提到"I have also noticed that when a Chinese sits at an American's dinner party,he often refuses the offer of food or drink even though he is still hungry or thirsty.This might be good manners in China,but is not in the West at all."在美国的中国人,其实还没有吃饱,却拒绝主人给的食物,这虽然在中国不算什么,但在美国却是不礼貌的,由此确定此题错误,填写B.
33.B,推理判断题,文中提到"it is impolite to keep asking someone again and again or insist on (坚持要求) accepting something"在美国,硬塞给别人东西是很不礼貌的,由此推测此题错误,填写B.
34.A,推理判断题,文中提到"If they want something,they will ask for it.If not,they will say"No,thanks.""在美国,如果你喜欢,就去要,如果不喜欢,可以直接拒绝,由此确定此题正确,填写A.
35.A,推理判断题,文中提到"This might be good manners in China,but is not in the West at all"有些习惯在中国看起来是很有礼貌的,但是在美国却刚好相反,由此推测此题正确,填写A.

点评 对于判断对错题,首先应该通读全文,了解文章大致意思,然后根据给定的题目进行分析后判断对错.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.--When           the road         ?--last year.(  )
A.does; buildB.did; buildC.was; builtD.will; be built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-I feel bad.I argued with my mum just now.
-You had better apologize to her right now.(  )
A.say helloB.say sorryC.say thanks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

9.听第六段对话,回答第6、7小题.
6.Where's the police station?
A.Across from the bank.
B.Behind the bank.
C.Next to the bank.
7.How can the man get to the police station?
A.On foot.
B.By bus.
C.By bike.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.校园生活,青春绽放,初中三年,总有一些校园活动给你启发,令你回味.学校英语网站就"在活动中成长"这一主题向应届毕业生征稿.请写一篇不少于80词的英语短文,叙述你的一次活动经历,并谈谈你在其中的感悟或收获.(文中不得出现真实的人名和校名)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Americans love cars.They go everywhere in them.85% of people in the US go to and from work by car.And most adults have driving licenses.Why does this car culture exist?
How it started
    Americas'love of cars started after the war when soldiers returned home from World War II to rebuild their loves.They borrowed money from the government to buy houses and cars which became the symbol of status(地位).The more money they had,the bigger cars were.
Making of roads
    During the war,President Eisenhower noticed what good roads Germany had.He decided to build new four-lane(四车道) roads in America.He said if something happened suddenly,the two-lane roads wouldn't be able to carry all the cars that would suddenly leave the cities.Car and oil company liked this idea and building started.
Car lovers
    Not just teenagers are crazy about cars.Some Americans love their car so much that they paint their cars beautifully!These are called Art Cars.Every April there is an activity in Huston,Texas,there they show their cars.
Pollution
    Cars have polluted the environment.American President Bush refused a world-wide law that is against pollution.Many countries were angry about it.Bush said he had to think of the American economy(经济) and all the American people that make money from cars.Factories say they want to make cars that pollute less.But others say making cars that pollute less will never be as good as having fewer cars.

46.When did Americans begin to love cars?B
A.Before the new two-lane roads were built.
B.After World War II
C.During World War II
D.Before World War II
47.New four-lane roads were builtC.
A.in Germany
B.by car and oil company
C.in America
D.when something suddenly happened
48.The underlined word"building"here means"the building ofD".
A.companies
B.soldiers loves
C.houses
D.roads
49.The meaning of the last sentence is"A".
A.It's better to have fewer cars
B.It's better to make cars that pollute less
C.It's easier to make cars that pollute less
D.It's easier to make people have fewer cars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.In the United States,parents usually encourage their children to develop their potential (潜能).They pay attention to what their kids can do,not what they can't.As a result,US boys and girls hope to be actors,athletes and doctors; many even want to become presidents when they grow up.
    US parents often encourage their children to take part in all kinds of activities at school.They believe that joining in these activities can make their children mature(成熟).Schoolwork is important,but they think that social skills are important as well.
    But things in China are different.Chinese parents often tell their children to study hard and pass exams.They think that,for a student,staying away from schoolbooks means wasting time.This puts a lot of pressure on Chinese students,so leaders in China's education department have called for less homework at the lower grades.Only healthy kids can become healthy adults.

50.American parents think thatA.
?A.Schoolwork is as important as social skills
?B.Schoolwork is more important than social skills
?C.Schoolwork is less important than social skills
?D.Passing exams is the most important for their children
51.Why do many American children have their dream jobs?
?A.Because they start school earlier than Chinese children.
?B.Because they study hard.
?C.Because their parents encourage them to do less homework.
?D.Because their parents usually pay attention to what they can do,not what they can't.
52.Chinese parents think thatB.
?A.taking part in all kinds of activities at school can make their children mature
?B.staying away from schoolbooks means wasting time
?C.their children should do what they want to do
?D.social skills is necessary for the students at lower grades
53.According to this passage the writer thinksB.
?A.China's education is better than America's
?B.America's education is better than China's
?C.Chinese students at the lower grades should have more homework
?D.Chinese students have less pressure than America's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.1.D
No one wins all the time.Learn from the times that you lose.All great champions were once losers at some point.But,they learned.And they kept a positive attitude until they got better.
2.A
Your happiness is up to you.Many people forge!this.Truly successful people choose happiness no matter what their present situations are.
3.B
Chances lie in what you do every day.You do the same work.You eat the same foods.You wear the same clothes.Try a new way.Take a new path.Even talk to someone new.
4.C
Opportunity is everywhere.Even the worst situations have opportunities.Catch the opportunity,and catch the time.That's the secret of success.
请把下面的标题与相应的段落大意匹配,答案的字母代号写在横线上.
A.Choose to Be Happy            B.Do Something New
C.Look for the Opportunity         D.Learn from Losing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.--How long does it take to get to school?(到达学校要花多长时间)?
--About 15minutes.(get)

查看答案和解析>>

同步练习册答案