精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.It is April 10.It is Tuesday.Cindy gets up at 6:30in the morning.She is in her blue skirt.She really likes that skirt.She has a new shirt to go with it,and new shoes.Then she goes into the kitchen(厨房).She loves eggs and apples in the morning.
Cindy's mother is a teacher at her school.Cindy is in the second grade(年级),and her mother teaches the fourth grade.
Cindy is excited about going to school today because her class has a test(测试).She has new pencils for the test.She wants to do a good job in the test.Cindy loves school and she likes to get good grades(成绩).
Cindy eats her breakfast and then she and her mother go to school.Cindy goes to her classroom and her history teacher,Ms Brown is there.It is fun to be in Ms Brown's class.She is a great teacher.Now Cindy's classmates are all in the classroom,and they start the test.Cindy remembers(记得) everything,so she can do everything right.
After the test,Cindy and her classmates play for a long time.Then they eat lunch.After lunch,they watch a funny movie.Then they draw picture.It is really a great day!

71.What grade is Cindy in?B
A.Grade One     
B.Grade Two
C.Grade Three   
D.Grade Four
72.What does Cindy like to eat for breakfast?A
A.Eggs and apples   
B.Broccoli and bananas
C.Eggs and carrots  
D.Chicken and apples
73.Why is Cindy excited about going to school today?Because they haveD
A.a trip   
B.a party  
C.a movie  
D.a test
74.What do the children do after the test?C
A.They swim   
B.They draw pictures
C.They play    
D.They watch a movie
75.Which(哪个) is right according to the passage(根据短文)?B
A.Cindy likes the blue shirt.
B.Cindy is a good student.
C.Cindy's mother is a teacher of history.
D.It's really boring that day.

分析 这篇短文主要介绍了一个二年级学生辛迪的学习生活等情况.

解答 试题分析:
71:B; 细节理解题,根据Cindy is in the second grade (年级),可知Cindy 在上二年级,故选B.
72:A; 细节理解题,根据She loves eggs and apples in the morning.可知早餐她吃鸡蛋和苹果,故选A.
73:D; 细节理解题,根据Cindy is excited (兴奋) about going to school today because her class has a test (测试).可知他们有一个考试,选D.
74:C; 细节理解题,根据After the test,Cindy and her classmates play for a long time.可知考试之后,Cindy 和她的同学要玩一段时间,故选C.
75:B; 内容理解题,根据Cindy loves school and she likes to get good grades (成绩).及上下文描述可知辛迪是个好学生.故选B.

点评 本文浅显易懂,层次分明,学生很容易把握文中中心内容.答题中注意带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据.对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When people think about Japan,cherry blossoms(樱花)may come to their mind.The flower has become a symbol of the country.People all over the world would visit Japan and enjoy the beautiful flowers in early spring each year.Cherry blossom first grew in the Himalayas and in East Asia.Some say that the Chinese grew cherry blossom trees earlier than the Japanese.
In China,there are also many places to get a good view(景色)of the flower,so you don't have to travel to Japan to enjoy them.They Cherry Blossom Park on East Lake in Wuhan is the best-known.
The East Lake Park is the third largest cherry blossom park in the world,after Hirosaki Cherry Blossom Park in Japan and the Tidal Basin in Washington D.C of the United States.There are more than 5,000cherry trees in the East Lake Park.
In flowering time,visitors like walking or having a picnic under the trees.Some take photos with the flowers.Besides Wuhan,you can also enjoy cherry blossom in other places in China.Two of them are:Yuyuantan Park in Beijing and Cherry Blossom Avenue in Nanjing.

