精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.After returning from her round trip,the angry woman stood outside the ticket office of the station."The railway owes me 12pounds,"she said to Harry Jenks,the young man working at the office."You sold me a ticket for May 22nd,but there was no ship from Jersey that night.So my daughter and I had to stay in a hotel.It cost me 12pounds."
Harry was worried.He remembered selling the woman a return ticket."Come into the office,Madam,"he said politely."I'll just check the Jersey timetable for May 22nd."The woman and her little girl followed him inside.She was quite right,as Harry soon discovered.There was no sailing on May 22nd.How could he have made such a careless mistake?He shouldn't have sold her a ticket for that day.Wondering what to do,he smiled at the child."You look sun burnt,"he said to her."Did you have a nice holiday in Jersey?"
"Yes,"she answered,shyly."The beach was lovely.And I can swim too!"
"That's fine,"said Harry."My little girl can't swim a bit yet.Of course,she's only three…"
"I'm four,"the child said proudly."I'll be four and a half."
Harry turned to the mother."I remember your ticket,Madam,"he said."But you didn't get one for your daughter,did you?"
"Er,well…"the woman looked at the child."I mean…she hasn't started school yet,she's only four."
"A four-year-old child must have a ticket,Madam.A child's return ticket to Jersey costs …let me see…13.50pounds.The law is the law,but since the mistake is mine…."
The woman stood up,took the child's hand and left the office.

46.The woman was angry becauseC.
A.she couldn't use the ticket for her round trip
B.she had to return home a day earlier than she had planned
C.she spent more money than she had expected
D.Harry had sold her a ticket to Jersey where there was no sailing
47.Harry was worriedB.
A.the woman was angry with him   
B.he had not done his work carefully
C.the Jersey timetable was wrong    
D.the little girl didn't have a return ticket
48.Harry started talking to the little girlA.
A.because he was in trouble and did not know what to do
B.because he had a little girl about the same age as this girl
C.because he wanted to be friendly to the little girl who looked so nice
D.when he suddenly realized that he could find a way out from the little girl
49.When Harry said,"The law is the law,but since the mistake was mine…"he meant thatD.
A.they must follow it without other choice,even though the mistake was his
B.he had to be strict with the woman because of the law,although he didn't want to
C.the woman had to pay him 1.50pounds and the railway would pay her for the hotel
D.she should pay 1.50pounds,but he had made a mistake,she could go without paying
50.The woman left the office without saying anything becauseD.
A.she wanted to go home and get money for the child's ticket
B.she was so angry that she didn't want to have anything more to do with the young man
C.she was moved (感动) by Harry's kindness
D.she knew she would have to pay the railway if she insisted (坚持)

分析 本文是一篇记叙文.主要讲述了哈里工作疏忽,卖给了一位妇女往返火车票,但是那天没有发往那里的火车,这个妇女和孩子不得不住下,因此多花了12英镑.回来后她想找售票员要住宿的钱,售票员和小孩沟通的过程中,发现这个小孩应该买票,就说规章制度就是规章制度,既然我犯了错误…妇女一听,害怕补交票款领着孩子就走了.

解答 46.C.推理判断题.根据"You sold me a ticket for May 22nd,but there was no ship from Jersey that night.So my daughter and I had to stay in a hotel.It cost me 12pounds."可以推知,这个妇女比预计的多花了12英镑,故选C.
47.B.推理判断题.根据"He shouldn't have sold her a ticket for that day."可以推知,他干工作不大认真,故选B.
48.A.推理判断题.根据"Wondering what to do,he smiled at the child."可以推知,哈里不知道如何是好,所以就和小孩说话,转移自己的注意力,故选A.
49.D.推理判断题.根据"The law is the law,"可以推知,你必须得补票,把小女孩的票补上;"but since the mistake is mine…."可以推知,言外之意是既然我犯了错,那你就不用补票了吧,可以走了.故选D.
50.D.推理判断题.根据"The law is the law,"可以推知,如果她再继续坚持的话,哈里就会按章办事,她就得补交票款.故选D.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出需要的信息就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I want to know______.
-She is in the computer lab.(  )
A.where Linda wasB.where is LindaC.where was LindaD.where Linda is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Chris Rock was born in the state of South Carolina in the United States.When he was a child,his family moved,and he grew up in a poor area in Brooklyn,New York.
As a teenager,Rock left high school and started telling jokes in comedy(喜剧)club in New York City.Even at age 18,Chris Rock was very funny.He told jokes about his family (his parents were very strict),and about growing up in Brooklyn in 1980s.Many of his jokes were also about high school,which Rock says was terrible.
Famous comedians went to see Rock's performances.One comedian helped him get work on television and in the movies.Chris Rock still acts in movies,but he does not want to be a serious actor.For him,comedy is more important.It makes people laugh,but it can also make people think.
Today,Chris Rock still does live comedy shows around the world.He also created a TV show called"Everybody hates Chris".It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn.In 2006,it was considered as one of the best comedy shows on American television.
41.According to the text,Chris Rock doesn't tell jokes aboutB.
A.his family     B.movie industry  C.growing up D.going to school
42.Chris Rock thinks comedy is more important becauseD.
A.it makes him a star
B.it improves his acting
C.it helps him work on television
D.it makes people laugh and think
43."Everybody hates Chris,"was the name ofA.
A.a popular TV show in the USA
B.a famous book written by Rock
C.a well-known club in Now York
D.a live comedy show around the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Looking for a children's book?Internet users can find hundreds of them.These books are from around the world.And they are free to readers.The United States has started a project called the International Children's Digital Library.It is supported by the National Science Foundation,the Library of Congress and the institute of Museum and Library Services.
The goal of the project is to offer more than 10,000 children's electronic books in at least 100 languages.Some of the books show the similarities and differences in ways of life around the world.They will enable children to have a better understanding of other people's cultures.People working for this project have tried to design easy ways to search the collection and read the books.A picture of each page appears on the computer.Users can also print the pages on paper if they want to.
The project is for two main groups of users.The first group is children between the ages of three and thirteen,along with their teachers and parents.The second group is researchers of children's literature(文学).The books can help children understand more about the world.

46.The books in the project can make children better understandA.
A.other people's cultures
B.their own culture
C.their teachers and parents
D.researchers of children's literature
47.In this project,the electronic books areC.
A.expensive to readers
B.from the U.S.A.
C.in different languages
D.for children only
48.The underlined word"goal"probably meansD in the passage.
A.山羊
B.煤炭
C.进球得分
D.目标
49.The third paragraph is mainly aboutB.
A.the purpose of the project
B.the users of the project
C.people working for the project
D.museums and libraries
50.The best title of the passage isA.
A.The International Children's Digital Library         
B.How to Choose Books for Children
C.How to Search Books on the Internet               
D.Internet Users.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Try this blue skirt,and you will look great _______ it.(  )
A.onB.byC.forD.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Excuse me.Do you know _________?
-Last Sunday.(  )
A.where he would like to visitB.when he was back home
C.how he came hereD.why did he come to the zoo

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Excuse me.Where is the post office?
-_______.It's down the street on the right.(  )
A.Go straightB.Turn leftC.Turn rightD.Walk on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.During the earthquake,many buildings fell down.But the people there didn't        hope.(  )
A.give awayB.give inC.give upD.give out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.今天下午历史考试一结束,我们就去看电影.
We will go to the cinema as soon as the history exam ends this afternoon.

查看答案和解析>>

同步练习册答案