61.The earliest cherry blossoms appeared inA.
A.the Himalayas  
B.the United States
C.South Asia 
D.Washington D.C
62.You can't visit Japan for enjoying cherry blossoms inD.
A.March 
B.April
C.May 
D.July
63.In China,the most famous place to enjoy cherry blossoms isB.
A.Yuyantan Park 
B.The East Lake Park
C.Cherry Blossom Avenue
D.The Tidal Basin
64.During the flowering time of cherry blossoms in Wuhan,people can'tD.
A.go for a walk
B.have a picnic
C.take photos
D.grow trees
65.From the passage,we can learnC.
A.cherry blossom now is becoming a symbol of China
B.Japanese planted cherry blossom trees before Chinese did
C.there are over 5,000cherry trees in the East Lake Park
D.you can only enjoy cherry blossoms in two places in China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.They're from America and they often helpus(我们)with English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--Iphones and ipads are so popular these days.(  )
--Yes,they can ________ our eyes to the outside world.
A.open upB.turn upC.call  upD.think up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.I finishedworking(work) out the problem in a minute.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.They sometimesarguewith each other,but they are still good friends.(argument)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Thirdly,put 200grams of flour and some chocolate powder in the bowl.(three)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Briana,a student at John Fenwick School in Salem County,US,has a lot of free time.The 13-year-old girl used to hang out (闲逛) on the streets after school."I know it wasn't good,but I really had nothing else to do,"Briana said.
Briana was not alone.Many kids in her city had too much free time and nothing to do.So four school districts in Salem began a program (项目) called Big Brothers/Big Sisters.It helps students do something useful after school.Big Brothers/Big Sisters asks mentors (导师) to help students in grades 6to 8build healthy relationships (关系) and take part in some activities.
The"Littles"and the"Bigs"are nicknames for students and mentors.Most mentors are teachers.The"Bigs"and"Littles"usually meet once a week.They play games,share stories and go on trips.
The program has already helped many Salem students.
Briana's mentor is a school headmaster,Syeda Woods.Woods took Briana ice-skating,to pizza parties and for a visit to Longwood Gardens in Pennsylvania."When I got out,I saw that Salem is a very small place,"Briana said."The program helps me experience (体验) the outside world and see many new things."
Kathy Jennings,13,said she was very quiet but now she likes talking with others and making new friends.
"In the program,I see my mentor as a big sister,not a teacher.I can tell her anything,"Jennings said."And she has taught me a lot about making good decisions (决定).I think it will make a big difference in my life."

48.The program is to help studentsA.
A.make good use of after-school time 
B.get high grades
C.to be kind to their brothers and sisters
D.take part in school activities
49.What does Briana think of the program?C
A.It helps her to know her school teachers well.
B.It brings her many new friends.
C.It helps her understand the world better.
D.It takes a lot of her free time.
50.What is Kathy like now?D
A.She is quiet and different.
B.She is like a big sister.
C.She is good at making decisions.
D.She is much more open.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.At present,a Chinese company,Xiaomi,took the No.1position in China's competitive market and became the world's third largest phone marker.
Xiaomi was founded in 2010as a company to sell smartly designed phones at cheap prices over the Internet.A clever marking strategy(营销策略) and a business plan helped the company build support from young and trendy Chinese people.With people in China expected to buy 500million smart phones in 2016,Xiaomi plans to solidify(巩固) its position as one of the most powerful phone makers in the world's most important market.
The company's founders,including the Chinese Lei Jun and the former Google manager Lin Bin,hope that they will make Xiaomi famous all over the world.Although the phones of Xiaomi are already sold internationally,next year will be the true test of whether it can continue its rise beyond China.Avoiding markets like the United States and Europe,Mr.Lei and Mr.Lin are looking at huge developing countries like Brazil and India.And they hope to use internet to sell cheap and high-quality phones,and create their Chinese success.
Xiaomi fans have a high level of organization.They love Xiaomi.Han Yu,a 24-year-old boy studying his master's degree(硕士学位),is one of those lovers.He helps Xiaomi test its user interface by looking for bugs and offering suggestions.Much of his life turned around Xiaomi and he said he was proud when his suggestions were accepted by Xiaomi.
Although Xiaomi makes some money on phone sales,the company's plan is to increase success by selling services like entertainment and apps through the phone.The company has also started to sell other machines,like a smart television,a tablet PC and a fitness band.
51.The underlined word"trendy"in Paragraph 2probably meansB
A.有钱的    
B.时尚的   
C.自私的    
D.美丽的
52.From the passage we know thatD.
A.when founded,Xiaomi sold cheap smart phones in supermarket.
B.Xiaomi expected to sell 500million smart phones in 2016.
C.Xiaomi smart phones are not available beyond China at present.
D.Xiaomi's strategy and business plan worked.
53.We can infer from the passage thatD.
A.Xiaomi only sells phones to the young and trendy people.
B.Han Yu made lots of money by helping Xiaomi test its user interface.
C.Xiaomi prefers to develop its foreigh market in developed countries.
D.Xiaomi has got a lot of help from its fans
54.From the last paragraph we knowC.
A.Xiaomi will focus on producing mobile phones
B.Xiaomi will become the world's largest phone maker
C.Xiaomi plans to make more money besides phones
D.Xiaomi is faced with challenges because of single product
55.Which of the following is the best title?A
A.The rise of a new smart phone giant:China's Xiaomi
B.The development of the company Xiaomi
C.The future of the company Xiaomi
D.The secret of Xiaomi's success.

查看答案和解析>>

同步练习册答案